Mi a véleményed erről?
Az egyik gyermeked a válás után hozzád költözik. Nehézkes az anyagi helyzet, de el akarod tartani.
Elmegy dolgozni, aminek te is örülsz.
Gondolod, ad majd a közösbe.
De ő az első fizetéséből telefont vesz magának és a fejedhez vágja hogy minek csináltál gyereket ha nem akarod eltartani.
Nem vagyok híve én sem annak, hogy a szülők pénzt szedjenek a gyerektől, szerintem ez szánalmas.
De azért leköpném azt, aki felnőtt, dolgozó ember létére nem vásárol be néha és nem fizet rezsit minimum a szülői házban.
Akinek van egy végzettsége, amivel el tud menni dolgozni, az ne legyen már akkora hitvány csődtömeg, hogy nem tudja a saját fogyasztásait állni ott sem, ahol nem kell bérleti díjat fizetni...
Közben eszembe jutott, hogy később ez megváltozott és adott a közösbe.
Csak valszeg nekem az első benyomás maradandó volt 😏
Azért nehogy már egy 17 éves, iskola mellett dolgozó gyereknek kelljen félig eltartania magát...
Tetszik vagy sem, egy gyerekkel valóban úgy kell számolni, hogy minimum 18-20 évig tartó felelősség anyagilag is. Ez van, nem csak akkor kell akarni, mikor kisbaba és édes és kevés vele a gond.
Arról, hogy a szüleid elváltak, nem a testvéred tehet. Meg arról sem, hogy apád olyan hülye volt, hogy gyerektartást fizetett, mikor nála volt a gyerek.
Nekem is elváltak a szüleim. Mindketten anyámmal maradtunk, apám fizette a gyerektartast, ami a húgom gyógyszerére sem volt elég. Mindenünk megvolt, mert anyám inkább nélkülözött, minthogy nekünk kelljen. Kisgyerekként elhittem, hogy ő nem annyira szereti a húst, azért adja nekünk, meg hogy a másnapos kenyér neki jobban ízlik....Aztan rájöttem, hogy nem így van. Sosem kert tőlem pénzt, de nekem első dolgom volt anno a kemény 500 forintos középiskolás ösztöndíjamat neki adni. Az, aki képes elnézni, hogy a szülője nélkülözik, ő maga meg dőzsöl, az olyan szinten egoista, hogy arra már szó sincs.
Mondjuk te se vagy piskóta az "én hozzávágtam előző évben a diakhitelemből ami nekem is kellett volna majdnem 100 ezer forintot apukamhoz" kimomdottan bunko szöveggel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!