Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezdjek el beszélni...

Hogyan kezdjek el beszélni apámmal ennyi idő után?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok és rájöttem, hogy egyszerűen semmit sem tudok apámról. Ha valaki megkérdezné mi a kedvenc színe vagy zenéje, egyszerűen nem tudnék válaszolni.

Nagyon sokat dolgozott egész életében, mindig úgy este 9 körül ér haza. Akkor már fáradt nyilván. Nem sokat beszélünk. Persze ebben én is hibás vagyok, eléggé önbizalomhiányos és zárkózott vagyok. Néha megkérdezi mit csináltam aznap, hogy vagyok, majd én ezeket visszakérdezem, de ezek nagyon kihallgatás-szerűen történnek.

Ti hogyan beszélnétek apátokkal, ha szinte semmi közös téma nincs, politikailag teljesen ellentétes nézeteitek vannak, nagy a generációs különbség? (ő falusi, én városi vagyok)

Annyira rosszul érzem magam, ha például megkérdeznék a jövőbeli gyerekeim milyen ember a nagyapjuk egyszerűen semmit nem tudnék mondani.

(Azt még megjegyzem, hogy ugyan eléggé különbözünk én egy jó és okos embernek tartom.)

2021. júl. 24. 22:43
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
Érj el valamit, ami miatt büszke lesz rá. Átlag apának az tetszik ha fia tanulásban, sportban és csajozásban is sikeres.
2021. júl. 24. 22:50
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
…rád
2021. júl. 24. 22:50
 3/10 anonim válasza:
100%
Szerintem meg állj oda elé és ezt így mond el neki. Mond el, hogy szeretnéd ha erősebb lenne köztetek a kapocs.
2021. júl. 24. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Soha nincsenek közös programjaitok? Nyaralás? Akár főzés vagy nagytakarítás. Az élmények hozzák össze az embereket.
2021. júl. 24. 23:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elöször csak hétköznapi dolgokrol, aztán ha beindul a beszélgetés ugy is emgy magatol.
2021. júl. 24. 23:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legjobb lenne, ha valami közös programot csinálnátok, pl. horgászás, kirándulás, vagy csak egyszerűen hívd meg, hogy igyatok egy sört (vagy kávét, kólát) kettesben.
2021. júl. 24. 23:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a hobbijait, általános dolgait, én apámmal 9 éve nem találkoztam, és még nem is fogok vele egy hamar találkozni, de ezek vannak a fejembe.
2021. júl. 25. 08:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Válasszatok ki egy napot ami mindkettőtöknek alkalmas, menjetek el pl horgászni vagy valahova és mondd meg neki hogy szeretnéd ha erősebb lenne a kapocs
2021. júl. 25. 09:44
 9/10 anonim ***** válasza:
egy közös apa-fia nap jó lenne ha nem is csináltok olyan nagy dolgot akár csak szerelgetitek a kocsit is jó elfoglaltság lehet
2021. júl. 28. 19:24
 10/10 anonim ***** válasza:
kérdezz a gyerekkorárol falusi emberek dokat tudnak rola beszélni édesapámnak is nagy storyai vannak
2021. júl. 28. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!