Mi tehetnék hogy a szüleim megengedjék hogy új bútoraim legyenek?
Figyelj. Elhiszem, hogy zavar. De attól, hogy szerinted ezt megengedhetnétek magatoknak anyagilag, ez korántsem biztos, hogy valóban így van - ezt igazából csak a szüleid tudják. Az új bútor sajnos kicsit sem olcsó mulatság. És lehet, hogy ennél fontosabb dolgokra kell a pénz. Vagy esetleg az is lehet, hogy gyűjtik a pénzt a későbbi taníttatásodra, vagy szeretnének neked valami kezdőtőkét adni majd - és ez mondjuk valóban fontosabb egy új bútornál. Ha az ágyad, íróasztalod és széked jó, az a lényeg. A szekrény modernsége nem életbevágó szempont.
A kiskori kacataidat magad is bezsákolhatod, és kérheted a szüleidet, hogy ami még jó állapotú, azt adományozzák el.
A dekoráció is sokat tud dobni egy szobán - egy szép díszpárna és takaró az ágyra, új függöny, esetleg falmatrica, 1-2 tárolódoboz vagy kosár. A kreativitás sokat tud segíteni. Esetleg ha ezeket a dolgokat megveszi neked a nagyid mondjuk karácsonyra, akkor már sokat tudsz változtatni a szobádon.
Első körben szanáld ki a saját vackaidat. Dobáld fel a vaterára, jófogásra (ha nem tudod eladni, adományozd el; lesz, aki örül neki). Máris levegősebb lesz a tér. Esetleg lesz belőle egy kis bevételed is. Aztán ess neki, saját kezűleg; fentebb már írták, hogy hány olcsóbb aprósággal lehet feldobni úgy a szobát, hogy nem kell hozzá lecserélni a teljes bútorzatot. Talán a bútorok előlapját is be lehet vonni lemosható tapétával, vagy át is lehet festeni. Szekrényekre díszesebb fogantyú, egy csinosabb lámpabúra, színes dobozok/kosarak.
Nézegess lakberendezős oldalakat, Ikea-katalógust. És lesz egy egyedi szobád. Olyan, amilyen csak a tiéd.
Nem 2 forint berendezni egy szobat. Ha van ra 200-300-400 ezered, (hiszen kellenek a nagy szekrenyek a sok cucc miatt, tobbek kozott, es akkor ez csak az egyik tetel), akkor nem latom akadalyat. Beszeld meg a szuleiddel, hogy te allod, csak belemennek akkor. De szerintem nem annyira veletlen, hogy 20 eves butoraitok vannak, kulonben nem igy lenne, ha lenne ra penz,
Mi sem vagyunk rossz anyagi helyzetben, bar azert milliomosok se vagyunk, de nem tudnek most honnan eloszedni tobb szazezret uj butorokra hirtelen, ez nem igy megy.
Lomtalanításkor menj guberálni.
Ha nincs jogosítványod akkor kérj segítséget egy hozzátartozótól aki máshogyan gondolja mint az édesanyád és segítene.
Hát nem tudom, én gyerekkoromban kb. 6 évesen kaptam új bútorokat, konkrétan egy íróasztalt és egy széket hozzá, minden más maradt, amíg ki nem repültem. Pont olyan ágyam volt, mint neked egyébként.
Ha az én tizenéves gyerekem mondaná, hogy kell új bútor, mert már nem tetszik neki a szoba, ami négy éve még szuper volt, akkor én is azt mondanám, hogy ki van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!