Kézenfogva anyuval?

Figyelt kérdés

Ti szoktatok kézenfogva anyukátokkal sétálni/állni stb?

Én nagyon utálom, valamiért nagyon idegen nekem, mikor megfogja anyu a kezemet hosszabb időre. Bár én tesóimon, legjobb barátnőimen és páromon kívül nem szeretem ha bárki hozzámnyúl/ megölel. Szüleimtől az is ellenem van, ha a hajamat simítják meg. Főleg amikor a hajamat a fülem mögé simítja anyu - na azt gyűlölöm.

25 éves vagyok, lány, 8 éve váltak el szüleim, apuval maradtam, majd 4 éve már összeköltöztem párommal - így igaz, hogy ritkábban találkozok anyuval/apuval(apám sem az a simogatós fajta, csak néha a hajamat), de mégse hiányolom a kézenfogást, ölelgetést, simogatást stb tőlük. Kiskoromban is utáltam már, ha idegenek hozzámértek, főleg ha felnőttek. De anyu és apu érintése mindig is zavart. Viszont látom, hogy anyunak rosszul esik, hogy séta közben fogná a kezemet, de elhúzom/ úgy teszek, mintha használnám mind2 kezem, hogy ne tudja fogni. És nem azért mert jujj meglátnak ismerősök stb. Egyszerűen maga az érintés, a fogás. Párommal semmi ilyet nem érzek, vele szeretek kézenfogva séálni, szeretem ha simogat stb.

Más is van így?

2021. aug. 5. 19:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Én sem tudom elképzelni, hogy valaha kézenfogva sétálgassak anyukámmal, pedig apukámmal szoktam. Nekem is elváltak a szüleim (csak még négyéves koromban), de én anyával maradtam. Az a vicc, hogy nagyon közvetlen a kapcsolatunk, szinte mindent meg tudunk beszélni, de a kézfogást egyáltalán nem tudom elképzelni. Furcsa.
2021. aug. 5. 19:36
 2/20 anonim ***** válasza:
91%

Anyu néha megfogja a kezem, ha sétálunk, mosolyog közben, örül neki, engem meg nem zavar, szóval hagyom. Szerintem ez olyan szeretgetés-féle nála. Apa soha nem fogta meg így a kezem. Múltkor segítettem neki lejönni a lépcsőn, mert nehezen mozog, akkor belémkarolt, de ez természetes, máshogy nem is tudtam volna neki segíteni.

35/N

2021. aug. 5. 19:49
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem szeretem. Ezt embere válogatja. Nekem a szőr is feláll tőle a hátamon. Engem csak a párom fogdoshat, meg ha lesz gyerekem, akkor ő.
2021. aug. 5. 19:51
 4/20 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Én csak mamámmal megyek úgy, mert nehezen jár, mindig belém kapaszkodik. Anyunak nagyjából 20 évvel ezelőtt megmondtam, hogy nem szeretnék vele így menni. Barátaimmal se mentem soha kézenfogva. (Párommal se, mert amiatt meg esetleg megvernek.)
2021. aug. 5. 19:52
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű a dolog, egy nyugodt alkalmas időpontban mond el anyukádnak kedvesen, hogy zavar téged a kézenfogva járás. De semmiképpen ne akkor beszélj erről, amikor éppen megfogná a kezedet, mert az kellemetlen helyzetbe hozhatja anyukádat. Várj ki erre egy „semleges” helyzetet. Hosszú távon jobb az ilyeneket tisztázni.
2021. aug. 5. 19:56
 6/20 anonim ***** válasza:
84%
Nekem van gyerekem, de nekem fura, hogy minek fogdosni a kezét, ha már biztos elég esze van ahhoz, hogy ne üttesse el magát.
2021. aug. 5. 19:57
 7/20 anonim ***** válasza:
96%

22 éves lányom nagyon sokszor belém karol, és/vagy átölel séta közben. Utcán, plázában, bárhol. Mert nem érzi cikinek.

Ó, persze, rengetegszer halljuk, hogy "na, a vén pöcs, mit választott". :)

És nem egyszer jön is a viszontválasz: "Ez a vén pöcs az apám...!"

...igen, anyjával is jár kézenfogva, karonfogva, stb. Nem szégyelli a szüleit...

F/50

2021. aug. 5. 19:59
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

Eleve, ha apukáddal maradtál, akkor nyilván problémás volt anyukáddal a kapcsolat, semmi nem indokolja, hogy kézen fogva menjetek felnőtt korodban!

Én teljesen harmonikus családban nőttem fel, csak a páromtól viselem el az érintéseket, az apukám már nem él, de anyutól még a születésnapi ölelés is rossz érzést okoz. Nem ő tehet róla, a barátnőimmel még egy testi kontaktus nélküli puszi is zavar.

2021. aug. 5. 20:03
 9/20 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem addig fogd a kezét ameddig tudod.

Az èn édesanyám már nem èl, tudod mennyire szeretném ha kaphatnèk meg egy esélyt arra, hogy bebizonyìtsam neki mennyire szeretem? Tényleg az lenne a gond, hogy más mit gondol? Kit èrdekel?

2021. aug. 5. 20:05
 10/20 anonim ***** válasza:
92%
Apa meghalt még gyerekkoromban, anyuval gyakran mentünk kézen fogva. Tini koromban nem, mert ciki volt, aztán huszon vagy harminc évesen ismét. Akkor már úgy éreztem, ahogy a kis, törékeny kezét fogtam, hogy én vagyok a felnőtt és talán visszaadok egy kicsit abból a biztonság érzetből, amit az okozott, hogy anyu kezét fogtam kiskoromban. 34 éves voltam, amikor meghalt. Azóta is hiányzik, hogy kézen fogva menjek vele.
2021. aug. 5. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!