Mennyire normális dolog, hogy egy szülő nem engedi a 14-15 éves lányának hogy barátja legyen?
engem barataimhoz alig engednek el havi 1x:) csavargonak hivnak meg k*rvanak, mert kovetem a divatot(haspolo ilyenek, de semmi kivagott vagy picsa kirakos ruha!) ha baratom lenne bele sem tudok gondolni mennyire leneznenek itthon
17L
Szerintem alapvetően annyiból nem normális, hogy ezt tiltani teljesen értelmetlen. Hacsak nem azt tervezi a szülő hogy bezárja a lányát egy pincébe, láncra kötve vagy követi árnyékként egész álló nap, nem lesz képes felügyelete alatt tartani minden percben. A lány pedig akár iskola előtt, iskolaidőben, iskola után, akármilyen úton-módon megoldja hogy találkozzon a barátjával. Tehát a szülő jó eséllyel eléri, hogy aláássa a saját tekintélyét mert ugyan veszekszik, ordít, tilt de hülyét csinál magából azzal hogy olyan szabályokat hoz amiket maga sem tud betartatni. Persze vannak helyzetek amikor erős szülői beavatkozás szükséges, mert okkal látjuk úgy hogy a gyerek veszélyben van, amit nem tud felmérni. Csak hát ehhez, az kell hogy lássunk is. Ha előre leszögezzük hogy valamit megtiltunk, akkor nem fogjuk látni mert a gyerek megoldja úgy hogy ne tudjunk róla. Aztán ha valami baj akkor habzik anyuka, apuka szája mert ők előre megmondták hogy ne merészeld. Ja, épp itt kúrták el.
Nekem erről az eltiltásról az az egyetlen személyes tapasztalatom, amikor anno még gimnáziumban az egyik haveromat eltiltotta tőlem az anyja, mert jujj a tanárnéni szerint én vagyok rossz hatással rá : D
Na ez az eltiltást annyira sikerült megvalósítani, hogy pl. együtt jártunk futni rendszeresen a házuktól kb. 20 percnyire. Elment otthonról, hogy elugrik futni egyedül aztán közben találkoztunk. Annyira rossz hatással voltam rá egyébként, hogy mindketten legjobb eredménnyel érettségiztünk, egyetem pipa, utána ki is ment Németországba dolgozni, és nem hever romokban az élete a barátságunk miatt :D
Nem örülnék neki én se, de ezt nem lehet megtiltani.. Úgyis csinálja,majd titokban.
Felvilágosítanám, ha kell akkor írassunk fel majd fogamzásgátlót is. Biztosítanám hogy ha terhes lesz akkor mehet a gyerekével amerre akar. Nem tartom el őket.
Mindenképp védekezzen.
Azért mert nem akarják, hogy már fiatalon szexeljen meg hasonlók.
Nekem volt barátnőm 16 éves koromban is (15 volt). Igazából pár hét után lefeküdtünk és kb. minden ismerősöm akinek volt ilyen korban valakije, hamar csinálták. Durva dolgokra képesek hormonok. Ettől én félteném a lányom, mert a szerelem fiatalon mindenre ráveszi a lányokat. Vigyázni kell rájuk ameddig meg jön az eszük.
Tudom, hogy le leszek pontozva de ez az igazság. A lányok nagyon tudnak szeretni, főleg fiatalon és sok fiú kihasználja ezt csúnyán. Olyat is ismertem aki rendesnek tűnt paliként, de csak a szüzességét akarta lányoknak és valamiért a lányok borzasztóan nem látnak át ezen fiatalon, sokan felnőttként sem. Rengeteg nőt ismertem, 90%-uk vissza nézve borzasztóan befolyásolható volt 15-20 évesen, pedig elit gimnáziumba jártam, ahova mindenféle orvosok és ügyvédek lányai jártak. Persze okos nők lettek felnőttként, de fiatalon tyhaj. Nem tudom mi van fiatalon a lányokkal, egyszerűen hiper befolyásolhatóak, erre pedig vigyázni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!