Alig engednek el. Nem bíznak bennem ?
Szüleim alig engednek el. Ha barátnőmhöz mennék azonnal beszélni akarnak szülővel akinél leszek még úgy is hogy már ismerik elég sok ideje. Mikor valamikor hetente egyszer bemegyünk belvárosba meg olyan fura minden hogy vannak emberek körülöttem ebből adódóan enyhe szociális érzékenységem van. Nem tudom hogy kéne velük beszélnem erről hogy nekem ez nem jó és egyre rosszabb lesz alig vannak barátaim miközben mások mennek engem otthon tartanak úgy hogy ők legtöbbször dolgoznak. És tudom hogy féltenek stb. de ettől nekem is rosszabb lesz és nem értem ezt a nevelési módszert mert ha valót tiltanak a gyereknek akkor úgyis megcsinálja és akkor inkább menjen úgy hogy a szülő tud róla.
És itt most nem arról van szó hogy bulizni szeretnék menni , semmi ilyen én csak el szeretnék menni barátnőmmel valahova gondolok itt fürdő, mozi, ottalvás
Az teljesen normális, hogy a barátnőd szüleivel szeretnének beszélni, amikor átmész hozzájuk. Én sem értettem, hogy miért csinálja anyukám, mert tudta hol lakik a barátom, akihez mentem, ismeri, és jóban van a szüleivel, de szeretett volna beszélni velük előtte, ennyi.
A többi helyet illetően meg lehet, hogy azért féltenek ennyire, mert még ők sem voltak ott, nem ismerik a helyet. Én elmennék velük először, egyrészt azért, mert ez egy tök jó program lehetne nektek is, másrészt meg utána mondhatod nekik azt, hogy dehát az xy helyre mennénk, ahol már veletek is voltam, ismerem, és mindannyian jól éreztük magunkat.Ez nyilván nehezebb lesz, mert ahogy írtad, sokat dolgoznak.
Illetve ülj le velük beszélni, hogy te egyedül szoktál itthon lenni, neked ez nem jó, nem bulizni szeretnél menni, hanem a barátaiddal ezekre a helyekre. Mondd el nekik, hogy pontosan kikkel, mi a cím ilyenek, csak hogy megnyugtasd őket, hogy el fognak tudni érni, ha szeretnének, illetve én még a google mapses helymegosztást is felajánlanám, mert akkor látják, hogy tényleg ott vagy, és nem átvágod őket. Azt is mindenképp mondd el nekik (és nagyon hangsúlyozd ki), hogy ha nem engednek el helyekre, nem fognak téged szociális ingerek érni, és sokkal nehezebben fogod tudni kezelni a bonyolultabb helyzeteket, amikor már a saját lábadon kell állnod. (magyarul: nem akarsz életképtelen felnőtt lenni, és ezellen most kell tennetek, részben ezzel is)
Mondd el nekik, hogy szerinted túlféltenek, és neked nem jó, illetve azt is, hogy megérted, hogy féltenek, mert a gyerekük vagy, de ez már túlzás. (És már nem vagy teljesen gyerek. Felnőtt sem, de gyerek sem.)
22/L
3-ahova szeretnénk menni már voltunk együtt fürdőben is meg moziban is
4-ezaz semmit és kérdeztem is őket hogy miért nem bíznak bennem nem tudták rendes választ adni mindig csak annyi hogy akkor sem engedünk el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!