Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről a szülinap...

Mit gondoltok erről a szülinapról?

Figyelt kérdés

Eltartott egyetemista vagyok, aki a barátnőjével él. Az albérletre a pénzt jelenleg én keresem meg magamnak. Étel, orvos, ruháztatás stb... szinten pedig édesanyukám tart el. Még 1.5 év van hátra az egyetemből.

Ma volt a szülinapom.

Tegnap lementem édesanyukámhoz, együtt töltöttük a napot, de elég rosszul lettem. Folyt az orrom, fájt a fejem, fájtak a végtadjaim, erőtlen voltam és rettenetesen fáradt.

Így nem csináltunk semmilyen programot tegnap. Ma pedig közös ebédet terveztünk, de abból is csak étel rendelés lett étterem helyett.

Már tegnap mondtam neki, hogy holnap késő délután vigyen fel Budapestre, mert a barátnőm is készül nekem szülinapra.

Ma kb 15:00 óra fele felhozta, hogy 18:15kor amikor születtem akar majd adni valamit. Ekkor megmondtam neki, hogy 17:00 körül el szeretnék indulni, mert barátnőm is készült a szülinapomra, ahogy már megbeszéltük.

Ekkor kicsit felhúzta magát. Elment valamilyen Vodafone csekket befizetni és mire vissza jött kb 15:45kor elkezdett sürgetni, hogy induljunk el Budapestre. Nagyon agresszívan és gyorsan, de elég lassú voltam mert a megfázás vagy akármi bajom van most elég durván megterhelt.

(Remélem, hogy nem covid. Már átestem rajta és 2 oltáson túl is vagyok)

Megkérdeztem, hogy mire ez a siettség. Ekkor elmagyarázta, hogy áthívta Pistit.

(Anyukám 47, ő 34 éves aki mai napig az anyukájával lakik, jól nézki, de egy lúzer, aki ráadásul megakarta őlni a kiscicáit, így annak ellenére, hogy soha sem találkoztunk nem kedvelem. Anyukámnak meg több vállalkozása van és viszonylag jó anyagi helyzetben van)

Elindultunk és rákérdeztem, hogy mi a baj.

Ekkor elkezdte mondani, hogy 18:15kor van a szülinapom így rettenetes, hogy ezt nem vele töltöm. Nyílván erre vissza vágtam, hogy a szülinapban benne van a "nap" szó. Ma egésznap a szülinapom van és amúgy is rengeteg időt töltöttem csak vele ebben a 1,5 napban és igazán nem nagy dolog ha a barátnőmmel szeretnék tölteni kb 5-6 órát a nap végén.

Nem sokkal később barátnőmre azt mondta, hogy "hajléktalan büdös cigány, aki még nem is szép" (nem roma számrazású) és még ezen kívül a fejemhez vágott pár olyan dolgot ami elég durván fájt.

Pl.: Adtam neki 2020 oktoberében egy fényképes könyvet vagy nem tudom hogy mondják. Egy díszkönyvet tele raktam a kisállataink képeivel és elneveztem a Tesók könyvének (mert őket a testvéreimnek hívjuk), amibe bele tettem szívem lelkem. Kb 2 héten át csináltam és amikor oda adtam neki közömbös arcal nézte az ajándékot és le sem szarta.

Akkor az is rosszul esett, de most kiderült mért csinálta ezt. Azt hitte a barátnőm készítette, hogy jobban bevágódjon nála.

A kocsiúton többször elmondtam, hogy azt igazából én csináltam és nagyon fájt hogy nem reagált rá pozitívan, sőt az még jobban hogy nem hiszi el hogy én csináltam.

Lényegében elmondta, hogy szerinte nincsenek saját gondolatim és maximálisan barátnőm irányít, ami abszurd és nem így van.

