Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várja el valaki,hogyha...

Miért várja el valaki,hogyha gyereke született,akkor a nagyszülők körülugrálják?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm számon kérte az anyját,hogy miért nem látogatja meg az unokáját.

Mintha ez kötelessége lenne.

Itt nem arról van szó,hogy a nagymama nem kíváncsi egyáltalán a gyerekre,de neki nem ez körül fog forogni az élete.

Én ezt nem értem.A gyereket én magamnak vállalom,nem lehet azt elvárni,hogy mások is imádják,ajnározzák,még a nagyszülőtől sem.

Főleg,ha nem magától jön,akkor erőszakkal hogy lehet elvárni a szeretetet?

Ezt ugyanolyan károsnak tartom,mikor valaki elvárja,hogy a gyerekének is legyen gyereke,tehát követeli az unokát.

Nem úgy lenne normális,hogy aki gyereket akar az MAGÁNAK vállalja,és nem azért,mert a nagyszülő akarja,vagy másik irányban,nem fogom elvárni,hogy a szüleim körbeugráljanak,csak,mert nekem gyerekem született?

Csak nekem furcsa az ilyen emberek hozzáállása a nagyszülő-unoka viszonyhoz?

A nagyszülőséget nem választja az ember,még a szülőséget igen.

2021. júl. 25. 18:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk nincsen semmi elvárás, viszont azt se tudom elképzelni, hogy a szüleink ne rajongják körbe az unokáikat.

Nekünk egy összetartó, szerető családunk van, hálisten. Ahogy mi is látogatjuk őket, illetve a család többi tagját, úgy mindenki más is jön. Szeretjük egymást. Tovább igazából nem szükséges magyarázni.

Én igazából csak sajnálom az általad felvázolt embereket..akik nem képesek igazán, önzetlenül szeretni.

És nem is a gyerek vigyázásról van szó. Akkora bullshit ez a magunknak szültük dolog. Persze, magunknak, nálunk 1,5 év alatt 3* vigyáztak a gyerekre 2-3 órára, mert ennyire volt szükségünk, meg ugye vírus is volt. Na de itt a szeretetről van szó, nem a bébiszitterkedésről.

2021. júl. 25. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki várja el.
2021. júl. 25. 22:11
 13/15 A kérdező kommentje:

Itt nem arról van szó,hogy nem szereti a nagymama az unokát.

Viszont nehéz élethelyzetben van,több betegsége is van,ami miatt nem tud majd annyit jelen lenni a gyerek életében,mint egy másik nagymama.

200 km-re laknak egymástól.

Egyébként az adott gyerek kb egy évben 2-szer ha meglátogatja az anyját.

A problémáira annyira nem kíváncsi.

Akkor most itt volt ez a speciális körülmény,a covid.

Ilyet nem lehet elvárni egy másik embertől,hogy csak azért oltassa be magát,hogy láthassa az unokát.

Ő elvárja,hogy látogassák a gyerekét,de akkor még a feltételeket is megszabja.

Nincs azzal baj,ha valakinek ez az érzés új,hogy szülő lett,de szerintem ez a viselkedés túlzás.

Arra már ki sem térek,hogy nem az határozza meg a szeretetet,hogy hányszor látogatja valaki az unokáját.

Azt nem írtam,hogy a gyerek nemrég született,tehát pici,és ilyenkor még nem is nagyon lesz valós élménye senkivel.

Nyilván ha már lesz 3-4 éves,akkor az már más.

Addigra remélhetőleg már a covid sem lesz az életünkben.

2021. júl. 26. 06:16
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

az ėn anyukám pl nem igazi nagymama magátol soha nem akkart az unnokáival lenni ,ha megkėrtem akkor esetleg vigyázott rá de akkor is sietnem kellet gyerekėr vissza mert ha kėstem akkor panaszkodott

vėgül inkább nem kértem ilyet se anyukámtol,viszont a barátnőm anyukája szivesen vigyåzott az unokákra,vagy a többi ismerösömnėl akik maguk is nagymamåk voltak segitetek az unokák vigyåzåsåba stb rendes nagyszülök voltak,sőt nekem is rendes nagymamám volt nyaranta mig kicsi voltam nåluk nyaraltam 1-2hetet meg tavaszal,meg télen is .

ės örültek hogy ott vagyok.

2021. júl. 26. 06:39
 15/15 anonim ***** válasza:
89%
Mi nem vártuk el, nagyon jól elvoltunk nélkülük. Viszont akkor ők se várják el, hogy 5 év után pattanjunk, mert ők hirtelen látni kívánják az unokát és ne rángassanak gyámhatóságra, az addig letojt unoka láthatásáért.
2021. júl. 26. 07:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!