Hogyan oldjuk meg kisgyereknél a válás utáni elhelyezést?
Feleségemmel elválunk, az indok igazából nem fontos, nem működött és kész.
Van ugyanakkor egy 4 éves tündéri, okos és szeretetigényes kislányunk. Valószínúleg nálam fog maradni, mivel a feleségemnek nincs folyamatos bejelentett munkája, ami pénzt keres alkalmival, az helyhezkötött munka, nekem van házam (az otthonunk, vagyis már csak otthonom), autóm, biztos állásom, illetve kötetlen munkaidőm, amit bárhonnan végezhetek.
Ugyanakkor a gyerek imád mind a kettőnket, isten ments hogy elszakítsam az anyjától, szeretném, ha minél többet látná, persze nem az én káromra.
Viszont sajnos nem vagyok jártas a témában, a gyakorlati részére lennék kíváncsi, hogy ki miként csinálja és az szerinte miért jó, vagy rossz amit csinál(nak). Mindenképp magunk szeretnénk intézni, nem akarunk bevonni bíróságot. Egy hetet itt, egy hetet ott? Nem rossz ez egy 4 éves kisgyereknek? Mármint mindenképp rossz lesz neki, de így lenne igazságos, viszont így nem keveredik össze, hogy most akkor mi történik körülötte, hol van az otthona igazából, hol vannak a cuccai? Vagy 2 hét itt 2 hét ott? vagy kevesebb: 2 nap itt 2 nap ott? Ezek mind nagyon rosszul hangzanak bizonyos szempontból, Ő pedig még kicsi ahhoz, hogy el tudja ezt dönteni. Ha épp velem van többet, akkor belém szerelmes, ha valamiért az anyjával, akkor belé. Ez is probléma, hogy ha egy hetet van anyjával, akkor utána annyira majd nem akar majd hazajönni, ha meg itthon van egy hetet velem, akkor majd nem akar elmenni. Vagy legyen teljesen random, ahogy épp ráér vagy kedve van az anyukának, akkor elviszi ameddig szeretné (nyilván nem egy hónapra azért)? Ebből meg vita lenne egy idő után, nem?
Ti hogyan oldjátok meg a gyerek elhelyezését?
Bocsanat elirtam valast akartam irni nem vallast az nem ugyanaz. 😄
Pedig nem vagyok diszlexias de egy par napja ly-t irok j helyett most meg ll egy l helyett.
A 4 évesnél mindenképp rossz megoldás, hogy valahány napig ez az otthona, utána ugyanannyi napig meg egy másik lakás. Neki egy állandó otthonra van szüksége.
Azt kellene csinálni, hogy feleséged hétköznap is elvihesse, és ha van kedvük hozzá, ott is aludhasson vele a gyerek. De ettől függetlenül a "bázis" a te otthonod legyen neki. És az éjszakák többségét a te lakásodban töltse. Úgy, mint amikor nagymamánál alszanak 1-2 éjszakát, nagyon jól érzik magukat ott, de onnan HAZAmennek a szülők lakásába.
Ha ebben rendszeresen vita lesz, akkor úgyis a bíróság ítéletére kell hagyatkozni, amelyik sokkal kevesebb időt ad a külön élő szülőnek (heti 1 napot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!