Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mehetek el moziba...

Miért nem mehetek el moziba 16 évesen???

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tegnap megbeszéltük a barátnőmmel hogy ma elmegyünk moziba mert végre kiadták a filmet amit már régóta meg akartunk nézni. Ma viszont lemondta, mondván soká ér haza és még edzése is lesz. A többi barátnőmet is kérdeztem hogy nincs-e kedvük jönni, de senki nem ér rá. Én viszont tényleg meg akartam volna nézni a filmet, mert holnap utazunk vissza külföldre, így úgy döntöttem hogy egyedül megyek ha már senki nem akar csatlakozni. Anya viszont nem enged el. Azt mondta hogy túl szép vagyok és hogy bárki megerőszakolhat vagy elrabolhat és túl fiatal vagyok. Elmondanám hogy a mozi egy plázában van ahol rengeteg ember van, még a WC is folyamatosan tömve van ( nem viccelek ) és a plázához vezető út sem egy sikátoron át vezet, így gyakorlatilag semmi esély nem lenne rá hogy megrontsanak. Felvetettem azt az ötletet is hogy felhívom a film előtt hogy megnyugodjon, de így sem enged!!!!!! Mit csinálhatnék??? Annyira elakartam volna menni megnézni, egész nyáriszünetben ezt vártam és most mehetnék de anya keresztbe tesz. És mindig ez a kifogás hogy bárhol bármikor megerőszakolhatnak, pedig a nálam jóval fiatalabbakat engedik el másik városokba lófrálni.
2021. szept. 9. 14:11
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Anya most lefeküdt aludni mert holnap sokat fog vezetni és korán is indulunk.
2021. szept. 9. 15:15
 12/29 anonim ***** válasza:
93%

Mert 17,18,19,20,stb évesen már nem tudnak megerőszakolni,lesz rajtad egy erőszak védelem a korod miatt? vagy ronda leszel,vagy hogy gondolja ezt? :x

Ha meg akarnak erőszakolni akkor is meg fognak,ha nagykorú leszel.De nem egy moziban..:D

Kérd meg,hogy akkor film után jöjjön ki eléd a mozihoz vagy menjen el eleve veled,ha annyira félt,de ne maradj le a filmről ennyi miatt.Lassan ki tudja milyen korlátozások jönnek megint és akkor lőttek a mozinak. :D

Hazugságra meg ne bíztassátok.Sok idióta.Az se vezet sehová,csak össze vesznek,ha mégis a tudomására jut,hogy egyedül ment.

Anyukádnak is magától kell majd megértenie,hogy egyre nagyobb vagy,egyre önállóbb és egy moziig meg haza te is el tudsz menni.Segély hívó van minden telefonon,este 10-kor azért még javában van ember az után ahhoz,hogy ne legyen semmi bajod.

2021. szept. 9. 15:39
 13/29 anonim ***** válasza:
7%

Budapesti vagy?

Ott volt egy tini lány ismerösöm akit megerőszakoltak fényes nappal(illetve akit próbáltak de megúszta), mármint megállt egy kocsi, két nagy férfi betuszkolta és ott kocsiban megtörtént, később kidobták egy parkban, azóta több öngyilkossági kisérlete is volt lánynak de sokáig titkolta a dolgot.

Szóval nem teljesen hülyeség amit mond anyukád, de ez főleg Budapesten történhet meg, vidéken viszont senkiről sem tudok aki így járt volna.

2021. szept. 9. 15:54
 14/29 A kérdező kommentje:
Nem pesti vagyok. Egy kisvárosban élünk amikor itthon vagyunk, megnevezni ha nem haragszotok nem szeretném a várost
2021. szept. 9. 16:46
 15/29 anonim ***** válasza:
29%
Akkor feleslegesen aggódik az anyukád, mert biztonságban elmehetnél.
2021. szept. 9. 16:47
 16/29 anonim ***** válasza:
22%

A 13. válaszhoz hozzáfűzve, nekem is az jutott eszembe, hogy lehet oka az anya ilyen erős aggódásának. Lehet, hogy tud valakiről, akit szintén meg akartak erőszakolni, és fél tőle, hogy ha egyedül jársz, veled is megtörténhet, csak nem akarja ezt neked elmondani.

