Buntudatom van mi tevo legyek?
Igen, minden válaszoló kitűnő tanuló volt tizenévesen és soha nem mentek sehova a haverokkal, csak tanultak reggeltől estig... Aha... Persze...
Tényleg az a baj, hogy sok szülő tojik a gyereke fejére és nem veszi észre, hogy nem képes egyedül tanulni! Általános iskolában, míg anyám minden egyes nap leült velem tanulni mindarról mondatra a tananyagot, kitűnő tanuló voltam! Ő hangosan mondta én meg utána egészen addig míg szóról szóra fel nem mondtam egyedül az egész oldalt, aztán a többit!
Sajnos, anyámnak el kellett költöznie, így magamtól már nem ültem neki a tanulnivalónak és leromlottak a jegyeim hármasra...
Természetesen, középiskolásként is a haverok, számítógép, tévé - meg néha a haverok érdekeltek csak...
Igazából csak a szerencsének köszönhettem, hogy bukás nélkül elvégeztem a középiskolát...
Persze, a mostani eszemmel rengeteget tanulnék, hogy mehessek egyetemre és legyen jól kereső állásom! Hiszen látom az ismeretségi körömben, hogy a diplomások milyen jól élnek! Nem kell 200 ezerért egy gyárban robotolniuk hétvégente is 3 műszakban, hanem van felfelé ívelő karrierjük és családjuk - vagy minimum már házasok!
Én sem gyárban dolgozom, de sok egykori "suli menőgyereke" ilyen helyeken dolgozik, mert nekik is a haverok meg a bulizások számítottak csak... Az sem zavarta őket különösebben, ha 18 évesen még mindig csak tizedikbe jártak...
Meglett az eredménye...
Én is csak egyszerű betanított melós vagyok. Most járok felnőttsuliba meló mellett. Nem egyszerű, de muszáj! Bizony, ha tanultam volna középsulisként...
Szóval, kell a lazulás a haverokkal, de ne a tanulás rovására! Hamar eltelnek az évek, higyj nekem! Úgy érzem, mintha tegnap lettem volna 9. - es! Tanulj! Most még könnyen biztosíthatsz magadnak jó életet!
"a keseseket elfelejtettem leigazolni igy kijott a 10 ora igazolatlan"
Nem voltam szent, de ilyen csökött sem.
Eleve, hogy a bánatban tudtál rögtön egy hónap alatt ennyit hiányozni/késni? Lusta disznó vagy, vagy rossz a tömegközlekedés? Tudtommal magadnak semmit nem igazolhatsz le, könnyű is lenne minden lógást leigazolni. Vagy a szülő igazol, vagy ha késik a járatod, akkor a közlekedési társaság. Hogy lehet olyan lyukas a fejed, hogy sorozatosan elfelejted kérni az igazolást? Mert még ha egyszer-kétszer előfordul, az oké. De hogy ilyen rövid idő alatt ennyiszer elfelejtsd, ahhoz már különlegesen idiótának kell lenni. Gyakorlatilag minden egyes alkalommal elfelejtetted. Az a baj, hogy meg sem próbálod megerőltetni magad. Trehány vagy. Legalább állítottál volna be magadnak egy figyelmeztetést a telefonodon, ha már az agyad ennyire nem működik, te észlény!
Ennek a hozzáállásnak a következménye vár a postán, előbb kellett volna használni az eszed. Talán majd ezután fogod. Így tanul az ember, hogy a hülyeségéért egyszercsak csattan a pofon (képletesen).
A rossz jegyekre nem tudok mit mondani, mindenkinek van olyan, amiben ha meggebed sem lesz jó. Ha viszont azokat is csak a lustaságodnak köszönheted, hát akkor ez van, egy fájdalmasan lusta hülye vagy. Vagy kezdd el összekapni magad, vagy élj együtt ezzel az önképpel.
Az már legalább valami, hogy a helyzet kiváltott belőled némi bűntudatot. Viseld egyenes gerinccel azt ami jön, ismerd be, hogy hibáztam, és az istenért, tanulj belőle!
"Sajnos, anyámnak el kellett költöznie, így magamtól már nem ültem neki a tanulnivalónak és leromlottak a jegyeim hármasra..."
Ott sem az volt a baj, hogy anyád többé nem ült fölötted minden délután mint egy kotlóstyúk, hanem az, hogy addig igen. Persze, kell segíteni a gyereknek, ha egyedül képtelen felfogni hogy kell megoldani egy másodfokú egyenletet, és el kell neki magyarázni. De abban nem kell segíteni, hogy letegye a seggét, és bebiflázza Ady életrajzát. Anyád rászoktatott a hülyeségre. Az, hogy rendszeresen még csak neki sem ültél a saját dolgodnak, egyedül a te hibád. A cipődet is csak akkor kötöd be, hogyha valaki ott áll fölötted, és mondja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!