17 évesen a szülői ház elhagyásakor a gyámhivatal elbeszélget a szülőkkel ha nem engedélyezték,hogy elhagyja a házat?
Figyelt kérdés
2021. nov. 14. 18:39
11/16 anonim válasza:
Én egyetlen ilyennel találkoztam (cst-vel foglalkozom, csp-t igényeltek nálam), a lány megkereste a gyámhatóságot, hogy menne otthonról, csak azt nézték meg, ahova menne, ott nincs-e veszélyben. Senkit nem érdekelt, honnan jött. nekem ő volt az első szülői ház elhagyós ügyfelem, ezért kérdeztem meg tőle a menetét.
12/16 anonim válasza:
17 évesen mire a papírokat intézik már eltelik annyi idő, hogy majdnem 18 lesz.
13/16 anonim válasza:
11-es, akkor ott a szülőknek nyilván nem volt kifogása: vagy ku.rva szarul végzik a dolgukat a kollégáid.
14/16 anonim válasza:
13, milyen kollégáim? Semmi közünk a gyh-hoz...
15/16 anonim válasza:
13, annyira sem vagy képben a témát illetően, hogy annyit tudj, a családi pótlék kicsit más terület, mint a gyámhivatal.
A ptk annyit ír elő, hogy ha a gyermek érdekeivel nem ellentétes, akkor engedélyezi a hivatal. Amennyiben az új hely számára veszélyt nem jelent, nem kötelesség vizsgálni a családi körülményeket. Azt csak akkor kötelező, ha a szülői ház elhagyásával együtt a szülői jogok korlátozására is szükség van (ez nem automatikus).
16/16 anonim válasza:
Nagyon a gyerek érdeke hogy más nyakára költözzön... Csak ha veszélyeztetik a szülei. Úgyhogy pont rá kéne nézni azokra akinek tök mindegy kinek a nyakára meg y a kiskorú kölkük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!