Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldjuk meg kisgyereknél...

Hogyan oldjuk meg kisgyereknél a válás utáni elhelyezést?

Figyelt kérdés

Feleségemmel elválunk, az indok igazából nem fontos, nem működött és kész.

Van ugyanakkor egy 4 éves tündéri, okos és szeretetigényes kislányunk. Valószínúleg nálam fog maradni, mivel a feleségemnek nincs folyamatos bejelentett munkája, ami pénzt keres alkalmival, az helyhezkötött munka, nekem van házam (az otthonunk, vagyis már csak otthonom), autóm, biztos állásom, illetve kötetlen munkaidőm, amit bárhonnan végezhetek.

Ugyanakkor a gyerek imád mind a kettőnket, isten ments hogy elszakítsam az anyjától, szeretném, ha minél többet látná, persze nem az én káromra.

Viszont sajnos nem vagyok jártas a témában, a gyakorlati részére lennék kíváncsi, hogy ki miként csinálja és az szerinte miért jó, vagy rossz amit csinál(nak). Mindenképp magunk szeretnénk intézni, nem akarunk bevonni bíróságot. Egy hetet itt, egy hetet ott? Nem rossz ez egy 4 éves kisgyereknek? Mármint mindenképp rossz lesz neki, de így lenne igazságos, viszont így nem keveredik össze, hogy most akkor mi történik körülötte, hol van az otthona igazából, hol vannak a cuccai? Vagy 2 hét itt 2 hét ott? vagy kevesebb: 2 nap itt 2 nap ott? Ezek mind nagyon rosszul hangzanak bizonyos szempontból, Ő pedig még kicsi ahhoz, hogy el tudja ezt dönteni. Ha épp velem van többet, akkor belém szerelmes, ha valamiért az anyjával, akkor belé. Ez is probléma, hogy ha egy hetet van anyjával, akkor utána annyira majd nem akar majd hazajönni, ha meg itthon van egy hetet velem, akkor majd nem akar elmenni. Vagy legyen teljesen random, ahogy épp ráér vagy kedve van az anyukának, akkor elviszi ameddig szeretné (nyilván nem egy hónapra azért)? Ebből meg vita lenne egy idő után, nem?

Ti hogyan oldjátok meg a gyerek elhelyezését?

2021. aug. 31. 13:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
3%
Ha hazasok vagytok akkor eloszor is a vallasnak is van dijja, nyomtatvany amit mindket félnek alá kell írnia, lesz birosagi targyalas, a birosag fogja meghazarozni a lathatast es hogy kinel legyen a gyerek es a gyerektartasi penzt, nem magatok dontitek el en ugy tudom de majd javit valoperes jogasz. Akik csak egyuttelnek hazassag nelkul ott van ez a megegyezes egymas kozott szerintem.
2021. aug. 31. 13:41
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Bocsanat elirtam valast akartam irni nem vallast az nem ugyanaz. 😄

Pedig nem vagyok diszlexias de egy par napja ly-t irok j helyett most meg ll egy l helyett.

2021. aug. 31. 13:43
 3/18 anonim ***** válasza:
92%

A 4 évesnél mindenképp rossz megoldás, hogy valahány napig ez az otthona, utána ugyanannyi napig meg egy másik lakás. Neki egy állandó otthonra van szüksége.

Azt kellene csinálni, hogy feleséged hétköznap is elvihesse, és ha van kedvük hozzá, ott is aludhasson vele a gyerek. De ettől függetlenül a "bázis" a te otthonod legyen neki. És az éjszakák többségét a te lakásodban töltse. Úgy, mint amikor nagymamánál alszanak 1-2 éjszakát, nagyon jól érzik magukat ott, de onnan HAZAmennek a szülők lakásába.

Ha ebben rendszeresen vita lesz, akkor úgyis a bíróság ítéletére kell hagyatkozni, amelyik sokkal kevesebb időt ad a külön élő szülőnek (heti 1 napot).

2021. aug. 31. 13:44
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Borzasztó a kétlakiság, egy állandó helye legyen. Ha meg tudjátok beszélni, akkor inkább aki nem él vele reggel vigye óvodába, délután játszótérre stb. és hétvégére vigye el.
2021. aug. 31. 13:44
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Én se vagyok jogász, de 1-es korrigálnám: ha a váló szülők megegyeznek a gyerek elhelyezésében és a gyerektartás összegében, akkor (nagyon extrém eseteket leszámítva) a bíróság ezt jóváhagyja. Pont az a jó, ha a szülők komplettül megegyeznek mindenben, és nem a bíróság előtt megy a harc a gyerekelhelyezésről vagy a gyerektartásról.
2021. aug. 31. 13:47
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
De amugy fura ez a kerdes. Plane hogy a kerdesbol az derul ki hogy neked azert olyan munkad is van es ilyenekkel nem vagy tisztaba hogy ha hazasok vagytok akkor a birosag mondja ki a valas tenyet es a gyerek elhelyezes kerdeset. Nyilvan ezek a torvenyek ugy lettek alkotva hogy a gyereket is vedjek a rendszertelensegtol, a lelki osszeomlastol es lehetne sorolni.
2021. aug. 31. 13:48
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
Ezzel pont, hogy az lenne a baj, hogy 2 hét itt és 2 hét ott, hogy nem lenne igazából otthona. Kell egy biztos hely amit otthonnak tart, de így ezzel a kétlakisággal nem fogja tudni eldönteni, hogy hol is van az otthon. Ez még egy nagyobb gyereknek is meg terhelő, nemhogy egy 4 évesnek. Szerintem.
2021. aug. 31. 13:49
 8/18 anonim ***** válasza:
63%
5-os tudom de jeleztem hogy nem tudja kihagyni a birosagot, mert ugye o azt irta. Az ott elhangzottak ki is lesznek nyomtatva hogy ha barmi van akkor az ellen hivatalbol tudjanak tenni ha a gyerek erdeke nem teljesult barhogy is egyeztek meg. Altalaban az szokott lenni hogy barmikor lathatja barmelyik barmikor viheti vagy hetvegente sz egyik szulonel, vagy van mikor el tiltjak mert veszelyezteti a gyereket. Szerintem ezt a felesegeddel kene megbeszelni es barmenyire furcsanak talalod a 4 eves kislanyod is ertelmes mar hogy megkerdezzetek hogy o hogy gondolja. Szerintem a feleseged helyzetehez kene alakitonotok ezt mert irtad hogy neki alkalmi munkaja van de ezt tegyetek ugy hogy ez rendszeres legyen ne kavarja ossze a gyereket. Kerdezd meg a feleseged o hogy gondolja 1 het es ott vagy 2 het itt es ott.
2021. aug. 31. 13:54
 9/18 anonim ***** válasza:
81%
De amugy a tobbieknek is igaza van. De van hogy a gyerek mindket helyet otthonnak tekinti es nem okoz problemat de van mikor igen.
2021. aug. 31. 13:56
 10/18 anonim ***** válasza:
86%
De Goldmund profi valaszt adott legyen egy bázis otthon amelyik szulonel marad a gyerek es a masik szulo meg barmikor viheti ha ugy van kedvuk akkor ott alszik ha hosszabb ideig szeretne ott maradni a gyerek akkor meg ugy, de akinel van a gyerek annal van tobbszor ez igy logikus nem?
2021. aug. 31. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!