Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem az a tipikus tini lázongás...

Nem az a tipikus tini lázongás. Vajon egy ereje teljében lévő 30as férfitól (aki otthon ragadt de új életet kezdene) szülei jogosan veszik el azt a jövőt ami az álma ,inkább eladják ár alatt az örökségüket a pénz meg csak romlik?

Figyelt kérdés

Két verzió lesz, rövid és egy magyarázat.

Rövid: Mind a két szülő falusi, örökölt földdel egyikük házzal egy mindentől nagyon eldugott, kihaló félben lévő, de nyugodt közbiztonságos faluban. Ebben a faluban az egyik gyerek igényt tartott volna a házra amikor szólt(normálisan) 3 napos veszekedés lett belőle, hogy vele ott csak rossz fog történni,meg milyen rossz az a ház. Erre piaci érték 60%án eladták a házat, ingyen adtak hozzá teljes bútorzatot (szettben az is értékes mert kb 80 éves tömörfa) tüzelőt, kandalót.....

Mai digitális világban, szerintem ahol net és műholdas tv van ott az ember nincs messze semmitől.

Munka, nos igen munkalehetőség tényleg nincs ott, de van örökölt föld. Ha bejön akkor húgomat tudom támogatni. Ha eladják mert persze ár alatt jönnek a vevők (nagyapát tudták hogy nem buta nem adná ennyiért) sem igazán tudnak nagyot szakítani vele. Különben nagy részük bérbe van adva.

Megjegyzés. Nagyszüleim mindig is támogatták a szüleimet én ebben nőttem fel, fura hogy engem meg akadályoznak mert ők majd tudják.

Hosszú verzió. Én is hülye voltam, sorsnak is hagytam, hogy szemét legyen velem. Ennek két hozadéka lett. Itthon ragadtam, és csajok szóba sem állnak velem évek óta addig el sem jut az ismerkedés hogy anyámékkal lakom, régen sem voltam népszerű pasi de azért valami mindig akadt. De egyre esélytelenebb hogy megnősüljek gyerekeim legyenek. Anya b...t vegyek házat, majd az eladott dolgok árából támogat, nem vicc 20 milliót szántam házra,egyet meg is néztem eladták előlem,azóta a sokkal rosszabb házak heti 100.000 et drágulnak. Ár változás értesítő jön...fél milliót drágult a ház amit megnéztem neten.

Volt egy enyhén depressziósabb időszakom, aminek a hozadéka koffeinfüggő lettem és vásárlás mániás. Vidéken ezt is könnyebb leküzdeni, nincs hová menni energia italt venni. Mezőgazdasági mérnök szakra jártam,kibuktam(egy lány olyan szinten alám tett, miatta maradtam első félév után ő ezt tudta és ellenem fordította 7 félévben) papírom nincs, de tudásom volt,bár megkopott.

Probléma forrás, egy alkoholista rokkant nagybácsi, anya hugának a férje, ő is mezőgazdasági vállalkozó volt, csak nem bírja már fizikailag, darabig fiát is erre kényszerítette, bár a fiúnak azért elég sok pénze lett ebből. Ő valamiért befolyással van édesapámra és édesanyámra, nem mernek vele ellenkezni. Nagybátyámért sokat tettek nagyszüleim még gazdálkodott, amikor nem bírta elkezdte édesapámat meg győzni hogy nagyanyámék falujában minden rossz a ház egy romhalmaz a földek értéktelenek....mivel nem bír dolgozni pénz kéne.... Az én koromban persze ő is keményen dolgozott, csak hát részegen nem öltözött fel, elesett túlsúlyos....

2021. nov. 14. 16:16
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

10es!! Kifizettem volna természetesen a házat és a földeket is.

9es leírtam,hogy feladta mert tönkre tette a pia. 10éve maradt abba a főiskola.

8as senkit sem hibáztatok,balesetem volt ott csúszott el a dolog.

6os! Ha eladják a földet nem olyan egyszerű venni...

4es! Nem adja nagyon jól járt vele. 100%on sem.

2! Megyeszékhelyen lakunk

2021. nov. 14. 18:49
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

“ereje teljében lévő 30as férfi”:

Jezusom, ez a maximum??

Siras, hogy a szuleid mit csinalnak a SAJAT vagyonukkal, meg az “almod” az, hogy majd jon az orokseg?

Meg rafogni, hogy egy lany tett alad, csak azert nincs diplomad…

Szanalmas ez az egesz…

2021. nov. 14. 18:53
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

Pont az ilyen számító rokonok szoktak drukkolni, hogy minél hamarabb meghaljon a szülő/nagyszülő és jöjjön egy kis potya örökség.

Ne legyél ilyen, ne mástól várd a könnyű életet. :( Én elhiszem, hogy korábbi sérelmek és traumák miatt nehéz továbblépni, önállósodni és célokat megvalósítani, de nem fog senki lépni helyetted. Nem fognak a feneked alá pakolni egy lakást, akkor sem ha megtehetnék. (ahogy sok más fiatalnak sem) Ez az ő vagyonuk azt tesznek vele amit akarnak.

Ha úgy érzed megrekedtél keress fel egy szakembert, nem szégyen, sőt nagyon is bátor dolog tenni a mentális egészségedért.

Ebből az írásból teljesen az jön le, hogy a világon mindenki rossz. Például ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy nem azért nem találsz párt, mert nincs saját házad. Ez csak kifogás, amivel a nőkre hárítod a saját gyengeségeid.

Ha a szülők/rokonok rossz hatással vannak rád, akkor keress albérletet tőlük távol. Új közeg, új munkahely és rengeteg lehetőség új embereket megismerni.