Elmondta, hogy összeköltözik a Pistivel és hogy ne lepődjek meg ha majd a vidéki lakában nem találom az állataimat és mostantól mindig 1 héttel előre be kell jelentenem ha leakarom menni meglátogatni, mert akkor úgy kell szervezni hogy ne legyen ott a Pisti.

Ekkor már konrkétan sírtam, mert édesanyukám volt éltemben a legmeghatározóbb személy, így tőle teljesen más ilyeneket hallani mint akárki mástól.

Ennek ellenére úgy zárta le a szülinapomon az utazást, úgy hogy beteg voltam és sírtam, hogy "Remélem jól szórakozol, én biztos jól fogok".

Egyedül azért jópofiztam kicsit is az úton, mert anyagilat maximálisan tőle függök. Szeptemberben 38 kreditet veszek fel nehéz mérnöki szakon és utána szintén kb 40-et és csak így tudom időben elvégezni az egyetemet. Tehát lehetetlen végig mennem az anyagi segítségtől, dolgozni csak nyáron tudok akkor is csak albérletet tudom kigazdálkodni ha kitudom.

2 félévet passzívizáltam, tehát félek ha csúszok vissza kell fizetnem az államilag támogatott féléveket vagy ha picit többet csúszok kirugnak. Tehát sehogy sem jó.

Félek, hogy most mellé költözik egy férfi aki mindig bólogat a hülyeségeire és ráadásul noszogatja is őt durvább lépések irányába, így hamar realizációvá vállik hogy egyátalán nem támogat anyagilag míg barátnőmmel együtt vagyok.

Mit gondoltok erről? Milyen anya az ilyen? Mit tennétek a helyzetemben?

(Minden konfliktust el lehetett volna kerülni ha előre elmondja, hogy "Nekem nagyon fontos, hogy 18:15kor együtt legyünk". Nyílván akkor úgy szervezem le a dolgot, de ez nagyon ovodás szint szerint amit leprodukált)

2021. júl. 20. 23:35
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

(Ja és amúgy nem a pénzel van a probléma. Azért nem fizeti a lakbért, mert nem támogatja a kapcsolatomat, de most tervez venni egy Budapesti belvárosi lakást, egy garázst és még tartalékban tárolni 10 milliót az év végére.

Meg már megkaptam 1-2x, hogy mért csóróskodom, amikor arról beszéltem, hogy jobban ráfeküdnék a főzésre, mert úgy sokkal olcsóbbak a dolgok.)

2021. júl. 20. 23:37
 2/32 anonim ***** válasza:
29%

A születésnapod az anyád életében, talán fontosabb mint neked, aki tartja. Csak azt az időt kérte-szerintem jogosan- amikor az életébe léptél. Várhattál volna, várnod kellett volna. Biztosan úgy érzi, a lány felé érzett szerelmed miatt kiszorul az életedből, hiszen pár órát nem voltál képes várni rá. Persze a pénze, az amitől a jövőd függ, jó neked. Ne csodálkozz, ha ezek után vagdalkozik, hiszen meg volt sértve. Nem egy érett döntés ez, hiszen felnőtt nő, de éppen ezért mert nő, hajlamos érzelemből, és meggondolatlan dolgokat mondani. Hívd fel, beszélj meg vele valami közös programot, mondd el neki hogy sajnálod, és hogy mindig szeretni fogod.

Máskor ne hibázz ekkorát, ő az anyád! Előbb szeretett mint bárki más az életében. Ezt jegyezd meg jól!

2021. júl. 21. 00:18
 3/32 anonim ***** válasza:
42%

Gondolom beköszöntött nála a menopausa időszaka, azért kelt így ki magából.

Szomorú ilyen dolgokat olvasni, meg hogy milyen huszadrangú dolgok miatt bánt.

