Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

Az egyik gyermeked a válás után hozzád költözik. Nehézkes az anyagi helyzet, de el akarod tartani.

Elmegy dolgozni, aminek te is örülsz.

Gondolod, ad majd a közösbe.

De ő az első fizetéséből telefont vesz magának és a fejedhez vágja hogy minek csináltál gyereket ha nem akarod eltartani.

2021. szept. 29. 22:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
74%
Ha egy gyerek nem szereti az apját, annak oka van. Ez az ok nagyon sokféle lehet. Én például azért nem szerettem (de nem is utáltam) az apámat, mert alkoholista volt, de józanul sem tudott velem „apaként” viselkedni. Mindig a haverok volt neki az első, én meg az utolsó utáni se.
2021. szept. 30. 02:26
 22/34 A kérdező kommentje:
Ezt azért megkerdeztem tőle, ez volt az utolsó amit ki bírtam nyögni, s állítása szerint szereti. Valahogy azt mondhattam neki, hogy szereti-e eléggé?
2021. szept. 30. 02:28
 23/34 A kérdező kommentje:
Csak én ezt ott és akkor máshogy láttam, hiába állította. Nekem úgy tűnt nem eléggé szereti. No mindegy :)
2021. szept. 30. 02:29
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok híve én sem annak, hogy a szülők pénzt szedjenek a gyerektől, szerintem ez szánalmas.

De azért leköpném azt, aki felnőtt, dolgozó ember létére nem vásárol be néha és nem fizet rezsit minimum a szülői házban.

Akinek van egy végzettsége, amivel el tud menni dolgozni, az ne legyen már akkora hitvány csődtömeg, hogy nem tudja a saját fogyasztásait állni ott sem, ahol nem kell bérleti díjat fizetni...

2021. szept. 30. 02:56
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nővérem volt nekem is ilyen, 3 hónap után szóltam kétszer kedvesen, nem vett konolyan, harmadikra én pakoltam össze neki.
2021. szept. 30. 02:57
 26/34 A kérdező kommentje:

Közben eszembe jutott, hogy később ez megváltozott és adott a közösbe.

Csak valszeg nekem az első benyomás maradandó volt 😏

2021. szept. 30. 02:58
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Én összepakoltam volna a cuccait és mehetett volna anyukához, akár akarják az érintettek, akár nem.
2021. szept. 30. 05:50
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Azért nehogy már egy 17 éves, iskola mellett dolgozó gyereknek kelljen félig eltartania magát...

Tetszik vagy sem, egy gyerekkel valóban úgy kell számolni, hogy minimum 18-20 évig tartó felelősség anyagilag is. Ez van, nem csak akkor kell akarni, mikor kisbaba és édes és kevés vele a gond.

Arról, hogy a szüleid elváltak, nem a testvéred tehet. Meg arról sem, hogy apád olyan hülye volt, hogy gyerektartást fizetett, mikor nála volt a gyerek.

2021. szept. 30. 07:38
 29/34 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is elváltak a szüleim. Mindketten anyámmal maradtunk, apám fizette a gyerektartast, ami a húgom gyógyszerére sem volt elég. Mindenünk megvolt, mert anyám inkább nélkülözött, minthogy nekünk kelljen. Kisgyerekként elhittem, hogy ő nem annyira szereti a húst, azért adja nekünk, meg hogy a másnapos kenyér neki jobban ízlik....Aztan rájöttem, hogy nem így van. Sosem kert tőlem pénzt, de nekem első dolgom volt anno a kemény 500 forintos középiskolás ösztöndíjamat neki adni. Az, aki képes elnézni, hogy a szülője nélkülözik, ő maga meg dőzsöl, az olyan szinten egoista, hogy arra már szó sincs.

Mondjuk te se vagy piskóta az "én hozzávágtam előző évben a diakhitelemből ami nekem is kellett volna majdnem 100 ezer forintot apukamhoz" kimomdottan bunko szöveggel

2021. szept. 30. 07:56
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg jó lenne valamilyen egészséges egyensúly. mert mostanában nagyon sok olyan véleménnyel találkozom, hogy aki gyereket csinál, tartsa is el( élethosszig??), a gyereknek meg esze ágában sincs saját magáról gondoskodni, elköltözni, kaját venni (sok esetben a felnőtt gyerekek még azt is elvárják, hogy az aktuális barát-barátnő is teljes ellátást kapjon, ha nem is költözik teljesen a "gyerekhez", de gyakorlatilag állandóan ott van, ott eszik, fürdik, használ mindent)Én ezt nagyon helytelenítem. Igen, én elvárnám, hogy amennyiben elhelyezkedett munkahelyre, és otthon lakik, adjon bele a közösbe(az más kérdés, hogy ezt a pénzt én összegyűjteném neki, és mikor el akar költözni, odaadnám)
2021. szept. 30. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!