Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mitől lehet az, hogy szó...

Mitől lehet az, hogy szó szerint hányingerem van apámtól?

Figyelt kérdés

Szüleim már jó pár éve elváltak, van egy kisebb testvérem. Apámnak lett még utána egy fia, majd elvett egy nőt ettől is lett még két gyereke, most együtt élnek négyen. Mi szoktunk menni hozzájuk a testvéremmel hétvégénkként. Amikor meglátom apámat, már akkor kavarog a gyomrom.

Mikor odamegyek hozzá, puszit adunk, csak rosszabb lesz.

Elkezdem érezni a hányingert, olyan is előfordult, hogy ki kellett mennem hányni, mikor már órákig hallgattam a szövegét. Mikor hazamegyünk tőlük, rám tör egy erős fejfájás, néha nehézlégzés.

Anyámmal már próbáltam erről beszélni. Kértem, hogy csak a testvérem menjen apámékhoz, mert ő jól kijön a faterral.. De anyám előadta, hogy mivel még kiskorú vagyok egyelőre, és apám utánam is fizeti a gyerektartást, így jogai is vannak, a láthatást nem fogja megtagadni. Meg hát hiába voltak apámnak mocskos húzásai, azért nem Hitlerhez megyek látogatóba, hogy így reagáljak. Ennyivel reagált a panaszomra. Én nem tudom miért van ez mikor apámmal találkozom, de tudom, hogy nem normális. Van pár barátom akiknek nem rózsás a kapcsolatuk az apjukkal, de így nincsenek rosszul.

2021. szept. 11. 23:13
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
keress egy pszichologust, segíteni fog kibogozni, hogy miért érzel így
2021. szept. 11. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért van ez, mert nem dolgoztad még fel lelkileg a válásukat és azt, hogy neki új családja van és ez ilyen formában jön ki rajtad. Azt is valószínűsítem, hogy haragot érzel iránta a válás miatt, őt hibáztatod és ezért van a hányinger. A mélyen raktározott érzéseid, amik lehet annyira nem is tudatosak neked meg nem is ismered fel, megjelennek esetleg ilyen konkrét formában.

Ez az én véleményem.

2021. szept. 11. 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Lehet itt a háttérben csúnya dolog is.
2021. szept. 11. 23:48
 4/7 anonim ***** válasza:
99%
Az érzéseid testi panaszokban köszönnek vissza. Úgy hangzik mint egy pánik roham, más szédül te hánysz a zavaró tényezőtől (apádtól). Elég szomorú, hogy ezt anyukád nem akarja tudomásul venni. Szerintem mindenféle képen ülj le és beszéld meg vele nyugodtan és őszintén a problémád és javasold neki, hogy keressetek egy szakembert mert nem szeretnéd ha ilyen érzelmeket/tüneteket váltana ki édesapád belőled, viszont egyedül képtelen vagy túl jutni rajta.
2021. szept. 12. 00:05
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
Hitlerhez semmi közöd, de apád bizony tett azért - ha nem is tudatosan -, hogy így érezzél. Ha anyud ilyet mondott, valószínűleg még mindig nem szakadt el tőle érzelmileg.
2021. szept. 12. 07:26
 6/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#2:+1

Kérdező! Azért érzel így, mert apád cserben/el-hagyott téged/titeket és még egy másik gyereket is tesód után. Pszichológus kell.

2021. szept. 12. 08:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szakember.
2021. szept. 12. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!