A 20 éves gyereked abba akarja hagyni az egyetemet, engeded/kell az engedélyed?
Figyelt kérdés
- Azért akarja abbahagyni, mert utálja, és ha elvégzi, akkor sem fog az adott szakmában dolgozni.
NNem tudja pomntosan, hogy mit akar csinálni, ezért külföldre menne ideiglenesen
2021. okt. 5. 11:34
31/55 anonim válasza:
Első körben megkérdezném, hogy hol és miből tervez élni, ha otthagyja. Mert én nem fogom eltartani az fix
32/55 anonim válasza:
Párom fél évet sem várt és úgy jött haza, hogy "na, ma kiíratkoztam az egyetemről". Volt nagy harc, de hát az ő élete (én támogattam). Elkezdett dolgozni, majd el is költözött (21 évesen).
De ha már több félév lement, azt hiszem,hogy vissza kellfizetni valamennyit, nem? Már nem emlékszem. Páromnak nem kellett, mert hamar döntött.
33/55 A kérdező kommentje:
28as, az élet nem ilyen egyszerű. Ajánlom, hogy néz körül a pszichológiai könyvek körül. Létezik érzelmi manipuláció is.
2021. okt. 5. 17:11
34/55 anonim válasza:
Kérdező, az biztos, nem kellene a szomszédba mennem érte, ha pszichológia szakon szakdolgozati téma lenne, az biztos. 25-ös voltam.
35/55 A kérdező kommentje:
34: Igen, erről beszélek. Persze, aki nem tapasztalt ilyet, annak könnyű azt mondani, hogy "a saját életed, felnőtt vagy, te döntöttêl így"...
2021. okt. 5. 17:21
36/55 anonim válasza:
Hány éve tanulja a szakot? Mert ha több, mint fél éve és mégis otthagyja (mondjuk 1 év után), akkor bizony valóban vissza kell fizetni az árát, akár államin van, akár nem!
37/55 A kérdező kommentje:
Nem kell visszafizetni. Romániai egyetemen nincs ilyesmi.
2021. okt. 5. 18:04
38/55 anonim válasza:
Akkor meg hagyd ott (gondolom rólad van szó). Vágj bele az életbe, ha meg rájössz, hogy mit szeretnél tanulni (ha lesz ilyen), akkor meg újra jelentkezel. Én már most megbántam még aszakmát is amit választottam fiatal fejjel. Annak örülök, hogy nem egyetemre mentem gimi után, mert azt aztán főleg nem tudtam volna mit válasszak, így később még tudok államin tanulni.
39/55 anonim válasza:
Felnött vagy, innentől csak te döntöd el.
40/55 anonim válasza:
Csinálja. Én megfogadtam, hogy eltartom a gyerekem az első szakmai végzettségéig, legyen az okj vagy egyetem. De nem tovább. Ha ő ezt nem akarja, akkor ezzel azt is vállalja, hogy onnantól magáról gondoskodik és nem biztos, hogy marad rá kapacitásom, ha rájön a tanulási kedv esetleg a későbbiekben. Menjen, próbáljon szerencsét, de a saját felelősségén. Aki nem tanul vagy van papírja, az már felnőtt. Kirúgva nem lesz, de ezzel vége a történetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!