Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen illik elköltözni...

Hány évesen illik elköltözni a gyermeknek otthonról?

Figyelt kérdés
2021. aug. 27. 15:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
Ez a gyerekre és a szüleire tartozik senki másra.
2021. aug. 27. 19:54
 12/12 anonim válasza:
Én 21 évesen költöztem el egyetem mellett, de szerintem ez nagyon szituáció függő. Van olyan szaktársam aki 14 éves kora óta kollégista volt, aztán jött az albi és kb. csak karácsonyozni megy haza. Tehát ha úgy vesszük már nagyon régen egyedül él, de még most (23 évesen) is a szülei fizetnek mindent. Albi, nyaralás, zsebpénz stb. Nem tudja hogyan kell egy krumplifőzeléket megfőzni vagy megvarrni egy lyukas zoknit. Munkája is max. 1-2 hétre van nyáron, soha egy számlát nem kellett magának befizetnie. Én teljesen egyedül saját pénzből kemény munkával költöztem el. Soha nem megyek nyaralgatni, ide-oda, iskola mellett dolgozom, mindent magamnak fizetek. Tehát ha úgy vesszük ő pl. jóval előbb költözött el, de valahogy még sem ugyan az a helyzet. Szerintem ha egy “gyerek” magára mos főz takarít segít a szüleinek, tehát nem “plussz teher” akkor nem gáz ha akár tanulmányai végéig is otthon marad. Viszont sok szaktársamon akik szülőktől járnak be sajnost nem azt látom hogy felnőttként élnének otthon. Van aki 20+, és nem tudja bekapcsolni a mosógépet, nem hajlandó elmenni munkába, mert ő okos egyetemista, és majd csak akkor fog dolgozni, ha kap valami sokszázezres menő irodai munkát. Tehát talán nem is az a fontos hogy most mamahotel vagy nem mamahotel, hanem hogy aki felnőtt ahhoz legyenek felnőtt elvárások.
2021. szept. 13. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!