Hogy mondjam meg mamámnak, hogy nem fogok 4 műszakos
munkát vállalni?
Figyelt kérdés
Jelenlegi munkahelyem(gyár) igaz nem fizet valami jól. 2 szombattal 170k körül kapok, de legalább 1 nappalos műszak van, nagyon ritkán van hogy délutános is van. Mamám állandóan azzal van, hogy hagyjam ott és menjek a másik helyre, ahol jobb fizetés van, de ugye 4 műszak van. Akiket eddig kérdeztem ugyan csak a 3 műszakról tudtak nyilatkozni, de mind azt mondták, hogy nagyon nem jó. Az alvási ciklus is teljesen felborul, az ember szívét is tönkre teszi ugye, minimum 10 év az életedből. Meg úgy őszintén én éjszaka aludni akarok, nem egy gyárban sz&pni.
Ne nenj ha nem akarsz. Viszont a nappali műszak után el tudsz menni pl OKJ képzésre ha nincs szakmád
2021. júl. 22. 21:39
22/37 anonim válasza:
Fizetés felét elveszik a szülők? Menekülj minél hamarabb!! Főleg, hogy még csak 20 éves vagy (azért ha 25 feletti lennél megérteném, de még szinte gyerek vagy). Nekünk barátommal 80eből kijön egy hónapra a kaja ha nagyon eleresztjük magunkat. A mosás meg kb semmibe nem kerül. Nagyon átvernek téged a szüleid. 80ezerért tudsz albit kivenni, szerzel magad mellé vkit és már egyből csak 40e +rezsi(nagyon max 30e), kaja (max 40e)= nagyon max 110e/hónap és ez úgy, hogy ha elereszted magad (nem csak szükséges ételek, hanem chips, pia, édesség stb) és ha drágább albiba mész nagyobb városban (Debreceni árat tudtam most hozni, ahol minden drága). Szóval spórolással kb 90eből kijönnél. Csak keresni kell szimpi albi társat, akivel együtt tudsz élni.
Na de a kérdésre válaszolva: sajnos hiába mondasz neki bármit, olyan lesz mintha falnak beszélnél. Próbáld meg inkább figyelmen kívül hagyni minden szavát és mindig tereld a témát.
2021. júl. 22. 21:44
23/37 anonim válasza:
Az alvási ciklus is teljesen felborul, az ember szívét is tönkre teszi ugye, minimum 10 év az életedből.
Ehhez képest az ápolók az egész életüket végignyomják három műszakban, és nem halnak 10 évek korábban, mint mások.
2021. júl. 22. 22:09
24/37 anonim válasza:
Én 12be járok, éjszakásba is, megfigyeléseim szerint nem tesz tönkre jobban mint más munka, megszokja a szervezeted. Persze van aki nem jut odáig hogy megszokja, mert annyira megforgatja kezdetben, hogy otthagyja. Nem hinném hogy ezért rövidülne le az élettartam, ezer más oka lehet, és még dolgozni sem kell hozzá. Nem tudod kiben mi van ugyebár. Nem így tervezem leélni az életem, de egyenlőre megfelel. Viszont dupla annyit is keresek mint te. Ettől független nehogy már más döntsön helyetted! Ha nem akarod csinálni, nem mész és kész. Menjen mamád ha annyira akar 4 műszakba...
2021. júl. 22. 22:15
25/37 anonim válasza:
Csak azt nem értem, hogy a mamád miért az unokája keresetével van elfoglalva. A fia, illetve a lánya, (vagyis a szüleid) keresete nem érdekli?
Ha te most úgy látod, hogy 1-2 éven belül el tudsz költözni, és a szüleid megengedik, hogy addig itthon lakj, akkor ebbe a nagyidnak nincs beleszólása.
2021. júl. 22. 22:20
26/37 anonim válasza:
Nagyanyadnak ehhez semmi koze, ahogy szuleidnek sincs. Ne engedj nekik, eld a sajat eleted, vagy orokre a szolgajuk maradsz. Elarulom neked amugy hogy 80 ezerbol az egesz csalad rezsijet kifizeted egy honapban, vagy meg tobbet is. Anyadek lehuznak mint a k*rva elet. Menekulj!!!
2021. júl. 22. 22:29
27/37 anonim válasza:
En nem értem amúgy ezt a rendszert. Mi a fenének kell 4 műszakot bevezetni? Miért nem jó úgy hogy vannak állandó délelőttösök meg délutánosok és éjszakások egy gyárban. Mi a jó ezekben a 3-4 műszakokban? Ertelme semmi de pénzt ezerrel tudnak így sportolni sajnos.
2021. júl. 22. 22:48
28/37 anonim válasza:
Elozo vagyok: elirtam tehát pénzt tudnak sporolni a gyárak ezekben a 4 muszakos munkákkal.
2021. júl. 22. 22:48
29/37 anonim válasza:
Én a 4 műszakot szerettem a legjobban, abból is az éjszakást :D
Mamának meg bólogass, hogy persze mama, majd keresek
2021. júl. 22. 23:29
30/37 anonim válasza:
"El leszek hordva mindenféle lusta semmirekellőnek." Elengeded a füled mellett, mert teljes jogú felnőtt vagy és tudod, hogy nem vagy lusta. Felnőtt=Nem félsz az apádtól, nagyanyádtól. Döntéseket hozol saját jogon, és ahhoz tartod magad. (És keresel egy albérleti szobát, arra fizeted a 80-at, nem azokra, akik kiszekálják a lelkedet.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!