Mit gondoltok erről a szülinapról?
Eltartott egyetemista vagyok, aki a barátnőjével él. Az albérletre a pénzt jelenleg én keresem meg magamnak. Étel, orvos, ruháztatás stb... szinten pedig édesanyukám tart el. Még 1.5 év van hátra az egyetemből.
Ma volt a szülinapom.
Tegnap lementem édesanyukámhoz, együtt töltöttük a napot, de elég rosszul lettem. Folyt az orrom, fájt a fejem, fájtak a végtadjaim, erőtlen voltam és rettenetesen fáradt.
Így nem csináltunk semmilyen programot tegnap. Ma pedig közös ebédet terveztünk, de abból is csak étel rendelés lett étterem helyett.
Már tegnap mondtam neki, hogy holnap késő délután vigyen fel Budapestre, mert a barátnőm is készül nekem szülinapra.
Ma kb 15:00 óra fele felhozta, hogy 18:15kor amikor születtem akar majd adni valamit. Ekkor megmondtam neki, hogy 17:00 körül el szeretnék indulni, mert barátnőm is készült a szülinapomra, ahogy már megbeszéltük.
Ekkor kicsit felhúzta magát. Elment valamilyen Vodafone csekket befizetni és mire vissza jött kb 15:45kor elkezdett sürgetni, hogy induljunk el Budapestre. Nagyon agresszívan és gyorsan, de elég lassú voltam mert a megfázás vagy akármi bajom van most elég durván megterhelt.
(Remélem, hogy nem covid. Már átestem rajta és 2 oltáson túl is vagyok)
Megkérdeztem, hogy mire ez a siettség. Ekkor elmagyarázta, hogy áthívta Pistit.
(Anyukám 47, ő 34 éves aki mai napig az anyukájával lakik, jól nézki, de egy lúzer, aki ráadásul megakarta őlni a kiscicáit, így annak ellenére, hogy soha sem találkoztunk nem kedvelem. Anyukámnak meg több vállalkozása van és viszonylag jó anyagi helyzetben van)
Elindultunk és rákérdeztem, hogy mi a baj.
Ekkor elkezdte mondani, hogy 18:15kor van a szülinapom így rettenetes, hogy ezt nem vele töltöm. Nyílván erre vissza vágtam, hogy a szülinapban benne van a "nap" szó. Ma egésznap a szülinapom van és amúgy is rengeteg időt töltöttem csak vele ebben a 1,5 napban és igazán nem nagy dolog ha a barátnőmmel szeretnék tölteni kb 5-6 órát a nap végén.
Nem sokkal később barátnőmre azt mondta, hogy "hajléktalan büdös cigány, aki még nem is szép" (nem roma számrazású) és még ezen kívül a fejemhez vágott pár olyan dolgot ami elég durván fájt.
Pl.: Adtam neki 2020 oktoberében egy fényképes könyvet vagy nem tudom hogy mondják. Egy díszkönyvet tele raktam a kisállataink képeivel és elneveztem a Tesók könyvének (mert őket a testvéreimnek hívjuk), amibe bele tettem szívem lelkem. Kb 2 héten át csináltam és amikor oda adtam neki közömbös arcal nézte az ajándékot és le sem szarta.
Akkor az is rosszul esett, de most kiderült mért csinálta ezt. Azt hitte a barátnőm készítette, hogy jobban bevágódjon nála.
A kocsiúton többször elmondtam, hogy azt igazából én csináltam és nagyon fájt hogy nem reagált rá pozitívan, sőt az még jobban hogy nem hiszi el hogy én csináltam.
Lényegében elmondta, hogy szerinte nincsenek saját gondolatim és maximálisan barátnőm irányít, ami abszurd és nem így van.
Elmondta, hogy összeköltözik a Pistivel és hogy ne lepődjek meg ha majd a vidéki lakában nem találom az állataimat és mostantól mindig 1 héttel előre be kell jelentenem ha leakarom menni meglátogatni, mert akkor úgy kell szervezni hogy ne legyen ott a Pisti.
Ekkor már konrkétan sírtam, mert édesanyukám volt éltemben a legmeghatározóbb személy, így tőle teljesen más ilyeneket hallani mint akárki mástól.
Ennek ellenére úgy zárta le a szülinapomon az utazást, úgy hogy beteg voltam és sírtam, hogy "Remélem jól szórakozol, én biztos jól fogok".
Egyedül azért jópofiztam kicsit is az úton, mert anyagilat maximálisan tőle függök. Szeptemberben 38 kreditet veszek fel nehéz mérnöki szakon és utána szintén kb 40-et és csak így tudom időben elvégezni az egyetemet. Tehát lehetetlen végig mennem az anyagi segítségtől, dolgozni csak nyáron tudok akkor is csak albérletet tudom kigazdálkodni ha kitudom.
