Egy szülő jogosan haragszik a gyermekére, ha az nem akar neki unokát?
A szülő csak ne ugasson bele. Önzőség, hiszen magának akar egy gyerekpótlékot udős korára, aki azert megsem 0-24-ben van mar vele.
Semmifele veleszolasa nincs az ugybe, semmifele joga.
Anyósom mindig azon rúgózott, hogy neki unoka kell, unoka kell, aztán amikor 4 év után sikerült a baba, keresztbe szalmát nem tett, még akkor se kérdezett annyit se, hogy esetleg főzzön e valamit, segítsen e bármiben, amikor szigorú fekvésre voltam ítélve 6 héten át.
Érdekes módon amikor meg megszületett a baba, egyből jött volna “játszani”, ahogy ő mondta. Hát ide ne jöjjön!
Igazán nem tudom, miért, de mostanában majdnem minden nap van ilyen kérdés, nem tudom eldönteni, egy valaki szórakozik ezzel, vagy most hirtelen ennyire akut téma lett mindenfelé.
A kérdésre válaszolva: több gyerekem van, eszembe sem jutott eddig beleszól, hogy lesz-e gyerekük vagy sem, ez 100%-ig magánügyük.
Kettönek van egy-egy gyereke, az egyik nem is akar többet, a másik még legalább egyet vagy kettöt szeretne. A harmadik gyerekem egyáltalán nem akar gyereket vállalni, a negyedik egyelöre nem igazán töri a fejét a témán.
A meglévö unokáknak örülök, szivesen vagyok velük idönként, de nem abból áll az életem, hogy unokázok, emellett rengeteg egyéb elfoglaltságom meg hobbim van.
Az ilyen válaszokhoz nem csak a Kádár-rendszer nemzetellenes politikája járult hozzá, hanem az életszínvonal növekedésével megolcsult számítógépek elterjedése is. A múlt század végén több intelligensebb hozzászólás volt egy-egy témához, manapság minden analfabéta telefröcsköli az internetet a hülye véleményével.
Természetes és a földgolyón elterjedt igény a nagyszülő részéről, hogy unokái legyenek. Minden élőlény igyekszik, hogy minél több utóda legyen, ez a fajfenntartás alapja. Indokolt esetben érthető és elfogadható, hogy valakinek nem lehet gyermeke, de az már nem, hogy kényelmi okok miatt nem akar !! Minimális gyermekszám családonként 2 gyermek, annál kevesebbnél már csökken a lakosság száma és "pótolodnak" más etnikumokkal pl. Afrikából. Akik nem vállalnak gyermeket, azok pont ennek érdekében mérgezik a nemzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!