Mit csináljak, hogy anyám ne alázzon meg, és ne generáljon feszültséget a barátom előtt?
Alapból anyámmal jó kapcsolatom van.
Amikor hétvégén jön hozzám a barátom, akkor meg velem üvöltözik és közli a barátomnak, hogy sohasem segítek neki semmiben, ő mindenre egyedül van, én mindig leszarom őt.
Amikor meg vissza ordítom, hogy ez nem így van, mert én mindig tudom, hogy mi a dolgom a háztartásban, és rendszeresen el is végzem, és mondom neki, hogy ne generálja a feszültséget, mert nem vagyok rá kíváncsi.
Azt mondja, hogy: „Én nem mondtam semmi rosszat, te generálod a feszültséget, mindig feszültséget keversz itt a hétvégén, a testvéred bezzeg tiszteletet ad nekem és sohasem beszél velem így.”
Valójában a testvérem nem beszél így vele, mert a testvérem abszolút nem veszi ki a részét a háztartásban, hazajön bevonul a szobájába és este csak vacsorázni jön ki.
Nem tudom mit csinált a testvérem, de régebben anyám neki is szóvá tette, hogy nem segít, mire a testvérem leüvöltötte a fejét, közölte, hogy elköltözik és azóta anyám békén hagyja…
Mit tegyek?
A normális válaszokat megköszönöm.
#6- os válaszoló:
Amikor anyámmal négyszemközt vagyunk megszoktam kérdezni, hogy haragszik-e a barátomra, vagy van-e valami baja vele, mert akkor beszéljük meg és oldjuk meg a problémát.
Azt mondja: "Nincsen semmi bajom vele, nagyon rendes fiú."
Tehát a barátod előtt anyukád és te ordítoztok egymással?
Iszonyatos gázak vagytok!
Én a fiú helyében hanyatt-homlok menekülnék tőled/tőletek.
Attól, hogy rendes, meg úgy általánosságban nincs vele baja, nem azt jelenti, hogy minden hétvégéjét vele akarja tölteni.
Mostantól járjon oda kevesebbet, aztán nézd meg, hogy változnak-e a dolgok.
Vegyél példát a tesódról, csak inkább sztoikus nyugalommal próbáld ezt megmondani:"Jól van anyu, ha ok nélkül így beszélsz velem, amint módomban áll, elköltözöm, de engem akkor többet nem látsz."
Na, erre befizetnék.
A testvérednek hagynia kellett volna muterodnak, hogy elköltözzön. Olyankor gondolom rájött volna, hogy mennyire jó volt az eddigi helyzete, ahol ki is volt nyalva a segge.
Veled kapcsolatban meg szerintem anyukád vagy félt téged. Lehet, hogy az adott barátodtól, de lehet úgy nagy általánosságban is. Ha meg tudod oldani, talán a költözés jó megoldás lenne. Persze nem tudom, hogy keresel-e, vagy sulis vagy még. Ha van egy jó melód, a barátodnak is, illetve olyan környéken éltek, ahol elfogadhatóak az albérleti árak, akkor érdemes lehet költözni. Ha csak egy egyszobás panel városban, az sem olyan rossz. De ezt azok tudják, akik folyamatosan nézik az árakat. Én nem vagyok tisztában ezekkel, szóval ha mégsem olyan olcsó, akkor bocsesz. De én úgy gondolom, hogy kivitelezhető volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!