2 félévet passzívizáltam, tehát félek ha csúszok vissza kell fizetnem az államilag támogatott féléveket vagy ha picit többet csúszok kirugnak. Tehát sehogy sem jó.
Félek, hogy most mellé költözik egy férfi aki mindig bólogat a hülyeségeire és ráadásul noszogatja is őt durvább lépések irányába, így hamar realizációvá vállik hogy egyátalán nem támogat anyagilag míg barátnőmmel együtt vagyok.
Mit gondoltok erről? Milyen anya az ilyen? Mit tennétek a helyzetemben?
(Minden konfliktust el lehetett volna kerülni ha előre elmondja, hogy "Nekem nagyon fontos, hogy 18:15kor együtt legyünk". Nyílván akkor úgy szervezem le a dolgot, de ez nagyon ovodás szint szerint amit leprodukált)
Szerintem is kamu de válaszolok rá.
Ne foglalkozz vele.
Meglepően sok válasz jött, így nem válaszolok egyenként mindegyikre csak pár dologra általánosságban.
-Nem kamu kérdés. Mért lenne az?
-Igen, van jogsim.
-Azért a legmeghatározóbb személyiség, mert apukám meghalt 1,5 éves koromban, így ő nevelt felt. Ezért sem akarok neki csúnya dologkkal visszavágni, mert rögtön rosszul érezném magamat, így többnyire hagyom hogy csúnyán beszéljen.
-Igen ő tart el, szerintem nem vagyok anyagias attól hogy tőle függ mikor mit eszek hogyan élek és emiatt szorongok, mert mostanában kicsit irracionálisan viselkedett. Fafejú, gyorsan dübejön és "vannak megérzései", ami szerinte mindig bejönnek pedig tudok mondani több példátis amikor nem.
Neki az egyik ilyen megérzése, hogy rossz kapcsolatban vagyok és neki innen valahogy ki kell engem szedni.
Egy ilyan kérdésbe nem fér bele 2 év kontextusa, így lehetetlen átfogóan megmagyaráznom a helyzetet, de szerintem valami pszichológiai problémája van, ami megijeszt.
pl.: A szomszédokkal rosszban vagyunk és az ablakon talált 4 gombot és azt mondta hogy előző nap még nem volt ott, amikor elmondta neki hogy pókháló van és lehetetlen hogy valaki oda szerkesztette volna hogy a kamera ne lássa és még pókláhó se sérüjön azt mondta, hogy a szomszédok ügyesen csinálják a dolgukat.
Végül le kellett törnöm az egyik ilyen pici gombot az ablak keretről, hogy megmutassam hogy ezek csak a csavarokat rejtik el és gyárilag be van építve.
Ha megpróbálom elküldeni pszichológushoz akkor én vagyok a gonosz és még jobban eltaszít magától, így még nehezebb segítenem neki a jövőben.
Ezért is az a célom, hogy minél hamarabb anyagilag független legyek és ne tudjom bele szolni az életembe.
Ezért is félek, mert ha elvág akkor biztosan később kerülök a kiválasztott pályára, biztosan kevesebb lehetőségem lesz így és biztosan tovább maradok az alacsony diákbérek + nehéz egyetem mókuskerekében, ami szerintem nem igazi függetlenség.
Meg akkor aztán tényleg 0 időm lenne őt látogatni meg az állataimat, amit szeretek csinálni.
-18:15-ös együtt létet meglehetett volna oldani csak az a baj, hogy nem tudtam hogy ilyen fontos, amikor az autóban ülünk és már lebeszélte, hogy jön Pisti akkor már késő bánat ezt megoldani.
Édesanyukám mindig előbb cselekszik és utána ordibál, amikor erről beszéltünk hogy meddig maradok nem hozta fel,hogy neki nagyon fontos lenne és hogy légyszíves valahogy oldjuk meg a dolgot...
A 1,5 napot voltunk együtt.
A szülinapom nagy részét rászántam, szerintem nagyon fair módon.
Barátnőmmel együtt vagyunk 2 éve és már együtt is lakunk így egyátalán nem érzem furcsának hogy vele akartam tölteni pár órát a nap végén.
Sokan kb 12 éves koruktúl nagyrészt csak a barátaikkal töltik a szülinapjukat.
Ez nekem tényleg szürreális, hogy nem tölthetek pár órát a barátnőmmel szülinapomon meg az erre érkező ovodás reakció.
Na, én is ráveszem magamat hogy válaszoljak.
Szerintem is kamedlizel.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Itt egy másik kérdés, amit én raktam ki.
Ekkor még elhittem, hogy a szomszédok csinálnak irracionális, értelmetlennek tűnő dolgokat.
Ott a kommentek végére már rájöttem, hogy lehetetlen hogy bármit is a szomszédok csináljanak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Még egy kérdés, amit még idén februárban raktam ki, kicsi kontextusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!