Ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

A lányom mostanában egész nap írogat valakinek a telefonján, a facebookján pedig fiúkról tesz ki képet. Sokszor bezárkózik a szobájába, próbáltam vele beszélni, de nem jutottam sokra.

Nem tudom, mire véljem ezt, lehet, hogy ebben a korban ez a normális, de remélem nem fiú van a háttérben. A telefonját nem néztem meg, mivel neki is lehetnek magánügyei, meg amúgysem kutakodnék más telefonjában.

És ezt kb 1 hete csinálja.

Ha ez számít, ő 14 éves, én pedig 37(F).

2021. aug. 27. 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerelmesm kamaszkori szerelem. Inkább abban segíts neki, hogy mi a helyes védekezés. Éreztesd vele, hogy nincs ellenedre, de bizony a fiatalok sokszor meg gondolatlanok.
2021. aug. 27. 20:22
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

teljesen normális. az a "fiúk" valószínűleg hírességek, nem pedig olyanok akiket valóban ismer, ha ez megnyugtat.

írogatni nagyrészt valószínűleg a barátnőinek írogat, de azért 14 évesen simán lehet hogy egy srác neve is felvillan. tapasztalatból azt mondanám, hogy egy srác egyetlen üzenetét akár több óráig is lehetséges megtárgyalni a barátnőkkel ennyi idős korban, szóval ha srác is van a dologban, valószínáleg nagyrésze az irogatásnak a barátnőkkel van.

de ez is és a bezárkózás is normális.

2021. aug. 27. 20:23
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Jó eséllyel fiú van a háttérben. Te nem emlékszel a kamaszlányokra?
2021. aug. 27. 20:27
 4/11 A kérdező kommentje:

#1 én ezt korainak tartom, még várhatna legalább 15-16 éves korig. De hát ha ezt szeretné, úgysem tudom megakadályozni.

#2 azokat a fiúkat szoktam látni a városaban, tehát az ismeretségi köréből lehetnek, és ha tényleg csak a barátnőinek írogat, akkor semmi baj, de én korainak tartom, hogy legyen bármi féle kapcsolata, elvégre még gyerek.

#3 remélem nem, ahogy ismerem a nemünket, sok jó nem sűlhet ki belőle, főleg ha a fiú ráveszi valamire, ennyi idősen még nincsen felelősség érzete, később meg majd megbánja.

De holnap mindenféleképp beszélek vele.

2021. aug. 27. 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Valakinek a telefonján?
2021. aug. 27. 21:40
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
14 évesen nem olyan kislány már, szerintem nem kéne ennyire beleszólnod az életébe már, ha szerelmes és összejönnek egy fiúval, előbb ismerd meg inkább a barátját, aztán ha úgy látod, hogy rossz hatással van a lányodra a srác, akkor lépj valamit, de ha szeretik egymást, akkor hagyd őket. A szex még valóban korai lenne ennyi idősen, de szerintem ha jól neveltétek a lányotokat, akkor nem kell aggódni, de persze a helyes védekezésről illene elbeszélgetni vele, ha esetleg eddig még nem tettétek meg.
2021. aug. 27. 21:44
 7/11 A kérdező kommentje:

A saját telefonján írogat valakinek.

Lehet, hogy igazad van, sőt ezt is fogom tenni. Hagyom őt(ket), de figyelni fogok rá, viszont holnap megejtek vele egy beszélegetést.

Igaz, én nem tudom úgy elmondani, mint az anyja, de megpróbálom.

2021. aug. 27. 22:05
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

most vagyok 23, nálunk az osztályban az első "párok" nyolcadikban lettek. ami azt jelentette hogy jó sokat üzengettek egymásnak facebookon, és néha kézenfogva sétáltak. Akkor még kellett egy-két hónap arra is hogy elcsattanjon egy csók.

Lazán benne van már abban a korban, hogy érdekeljék a fiúk, vagy hogy összejöjjön egy fiúval. Az érthető hogy ennek nem örülsz, de ez teljesen normális ebben a korban. Ha jól nevelted és nem keveredett rossz társaságba (ezt azért meg tudod állapítani a barátairól) jóideig max egy csókig fognak eljutni, az meg senkire sem veszélyes.

2021. aug. 27. 22:16
 9/11 A kérdező kommentje:

Nincsen semmiféle rossz társasága, meg eddig mindent elmondott nekem, még azt is, ha lett egy új barátja, de mostanában teljesen megváltozott.

Megejtettem a beszélgetést is, azt mondta, hogy semmi közöm hozzá. Hát itt teljesen ledöbbentem, eddig sosem beszélt így. Mondtam, ha nem változik vissza, lekapcsolom a netet, de ez sem hatott.

Csak remélni tudom, hogyha fiúról is van szó, nem valami 20-25 éves perverz irkálgat neki.

De valahogy megpróbálok utánajárni.

2021. aug. 28. 11:57
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
Szóval egy 55 éves egészséges férfira gondolsz a 20 éves perverz helyett? Hát az is egy opció... XD
2021. aug. 28. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!