Egy gyereket mennyire nehèz így nevelni? Ha a szülő pèldàt mutat akkor könnyebb?
7 hónapos terhesen felszàltam a villamosra. Minden hely foglalt volt. Megàltam egy 4 szèkes helynèl. Belül ült egy idős hölgy, mellette egy fèrfi, előtte egy 10 èv körüli kisfiú, a fiu mellett pedig egy idősseb sràc. A fèrfi felnèzett, meglàtta a hasamat, felàlt, elnèzèst kèrt, ès àtadta a helyet.Jól esett a kis figyelmessèg. 2 megàllóval arrèbb egy idős hölgy szàlt fel. A kisfiú àtadta a helyèt, ès az apja làbàba kapaszkodott. leesett az àllam, pedig az apa nem szólt neki, meg az idős hölgy se.
Amikor picit nagyobb lesz a gyerekem, hogy tudnàm hasonlókra nevelni?
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyi buta, neveletlen, érzéketlen és hülye ember él a földön :)
Abszolut a te dolgod, hogy terhes vagy, senkire nem is tartozik, de mindenféle túlérzékenység nélkül teljesen természetes, hogy ha egészséges vagyok, akkor felállok és átadom a helyemet, hiszen neked nagyobb szükséged van rá. Ehhez még gondolkodni sem kell, sem túlérzékenynek lenni. Abban a családban ott más probléma is lehet.
Példamutatás és szóbeli magyarázat. Nem ráparancsolni kell a gyerekre, hanem mondani hogy az a néni idős, biztos fáradt a lába, örülne ha átadnád a helyed. Vagy az anyuka a kisbabával biztonságosabban utazik ha le tud ülni.
Szerintem fontos hogy empátiát tanítsunk a gyereknek, tehát ne muszájból cselekedjen, hanem ismerje fel ha valamilyen helyzetben valakinek szüksége van a segítségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!