Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális a napi alkoholfogyasztás?

Figyelt kérdés

Szüleim minden nap fogyasztanak alkoholt, például sört, rumot, bort, stb... Hétközben ugye csak munka után, de hétvégente már reggeltől isznak. Nem isszák le magukat, de nekem ez akkor sem tetszik. Nem érzem magam jól ez miatt otthon.

Mikor kicsi voltam, ebből kifolyólag volt egypár kellemetlen élményem. Volt olyan, hogy anyukám hazajött berúgva, de olyan szinten, hogy a saját hányásába és ürülékébe feküdt a fürdőszobába. Nagyon sokszor pedig a szekrényébe, ruhák közt tárolta sunyiba a piákat.

Nem egy lecsúszott család vagyunk, anyukám tanárnő, apukám pedig vállalkozó.

Esetleg más családban ez a jelenség mennyire van jelen? Ez normális ez a minden napi piázgatás?

2021. júl. 31. 14:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom megmondani, hogy bírnák alkohol nélkül, ha minden nap van lehetőségük inni.
2021. júl. 31. 15:09
 12/26 anonim ***** válasza:
96%

Apám ivott, volt hogy behugyozott a kanapén, vagy besz4rt. Azt mondta "az nem ember aki nem sz4rta még össze magát". Mintha valami büszkeség lenne..

Én nem iszok és a párom se. Egyáltalán nem tolerálom az ivást. A részegekről mindig az apám jut eszembe...undorítónak tartom őket.

2021. júl. 31. 15:32
 13/26 anonim ***** válasza:
89%

Az én apám iszik, minden nap. Egyszer nem akartam lemenni a boltba piát venni neki mert nem éreztem jól magam. Erre ő azt válaszolta hogy akkor ne menjek, vagy belém vájja a kést. Megmondtam neki, hogy remélem tudja hogy más ezért rendőrt hív.

Undorodom tőle, alig várom hogy meghaljon végre. Dühöt érzek ha meglátok egy részeg embert és undort emiatt.

2021. júl. 31. 15:39
 14/26 A kérdező kommentje:

12es, nekem ők a példaképeim, az elrettentők, hogy milyen soha ne legyek az életben. Soha nem iszok, utálom az alkoholt, és azt is, amikor bárhol rám akarják tukmálni..

Amikor áttértem a vega életmódra, még én voltam a hülye, hogy nem eszek húst, miért csinálok ilyet, vagy elkezdtem sportolni, akkor is, ki az a hülye aki futni jár reggel 6kor, és még sorolhatnám.

2021. júl. 31. 15:42
 15/26 A kérdező kommentje:
13as, én is valamilyen szinten dühöt érzek, és sokszor nem is tudok velük szépen beszélni, mert kivagyok attól, ha büdös alkoholos szájjal beszélnek rám..és még elhiszik ők a tökéletesek, és én mindenbe hülye vagyok. Egész életemet amíg hagytam ők irányították.
2021. júl. 31. 15:44
 16/26 anonim ***** válasza:
95%
Alkohisták
2021. júl. 31. 15:44
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező nyugi, én is osztom apámat, az undor miatt. El tudnék süllyedni néha a szégyentől. 13#
2021. júl. 31. 15:48
 18/26 anonim válasza:
94%
Nem egészséges dolog.
2021. júl. 31. 15:59
 19/26 anonim ***** válasza:
96%

Természetesen nagyon nem normális amit itt leírtál. Már az is hogy el kell kezdeni vitázni, hogy alkoholizmus-e vagy nem. Igazából tök mindegy, nem? Ha már felmerül ez a kérdés ott már gond van szerintem. Ez a viselkedés nem elfogadható.

Sajnálom a helyzetedet, kedves kérdező. Az én családomban is voltak alkoholproblémák (sajnos borzasztó gyakori már ez a dolog), szerencsére engem nem érintett ennyire rosszul. Dicséretes, hogy kézbe veszed a saját életed és tanulsz a szüleid hibáiból.

2021. júl. 31. 16:09
 20/26 anonim ***** válasza:
60%
A túl sok alkohol káros lehet, de egy kicsi nem árt meg. Nem tudom most mennyit isznak a szüleid, de ha jobban érzik magukat tőle, akkor igyanak. Az se jó, ha mindentől el vannak tiltva.
2021. júl. 31. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!