Kézenfogva anyuval?
Ti szoktatok kézenfogva anyukátokkal sétálni/állni stb?
Én nagyon utálom, valamiért nagyon idegen nekem, mikor megfogja anyu a kezemet hosszabb időre. Bár én tesóimon, legjobb barátnőimen és páromon kívül nem szeretem ha bárki hozzámnyúl/ megölel. Szüleimtől az is ellenem van, ha a hajamat simítják meg. Főleg amikor a hajamat a fülem mögé simítja anyu - na azt gyűlölöm.
25 éves vagyok, lány, 8 éve váltak el szüleim, apuval maradtam, majd 4 éve már összeköltöztem párommal - így igaz, hogy ritkábban találkozok anyuval/apuval(apám sem az a simogatós fajta, csak néha a hajamat), de mégse hiányolom a kézenfogást, ölelgetést, simogatást stb tőlük. Kiskoromban is utáltam már, ha idegenek hozzámértek, főleg ha felnőttek. De anyu és apu érintése mindig is zavart. Viszont látom, hogy anyunak rosszul esik, hogy séta közben fogná a kezemet, de elhúzom/ úgy teszek, mintha használnám mind2 kezem, hogy ne tudja fogni. És nem azért mert jujj meglátnak ismerősök stb. Egyszerűen maga az érintés, a fogás. Párommal semmi ilyet nem érzek, vele szeretek kézenfogva séálni, szeretem ha simogat stb.
Más is van így?
Anyu néha megfogja a kezem, ha sétálunk, mosolyog közben, örül neki, engem meg nem zavar, szóval hagyom. Szerintem ez olyan szeretgetés-féle nála. Apa soha nem fogta meg így a kezem. Múltkor segítettem neki lejönni a lépcsőn, mert nehezen mozog, akkor belémkarolt, de ez természetes, máshogy nem is tudtam volna neki segíteni.
35/N
22 éves lányom nagyon sokszor belém karol, és/vagy átölel séta közben. Utcán, plázában, bárhol. Mert nem érzi cikinek.
Ó, persze, rengetegszer halljuk, hogy "na, a vén pöcs, mit választott". :)
És nem egyszer jön is a viszontválasz: "Ez a vén pöcs az apám...!"
...igen, anyjával is jár kézenfogva, karonfogva, stb. Nem szégyelli a szüleit...
F/50
Eleve, ha apukáddal maradtál, akkor nyilván problémás volt anyukáddal a kapcsolat, semmi nem indokolja, hogy kézen fogva menjetek felnőtt korodban!
Én teljesen harmonikus családban nőttem fel, csak a páromtól viselem el az érintéseket, az apukám már nem él, de anyutól még a születésnapi ölelés is rossz érzést okoz. Nem ő tehet róla, a barátnőimmel még egy testi kontaktus nélküli puszi is zavar.
Szerintem addig fogd a kezét ameddig tudod.
Az èn édesanyám már nem èl, tudod mennyire szeretném ha kaphatnèk meg egy esélyt arra, hogy bebizonyìtsam neki mennyire szeretem? Tényleg az lenne a gond, hogy más mit gondol? Kit èrdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!