2021. nov. 14. 18:54
 14/45 anonim ***** válasza:
81%

"és vásárold vissza a 70%-áért, hátha eladja."

Ha gyengeelméjű, akkor esetleg belemegy,

2021. nov. 14. 18:55
 15/45 anonim ***** válasza:
88%

Hosszan: Remélem érettségid megvan, mert abból amit írtál, úgy tűnik nincs, vagy legalábbis a fogalmazásod biztos bukó lehetett.

Röviden: alig érteni, mit írsz, magát a kérdést meg fel se lehet fogni.

Mi a kérdés? "ereje teljében lévő 30as férfi", "20 milliót szántam házra", akkor az ereje teljében lévő milliomos férfi igazán megtanulhatna fogalmazni és elmenni valami képzésre, szakmában elhelyezkedni és melózni.

"volt egy olyan depressziós időszakom aminek hatására koffeinfüggő és vásárlásnániássá váltam", mármint úgy érted, hogy habzsolod a kávét meg az energiaitalt, meg össze vissza veszegeted az új Radics pólókat?

Nem a depressziótól lesz valaki "koffein" meg "vásárlás" függő, hanem attól hogy a pénztől behülyül. A koffeinben nincs Semmi ami olyan hatással lenne az emberre, hogy a depresszió miatt szokjon rá. Egyszerűen csak ráfüggtél, ettől függetlenül.

"Mezőgazdasági mérnök szakra jártam,kibuktam(egy lány olyan szinten alám tett, miatta maradtam első félév után ő ezt tudta és ellenem fordította 7 félévben) papírom nincs, de tudásom volt,bár megkopott."

Hogy tehetett alád egy lány, úgy, hogy megbukj? Oktató volt? Buszsofőr aki direkt elérte h elkéss? Esetleg vizsgáztató? Ez úgy bullshit ahogy van... Ha kibuktál az csak és kizárólag a te hibád. Valamint, mit fordított ellened 7 félévben? Egyáltalán mit jelentene ez? Sztrókod volt írás közben?

"papírom nincs, de tudásom volt,bár megkopott."

Tehát papírod nincs,

Tudásod VOLT azaz Nincs,

Bár megkopott, azaz mégannyira sem volt mint mikor volt.

"Vidéken ezt is könnyebb leküzdeni, nincs hová menni energia italt venni."

1. Vidéken pont hogy nehezebb leküzdeni mert kevesebb a változás, kevesebb esély van szakmai segítséghez jutásra, azaz leküzdeni a depressziót. Bár ha "nincs hozzá menni energia italt venni", féltelezem azelőtt olyan helyen laktál ahol volt, hisz így függtél rá, vagy kávéra gondoltál? Mert az falun is és máshol is van és guess what, van benne koffein.

"Probléma forrás, egy alkoholista rokkant nagybácsi, anya hugának a férje, ő is mezőgazdasági vállalkozó volt, csak nem bírja már fizikailag, darabig fiát is erre kényszerítette, bár a fiúnak azért elég sok pénze lett ebből."

Jajj, neee, kérlek senki ne kényszerítsen olyan munkára amiből sok pénzem lehet, NEEEEE?!! Jóisten gyere le.....

A probléma forrása a gondolkodásmódod.

" csak hát részegen nem öltözött fel, elesett túlsúlyos.... "

Ezen jót röhögtem 😂😂😂" részegen nem öltözött fel" 😂😂

Igen, az ország nagy részében túlsúlyos emberek élnek egyébként..

A kommentedre reagálva: örülj hogy van munkád és pénzt keresel, de ha nem tetszik, keress más helyet, 8 év tapasztalattal már kezdenek valamit, bár arról nem írtál, mivel is foglalkozol 8 éve. Bár ha 8 éve dolgozol benne, féltelezem teljes munkaidőben, kakor az egyetemi sztorid vagy ősrégi, vagy az egész kérdés kamu. Ha "hol itt hol ott" segítettetek be, féltelezem lenne kikkel beszélned munka ügyben. De azt a "lakásra szánt 20 milliót" bármikor elkezdheted egy nagyvárosban lakásba fordítani, akár megvenni, akár bérelni, munka mellett.

Időrendben sem tiszta a kérdés... Szerintem előbb menj el detoxba, hogy "koffeinmentesítsenek", mert az agyad elsiklik az értelmes fogalmazás felett...

2021. nov. 14. 18:55
 16/45 anonim ***** válasza:
87%
Nem lett diploma, mert a lány kitolt vele…aha.
2021. nov. 14. 18:56
 17/45 anonim ***** válasza:
87%

"8as senkit sem hibáztatok,balesetem volt ott csúszott el a dolog."

Akkro most egy lány érte el hogy megbukj, vagy egy baleset? XD

2021. nov. 14. 18:56
 18/45 A kérdező kommentje:
Értetlenek!!! Ha ők eladják a földeket akkor nehéz vennem mert az origalchák diktálnak. Maximum nagyon rossz helyen minőségben. Tudjátok az erősebb kutya eszik először a tálból.
2021. nov. 14. 18:57
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintén semmit nem értettem a logikai következtetésekből. A mondataid egyáltalán nincsenek kidolgozva.

Azt értem csak, hogy fájlalod, hogy nem segítenek a szüleid. De belegondoltál abba, hogy ők esetleg féltenek? És hogy azért nem akarták, hogy az Isten háta mögé költözz, egy félbemaradt egyetemi szakkal?

2021. nov. 14. 19:00
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
origalchák 😂😂😂😂
2021. nov. 14. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!