Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Neheztelsz a szüleidre amiért...

Neheztelsz a szüleidre amiért az életmódjuk vagy rossz döntéseik következtében korán meghaltak?

Figyelt kérdés
2021. aug. 25. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Én arra neheztelek, hogy a jelenlegi életmúdjukkal még életben vannak. Senkinek.se hiányoznak már. Faterben minden rossz megvan... de csak a tünetek: alkohol-, dohány-, kávé-, számítógépfüggő. Ehhez társul egy agresszív nárcisztikus személyiségzavar. Már rég halott számomra... csak az örökséget várom. Segíteni nem lehet rajta...
2021. aug. 25. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Egyik oldalról neheztelek apámra, mert egy alkoholista, munkanélküli, céltalan naploó volt. Tudom, hogy az eszével, természetével amúgy sokra is vihette volna, vagy minimum egy jól kereső apuka lehetett volna aki eltartja a családot és a középosztályban élünk, nem pedig lecsúszva segélyekből.

Másik oldalról úgy vagyok, hogy örülök, hogy legalább bele pusztult az életmódjába 55 évesen, és nem nekem kell támogatni, eltartani őt.

2021. aug. 25. 20:53
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Olyanra nehéz neheztelni aki nem él szerintem.
2021. aug. 25. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon haragszom anyukámra, hogy 14 éves kora (kb 40 éve) óta cigizik és olyan 20 éve úgy issza a kávét, mintha víz lenne. Utána meg meglepődik ha az egyik főütőere elmeszesedik, elzárul és majdnem évente műteni kell - és persze mi, 3 gyereke(25, 29 és 31 évesek) idegeskedünk miatta, aggódunk érte, mi "gondozzuk" ha baja van, stb... Abba nem gondol bele, hogy a rossz szokásai miatt ha leépül, akkor a mi életünket fogja megnehezíteni, mert ápolnunk kell majd - és ezt inkább azért írom, mert tudja, hogy a cigi elhagyása javítana helyzetén, orvosok ezrei megmondják neki - de mégse... Ezért oltárian haragszom. Plusz a tüdőrákra gondolni sem akarok - arra is mindig azt mondja, hogy sok nem dohányzó is rákos lesz és sok dohányzó nem lesz rákos - hát miylen érv ez már. Pedig bátyja is tüdőrákban halt meg, őt is a lánya gondozta - hát nagyon szép volt mondhatom - az egész szenvedés a betegnek is, de főleg a gyereknek átélni, hogy szenved a szülő, etetni, fürdetni, pelenkázni kell és még egyéb kellemes dolgok.

Főleg, hogy minden találkozáskor felhozza, hoy alig várja, hogy unokái legyenek, mert fél attól, hogy nem fogja megélni - amivel szintén csak bűntudatot akar bennünk ébreszteni...

Apámra is haragszom, hogy nem megy többször orvoshoz, mert sokszor van egyéb problémája, amiket nem ártana kivizsgálni - sokkal könnyebb élete lenne, ha foglalkozna az egészségével - főleg, hogy lassan nyugdíjas korba lép.

2021. aug. 25. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:
96%
Haragszom apamra, amiért az alkoholt választotta, és nem minket. Haragszom rá azért, amiket akkor tett es mondott, amikor ivott. Ugyanakkor hiányzik az az apám, aki akkor volt, mikor nem ivott. Keserédes érzés... Az Isten nyugosztalja, tiszta szívből remélem, hogy egy jobb helyen van!
2021. aug. 26. 00:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Apám egy alkesz volt, szar élete volt, a miénket is tönkretette, de 2-en 3 lakást örököltünk tőle. Nem ő szerezte őket, 2-t az anyjától, 1-et a gyerektelen nagynénjétől örökölt és még azelőtt meghalt ő is, hogy elkótyavetyélte volna őket. Bár az anyagi dolgok nem kárpótolnak azért, hogy milyen elcseszett gyerekkorom volt és ezért én is mennyire elcseszett ember lettem, azért a semminél ez is több. De tudom a legtöbben semmilyen kárpótlást nem kapnak a szüleiktől a szülő által elcseszett életükért cserébe, se anyagit, se más fajtát, szóval legalább ennyiben szerencsésnek tartom magam, ha másban nem is.
2021. aug. 26. 06:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, haragszom. Napi 2 doboz cigi es rengeteg kave. 50 evet sem elt. 12 voltam, amikor meghalt. Emlékszem, hogy gyerekkent dugdostam a cigijet, hogy ne tudjon tobbet ragyujtani. Hianyzik nagyon es kíváncsi lennek milyen lenne most a kapcsolatunk.
2021. aug. 26. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!