Mondjam el a szüleimnek, hogy hol élek (Dél-Amerikában), vagy inkább ne, hogy ne aggódjanak? (Bővebben)
Sziasztok!
Egy ideje Kolumbiába költöztem, amikor elhagytam Mo-t a szüleimnek azt mondtam, hogy Spanyolországba költözök vissza (ott éltem egy ideig korábban), nem akartam magyarázkodni, nem akartam, hogy bárki lebeszéljen erről, mint ahogy korábban tették. (Spanyolországról is megpróbáltak lebeszélni még a kezdetekkor).
Ahogy az idő előrehaladt, már hónapok teltek el, hogy itt élek, eszembe jut párszor, hogy talán ma jött el a nap, hogy elmondjam nekik, hogy itt élek. (Egyébként 26 éves vagyok), a másik nap eszembe jut, hogy lehet mégsem kellene, mert konzervatív és aggódós szüleim vannak. Valószínűleg aludni sem tudnának ha megtudnák, hogy itt élek.
Próbáltam bizonyítékokat gyűjteni arról, hogy Kolumbia nem veszélyes, de sajnos ez nem lenne igaz, a napokban (megint) megöltek egy fiatal lányt a környéken, a helyiek és az itt élő turisták folyamatosan mondják, hogy kirabolják őket, szemtanúi voltak fegyveres rablásnak stb stb. Azért is jutott eszembe, hogy elmondom a szüleimnek, hogy itt vagyok, mert ki tudja egy talán engem választ egy helyi gang, és akkor bánnám, hogy senki nem tud róla, hogy itt vagyok.
(Egyébként azért jöttem ide, mert régóta érdekelt ez a természeti csoda ami itt az országban van, és azóta is rajongok ezért a helyért.) Jelenleg innen dolgozik egy amerikai cégnek.)
(Van mindenre kiterjedő biztosításom, így ha esetleg tényleg úgy adná a sors, hogy itt kell meghalnom :') , anyagilag nem terhelné a szüleimet.. viszont nem tudom, hogy dolgoznák fel, hogy valójában azt sem osztottam meg velük, hogy hol élek)
Ti mit gondoltok? Elmondani - viszont ekkor a szülők nem biztos, hogy fel tudnék dolgozni az aggodalmat
Vagy ha eddig nem mondtam el, jobb ez így - legalább abban a tudatban gondolnak rám, hogy egy bizonságos Spanyolorszában élek, letudnak éjszaka feküdni stb
köszi előre is :)
JA mert nyilván arc nélkül meg lehet vele vagizni... Vagy csak nehéz elképzelni hogy valaki el mert menni egyedül? Vagy mert tenni az álmaiért és nem anyuci szoknyáján ülve kiabál kamut ? :)
Már a 2000 években tojáshéj a seggemen volt és külföldön dolgoztam 21 évesen egyetemen meg inkább halasztást kértem... Manapság még könnyebb. Pláne ha a nyelvet is beszéli valaki. Én még a nyelvet se beszéltem. Angolt benyelték melóra de hát az utcán nem ez volt a használatos nyelv... Jó hát én Európában voltam. Spanyolországból Dél Amrika egy nagy spanyol ajkú földrész, Jó a közepére odavágtak egy Portugálul beszélő Brazíliát. Dél Amerikában mindenfelé élnek Magyarok is. Nó para...
köszi a válaszokat! (:
#15 - Lehet lenni 90+90 napot / naptári év, már online is meglehet hosszabbítani a vízumot
#13 - Mindig is szerettem volna bejárni a világot, jelenleg távol állok ettől, de úgy gondoltam Kolumbia jó kezdés lesz legalábbis Dél-Amerikában, egyébként Spanyolországban találkoztam közép és dél-amerikai emberekkel és nagyon jó társaságnak tartottam őket, emellett szerettem kimozdulni a komfortzónámból, egy kis kultursokkot kapni, hogy újra tudjak értékelni dolgokat más szemmel, az időjárás kb csak az i-re a pont, itt egész évben nyári idő van, ki nem szereti a napot, főleg egy tél helyett? :) Az sem utolsó szempont, hogy magyar árakhoz képest megfizethető albérletek vannak, az élelmiszerek ugyanannyiba kerülnek vagy olcsóbbak, mint otthon.
Te jártál már itt, vagy tervezel?
#11 Wow! Gratulálok! Illetve köszi a pozitív hozzászólást.(: Sokan úgy gondolom nem tudják, hogy milyen érzés külföldre menni, főleg ha minél távolabbra. Régen sokkolónak tartottam már azt is, hogyha valaki pár országgal odébbment, de amikor te magad is átérzed, rájössz, hogy valójában ez annyira nem is nagy dolog, azt kérdezed magadtól, hogy mitől féltél eddig? Miért tartott ennyi ideig, hogy MERJ elindulni. Azóta hazaköltöztél, vagy merre jársz? :)
Korábbi kommentelőknek még annyit, hogy nagyon egyszerű ide kijönni EU-s állampolgárként, 90+90 turista vízummal lehet jönni, a reptéren kérhetnek igazolást anyagi háttérről (nem mindenkitől kérik), és visszafelé, vagy az országból kifelé szóló jegyről is kér(het)nek bizonyítékot (beszállítókártya, buszjegy stb). Ha ezek megvannak akkor megkapod a vízumot. Egyébként a dél-amerikai országok és az EU között van egyfajta egyezmény, így könnyen lehet jönni menni.
A pandémia óta a legtöbb helyen már lehetővé tették a távmunkát, digitális nomádoknak is hívják azokat az embereket akik utaznak és közben végzik a munkájukat. Egyébként ajánlom nektek is, akik szerint leheteten, hogy én ma itt vagyok, hogy próbáljátok ki, a szállásárak és élelmiszerárak megfizethetőbbek, mint otthon, persze nem csoda, hiszem gazdaságilag kicsit más helyzetben van ez az ország. Az időjárás szuper. Egyébként rengeteg külföldi él itt tehát egy vagyok így a tízezrek közül, rengetegen jönnek ide.
Ha lenne kérdésetek, vagy bárkinek az ide való kijutással kapcsolatban, írhattok bátran a jövőben is.
Sajnos, ahogy írtam is fentebb, nem tudom megcáfolni, hogy ne lenne veszélyes ez a környék. A lányt akit nem régen lelőttek, idén a környéken már a huszonvalahanyadik áldozat volt sajnos. Akit érdekel itt egy cikk róla:
A szüleimmel pedig hamarosan beszélek, az időeltolódás miatt nem egyszerű, de ez a dilemma sem túl jó. Nem volt túl szoros kapcsolatom a szüleimmel, ennek ellenére sem szerettem volna ha állandóan aggódnak miattam, de igen talán idővel csak képesek lesznek feldolgozni.
Köszi a válaszokat mégegyszer (:
9-11 vagyok.
Ezek után várjuk a fejleményeket.
Blogot komolyan gondoltam. Nem kell hogy nyilvános legyen.
Távmunka sokaknál megoldott és IT belül mozgom nekünk sajna nem működik. Mondjuk tavaly mikor otthon dekkoltam nem is tudom hány hónapot, kicsit elegem lett az otthon ülésből :)
Mondjuk Dél Amerika turistaként vonz nem lakni. Spanyol meg Portugál az távol áll tőlem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!