Pl. én nem nagyon szoktam energiaitalt inni, de egyszer olyan vendégek jöttek hozzánk, akiknek a gyerekei legalább egyet egy-két naponta megisznak. Hoztak is magukkal sokat. Amíg itt voltak, én is megittam naponta egyet, ami a mamámnak nem igazán tetszett, szólt is miatta, hogy ne nagyon igyak ilyesmit, nekem nincs szükségem rá. Ezt azért mondta, mert egy karácsonykor egy ember a környékünkön nagyon rosszul lett a sok energiaitaltól, amit megivott. Kárt is tett magában fizikailag. Nyilván nekem nem lett volna bajom, de mamám akkor is túlféltett. Szóval sosem tudhatod, hogy mi állhat valaki aggodalma mögött.

Majd azt is megfogjátok érteni, hogy a szülök összehasonlításának semmi értelme, mert mindenki más személyiség, másképp neveli a gyerekét. És lehet, hogy valakinek a szülője veled sokkal kedvesebb, engedékenyebb, de hidd el, hogy a saját gyerekét pont olyan szigorúan fogja, mint téged a te szüleid.

2021. szept. 9. 16:56
 17/29 Thispain ***** válasza:
85%
#11 Ha még odaérsz, most elmehetsz. Ne hagyd ki csak azért, mert félt valaki!
2021. szept. 9. 17:48
 18/29 anonim ***** válasza:
11%
Mert a sötétben fogdoshat vmi hülye. Nem vicc, ilyen tényleg van sajnos. Mondjuk ettől még elmehetnél, ha átbeszélitek előre mi a teendő.
2021. szept. 9. 17:49
 19/29 anonim ***** válasza:
62%

Nézd nyilván anyukád félt, és te vagy a szeme fénye ezt értsd meg, mert te is így leszel. Próbáld rábeszélni hogy elég nagy vagy, és szükséged lenne egy kis önállóságra, egy mozi nem a világ vége vagy menjen veled azt kész.

Az ellógás nem jó ötlet. Enné a kefét, és nem tudná hol vagy, ki tudja kiket hívna fel ha ilyen aggódós. Rendőrség stb. Egy mozi miatt. Fiú barátaid? Velük is elmehetnél.

Neked kell megbeszélni és nem követelőzve, mert nem vagy felnőtt, de ahhoz már bőven elég nagy hogy elmehess moziba egyedül. Azt hagyjuk hogy kik lófrálnak egyedül a városban meg miket művelnek.

Kompromisszumnak mondjuk olyan ruhában kéne menned amiben nem hangsúlyozod ki nőies mivoltodat. Mondjuk így szépen fogalmazva :)

Fényes nappal meg főúton se jelent semmit, ha valaki akarja azt tesz veled amit akar, és nem csak veled hanem ilyen korúakkal. Sokat romlott a közbiztonság de ennyire nem állunk rosszul hogy ez jelenleg ok legyen.

Kitartás :)

Egy film nem a világ vége...

Ne utáld ha még sem enged el.

Te is leszel anya és meg fogod érteni :)

2021. szept. 9. 17:50
 20/29 anonim ***** válasza:
6%
Ez egy pláza, ami jó eséllyel bevan kamerázva. Egyben azzon vagyok meglepődve, hogy még van ilyen népszerűsége moziba járni még. Nálunk a legkisebb megyeszékhelyen a plázában az egy darab mozi háromszor bezárt hosszabb időre olyan 1 évre minimum járvány előtt 2010 után.
2021. szept. 9. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!