Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

Az egyik gyermeked a válás után hozzád költözik. Nehézkes az anyagi helyzet, de el akarod tartani.

Elmegy dolgozni, aminek te is örülsz.

Gondolod, ad majd a közösbe.

De ő az első fizetéséből telefont vesz magának és a fejedhez vágja hogy minek csináltál gyereket ha nem akarod eltartani.

2021. szept. 29. 22:23
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
81%

Szomorú, csalódott lennék és egy világ omlana össze bennem, mert itt jönnék rá arra, hogy részegen megdugott egy szobanövény, és egy ilyen képződményt csíráztattam x éven keresztül, akinek annyi esze van mint két hurkapálcának se.

Ha 17 évesen mond ilyet, azt még valahogy elfogadom, mert tombolnak a hormonok, és hülye a gyerek. De ha egy felnőtt ember ilyet tesz és mond, az azt jelenti, hogy végtelenül buta, az értékrendje nulla, a felfogása hibás, és egyszerűen ostoba.

Ha mindezt feldolgoztam magamban, akkor összepakolnám a sz*rjait, kitenném az ajtó elé és meg mondanám, hogy a gyereket eltartottam, de hajléktalanszálló viszont nem vagyok. Viszont látásra. Már attól dühös vagyok, hogy elolvastam a kérdést.

2021. szept. 29. 23:23
 12/34 A kérdező kommentje:
Igen olyaskörül volt. Szóval nem rakhatod ki :D
2021. szept. 29. 23:25
 13/34 anonim ***** válasza:
36%
Mondjuk azért gondolj bele, hogy elmész életedben először dolgozni, keresel mondjuk 150 000-et, aztán kiderül, hogy valójában 100 000-ért dolgoztál, mert valaki csak úgy igényt tart belőle 50 000-re úgy, hogy erről előre nem szólt. Arról nem tehet öcséd, hogy a felnőtt szülője nem tud kimászni egy olyan helyzetből, hogy gyerektartást fizet a nála lévő gyerek után, ez jogilag 100% támadható. A „meg is dögölhet” pofátlanság volt, de a „minek csinálta” részben van igazság.
2021. szept. 30. 00:56
 14/34 anonim ***** válasza:
83%
Tehát tudja hogy szar a helyzet, de köp rá, és elherdálja a pénzt.- Takarodhatna vissza oda ahonnan jött, nem hogy még játssza az eszét és ugasson annak aki eltartja.
2021. szept. 30. 01:38
 15/34 anonim ***** válasza:
90%
"szerintem az ne vállaljon gyereket aki utána a gyereke pénzén akar könnyebben élni" Tehát ha egy dolgozó ember fizeti a SAJÁT költségeit, akkor a szülő az ő pénzén él. Aha.....Mikor egy fillér nem megy a szülő dolgaira a pénzből.
2021. szept. 30. 01:45
 16/34 A kérdező kommentje:
Köszi 15, erről van szó
2021. szept. 30. 01:57
 17/34 A kérdező kommentje:

Mindezt úgy, hogy én hozzávágtam előző évben a diakhitelemből ami nekem is kellett volna majdnem 100 ezer forintot apukamhoz, kérés nélkül. Borzasztóan hálás volt, a lehető legjobbkor jött neki a pénz. És akkoriban ez nagy pénz volt.

En meg inkább elmentem diákmunkázni.

Annyi forint ment volna el max apukámra hogy pld ő is tud venni húslevesnek valót, ilyesmik. Vagy egyszer kétszer venni ennivalót.

Nos fogalmam sincs mi ment aztán, lehet vett ő is közös élelmiszert, nem tudom. Látatlanban nem akarok rá rosszakat mondani.

2021. szept. 30. 02:09
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

Namost azért a történetből nem derült ki, hogy a gyerek diákmunkára kapott pénzt vagy már nagykorúként. Mert ha diákmunkára, akkor szégyen-nem szégyen a srác látta jól a dolgot, mert mint kiskorút a törvény szerint el kell tartani, ő pedig a megkeresett pénzzel azt csinál, amit akar. Mondjuk nekem nem lett volna pofám nem beadni a közösbe, de nem vagyunk egyformák.

Ha a már nagykorú gyereknek -akit már törvény szerint nem kell eltartani- ilyen a hozzáállása, az végtelenül szomorú. Abban még nen találtam volna semmi kivetnivalót, hogyha a legelső fizetését teljesen magára költi, mert hát egyszer miért ne engedhetné meg magának, de ezután már igazán adhatna a közösbe.

Arról nem beszélve, hogy ha egy gyereknek ilyen az értékrendje, akkor arról önmagában nem ő tehet, hanem így lett nevelve (vagy nem lett nevelve sehogy). Szóval apukád csak azt ette, amit megfőzött.

2021. szept. 30. 02:10
 19/34 A kérdező kommentje:

Őszintén annyira régi a sztori, hogy nem tudom milyen munka volt, de nem volt még 18.

A gyerek el lett kapatva, részben nyilván ő is hibás ebben.

Volt itt valaki aki azt írta, hogy így akart kompenzálni, nos az is biztosan benne volt.

Én az események után kivontam magam direkt nem akartam hallani a sztori fejlődését, mert én visszakuldtem volna az anyjához. Ezzel meg nem lettem volna népszerű.

De ez akkor volt. Most meg nyitott vagyok mas véleményekre is.

2021. szept. 30. 02:18
 20/34 A kérdező kommentje:
Nekem az jött le belőle, hogy nem szereti eléggé apámat. Ezt fájt nekem látni. Na ennyi.
2021. szept. 30. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!