2021. júl. 21. 00:31
 4/32 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem eleg gazos viselkedése van. Egyebkent a kerdes szempontjából miert releváns hogy o tart el? Anyukad, ez a “dolga”. A baratnodert meg allj ki, mit ciganyozza? Ezek utan semmit nem adnék neki, es a szulinapomat se vele töltenem, mert egy nárcisztikus idiota. 5-os te meg nagyon el vagy tevedve, csak azert mert valaki megszult, nem kell szeretni. Szarul bánik a fiával, ezutan milyen szeretetet var el? Meg mit sajnáljon a fiu, mit peogramozzon ezek utan vele? Fuj… gusztusom nem lenne ilyen nohoz
2021. júl. 21. 00:32
 5/32 anonim ***** válasza:
39%

7-es, még hogy szarul bánik a gyerekével? Értő olvasás baszod, ha megy egyáltalán. A srácot anyagilag segíti, cserébe nem várható el némi figyelmesség a részéről? Mégiscsak az anyja, te! Fura dolgok vannak a fejekben. Ha nem érted az emberek viselkedésének okát, ne fröcsögj hülyeségeket. Mellőzve és megsértve érezte magát a srác anyja, oké lehet túlreagálta. De mibe tellett volna neki pár óra még az anyja társaságában? Egy anyának nem lehet ilyen kérése a fiához?

Főleg ha a srác a nap további részében a csajánál van( nem szép dolog a rasszizmus, kérdező, ezt mondd meg anyádnak) Ha ilyen mimóza vagy, akkor legyél meg a fizetési csekk nélkül is amit anyádtól kapsz

2021. júl. 21. 01:04
 6/32 anonim ***** válasza:
15%
Kamu.
2021. júl. 21. 01:11
 7/32 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk azon szerintem már nem múlt volna semmi, hogy ötkor vagy hatkor indultok el.
2021. júl. 21. 01:12
 8/32 anonim ***** válasza:
59%

38 meg 40 kredit, nehéz mérnöki szakon, és csak azért jópofizol hogy időbe elvégezd így...

Nyugodtan tarthat tovább egy évvel, cserébe nyugodtabb leszel és nem kell anyádtól függened. Én még diákhitelt is vettem fel, diploma után pillanatok alatt visszabírtam fizetni, cserébe nem kellett agyonhajszolnom magamat munkába és suliba egyaránt. Gondolkozz el rajta hogy neked mennyit ér ez, szerintem néha jobb picit lassabbra venni a dolgokat.

2021. júl. 21. 01:30
 9/32 anonim ***** válasza:
34%

A nőd mit kavar, hogy hazarendel?

Együtt laktok, de nem hagy a szulinapodon a családdal lenni, neki mindenképp az az idő kell, amit otthon letettél volna,mert a hét többi része nem elég, neki pont az a pár óra kell? Hogy-hogy nem cipelted magaddal haza, ha együtt laktok komoly dolog, a család része, oka van, ha így sem kíváncsiak rá vagy ő tojik bele. Annyira viszket neki, hogy együtt laktok, de nem bír ki két napot, ezért, hogy félre ne menjen, elővigyázatosságból időre hazahívott hogy Te legyél kéznél? Vagy csak uralni akár és státuszt fitogtatni, hogy az van, amit ő akár, hisz nála van a p.na?

Fizet az albira vagy ledolgozza nálad természetben?

Az állatokat ki gondozza? Ki akarta? Mert, ha te és anyunak csak a meló van, volt velük, akkor mit örülésszen még a fotóiknak is, mit érdekelje?

Pistinek miért kell elhúznia az új otthonából, ha haza fogsz menni? Kicsi a ház, kevés a hely és a te ágyad,ha nem vagy ott? Ez illea

2021. júl. 21. 02:12
 10/32 anonim ***** válasza:
32%

Mégegyszer, az előbb errorra futott ;(

Kicsi a ház, kevés a hely és Pisti a te ágyadban fog aludni, ha nem vagy ott? Ez a vidéki lak hétvégi ház, nyaraló vagy ott élnek majd anya és Pisti egész évben?

2021. júl. 21. 02:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!