Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért minden rajtam csattan?

Miért minden rajtam csattan?

Figyelt kérdés
A minap anya kért tőlem egy dolgot (annyi, hogy küldjek el valakinek valamit, tehát egyáltalán nem nagy dolog). Tudom itt hibás vagyok, amiért nem kérdeztem meg, de a kontextusból úgy jött le, hogy az azt követő napra van szükség a dologra, ezért mondtam hogy jó, egy kicsit később küldöm. Kb 1-2 óra múlva megkérdezte, hogy elküldtem-e már, mondtam, hogy még nem, de mostmár tényleg nem sokára küldöm. Kérdeztem, hogy de holnapra kell, nem? A válasz igen. Mondtam, hogy addigra meg lesz, mert ha befejeztem amit éppen csinálok akkor már küldöm is. Erre nagyon meglepő reakció, felemelt hanggal elkezdi mondani, hogy tőlem nem lehet semmit sem kérni, bezzeg, ha nekem kell valami akkor azonnal kell mozdulni... Jól van, elküldtem gyorsan, hogy megnyugodjon. De én bolond, utána odamentem megkérdezni, hogy mire jó ez a kiabálás, meg szidalmazás, amikor mondtam, hogy átküldöm, és nem is tettem semmit.. Na erre hatalmas kiabálás, el lettem hordva mindennek, más szavakkal, hogy ő alig várja, hogy elköltözzek, éppen vasalta a ruhákat és hogy nekem van a legtöbb mosatlan rongyom (ami nem igaz!), burkoltam mondta, hogy az egész család nem kedvel engem, hogy én mit ugatok neki, stb. Megbántam, de annyira megilletődtem, hogy visszamondtam, hogy te ugatsz nekem... tudom, hogy hiba volt, nem szeretek így beszélni, de annyira nem értettem, hogy mit bűnöztem, mert ennek semmi előzménye sem volt. Amikor valamelyik testvérem tényleg csinál is valami hülyeséget, akkor sem hordja el őket mindennek. Tehát ezt mondva bezárkóztam a szobámba, természetesen a mosott ruha a földre az ajtóm elé le lett dobva. Azóta nem beszélünk, ha hozzám is szól direkt elváltoztatja mérgesre a hangját. Tudtam eddig is, hogy nem kedvel különösebben, és lenne még bőven mesélnivaló, amivel bizonyíthatom, hogy kizárólag engem nagyon utál, bármit is teszek, mindig én vagyok a rossz, a két testvérem mindig szent és sérthetetlen, de arra lennék kíváncsi, hogy mit hibáztam ebben az esetben? Először úgy érzem, hogy ez az eset, ez a bánásmód, amiben most részesített igazán felnyitotta a szememet, rájöttem, hogy eddig túl nagy bizalmat fektettem ebbe a család dologba, de úgy sejtem, hogy amikor anya kiabál, akkor a valódi véleményét hangoztatja, nem csak dühből mondja. Kicsit megijedtem, még egy év van a költözésemig, de nem tudom hogy fogom így kibírni, amikor ennyire nem vagyok kívánatos itthon, hogy a legapróbb dolgok is így csattannak rajtam.

2021. okt. 23. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Egyszerű: AMint lehetőséged lesz, költözz albérletbe, élj saját életet és senki sem fog beszólni se semmi hasonló.
2021. okt. 23. 22:06
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
A két tesódnak más az apja mint neked?
2021. okt. 23. 22:10
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Nem irigyellek
2021. okt. 23. 22:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem, egy és ugyanaz, pedig úgy értelmet nyerne..
2021. okt. 23. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Igen, egy hasonló történetnek ez volt a kulcsa.
2021. okt. 23. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem inkább mártírkodásnak tűnik.

Anyám nekem is sokszor mondta, hogy ideje lenne elköltöznöm, különböző helyzetekben, de mindig bántón.

Egyszer valamire kiakadt, és én nem bántásból, inkább komolyabbra véve a szót, elkezdtem a költözésről beszélni, hogy lássa, valóban dolgozom rajta. Még jobban kiakadt. Utólag elmondta, pedig nem jellemző rá, hogy igazából nehéz neki, hogy kirepülök a fészekből.

2021. okt. 23. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

Nem hibáztál semmit. Meg kellett volna normálisan beszélni, hogy mikor kell elküldened azt a valamit. Ha ő előbb szerette volna, normálisan is kérhette volna, hogy "figyi, nem tudnád most rögtön elküldeni". Én a hibát annyiban látom benned, hogy amikor rád ordított, akkor azonnal elküldted. Vissza kellett volna vágnod, hogy oké, akkor ha így bánsz velem, a fene se fog neked segíteni, küldd el te, ha annyira fontos.

Meg mit pampog most, meg vágja oda a ruháidat az ajtó elé, amikor végülis elküldted akkor, amikor kérte. Jó nagy paraszt. Szerintem felvehetnéd vele ugyanazt a stílust, ahogy ő bánik veled, hátha egyszer észhez tér.

2021. okt. 23. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
96%
Ha van rá lehetőséged, kezdd el mosni a ruháidat, mintha egyedül lennél. Minden olyan dolgot tegyél meg amivel esetleg tud zsarolni, hogy "neked nem csinálja meg".
2021. okt. 24. 06:01
 9/11 anonim ***** válasza:
98%
Utolsó jól írja,légy kicsit a magad ura, és ha teheted, kerüld el és nézd levegőnek. Az ignorálás szokott az embereknek a legjobban fájni.
2021. okt. 24. 06:27
 10/11 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy írják, úgy néz ki, a bosszú a legjobb gyermeki magatartás az anyánkkal kapcsolatban.
2021. nov. 15. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!