A 20 éves gyereked abba akarja hagyni az egyetemet, engeded/kell az engedélyed?
- Azért akarja abbahagyni, mert utálja, és ha elvégzi, akkor sem fog az adott szakmában dolgozni.
NNem tudja pomntosan, hogy mit akar csinálni, ezért külföldre menne ideiglenesen
Nagykorú, önálló felnőtt. Azt csinál, amit akar, oda megy, ahova akar. Nem kell az engedélyem. Külön él, eltartja magát, nyilván gyűjtött eleget ahhoz, hogy külföldre menjen.
Ha viszont otthon él és az én pénztárcámra tervez, akkor el is lehet felejteni.
#18 Akkor itt a f@sz:
Idézek tőled: "Szóval én saját tapasztalatomból adódóan támogatnám."
Anno rám lett tukmálva egy szak, amit már az elején ott akartam hagyni, de arról szó sem lehetett. Ha volt is alternatívám, persze az is le lett ugatva, szóval ennek eredményeképp a szüleimmel bájcsevejen felül nemigen van köztünk más. Természetesen, én vagyok a hálátlan szar ezért, véletlenül sincs benne kicsit sem az ő mentalitásuk...
Olyan 7 év után buktam ki a második egyetememről, ahova átvettek, egy nyelvészetis tárgy miatt-nyelvszak-. Mivel májusban elkezdtem dolgozni, annyira nem izgatott, sőt, megkönnyebbültem, hogy többet nem kell szenvednem ezzel a szakkal és akkor a saját kárukon a szüleim is megtanulják, hogy ha rám erőltetnek valamit, első sorban magukkal csesznek ki. Ha ez kellett, hát ez kellett, mert most kezdem visszanyerni a mentális egészségemet is.
23: És ez mióta sarkítás? :D :D
Ha sarkítottam volna akkor kb azt írtam volna, hogy mindenki akinek kicsit sem tetszik az egyetem az hagyja ott nyugodtan, mert úgyis talál egy jól fizető állást. De nem ezt írtam :D Szóval még mindig maradtunk annál a kérdéskörnél, hogy előbb jó lenne megtanulni szöveget értelmezni. :D
"Anno rám lett tukmálva egy szak, amit már az elején ott akartam hagyni, de arról szó sem lehetett. "
Nagykorúként konkrétan azt csináltál volna, amit akarsz. Te döntöttél úgy, hogy egyetemre jársz. Nem, nem a szüleid, csak jó rájuk fogni. Mehettél volna máshova.
"Olyan 7 év után buktam ki a második egyetememről..."
Ez még az idiotizmus csucsa, 7 évig húzni.
#19/20
Szabad akarat pont ezért kell leülni és megbeszélni. Dönthet csak lássa hogy munka van mögötte és nem lehet mindent visszacsinálni ha meggondolta magát. Nincs reset gomb. Hűt akkor még is inkább befejezem a sulit. Oké csak akkor majd megint újra kezded.. Mi van? Ja meg különbözeti vizsgát is kell majd tenni ha változott valami. Hogyan?
Végletekben nem jó gondolkodni. Ha van lehetőség akkor azokat a lapokat kell kijátszani. Szülőként a halasztást szorgalmaznám. Így van esélye visszajönni és resetelni ha nem válik be.
Nem jó hogy 18 évesen kell eldöntened, de pont ezért kéne átjárhatóság a rendszerben. Ami mérsékelt, és folyamatosan szűkítik.
Egyik munkahelyen frissen végzett egyetemistaként kb 1 éves tapasztalattal kaptam magam mellé egy marék gyakornokot. Azt se tudták miért arra a szakra jelentkeztek, senki. Már mint konkrét okokra már nem emlékeztek. Befejezik aztán majd lesz valami. Vagy tanulnak olyat ami most már érdekli őket munka mellett.
Én is kimentem külföldre suli alatt. Kértem halasztást. Ami aztán jóval több lett mint kéne, de ebbe ne menjünk bele. Lényeg az hogy a kutya se kíváncsi a paíromra csak arra hogy megvan -e. Aminek a véletlen folytán van köze ahhoz amit csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!