Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vakaki tapasztalt hasonlót...

Vakaki tapasztalt hasonlót élete során?

Figyelt kérdés

Nem vagyok már fiatal.

Háromgyerekes édes anya vagyok,úton van a negyedik babám.

A problémám gyökere az anyám.

Soha nem foglalkozik velük,de mondjuk velem se.

Csak saját magával.

Nyilván tartom vele a kapcsolatot de már kezdem unni amit évek óta művel.

Évek óta telefonon hallgatom/hallgatjuk-

Megfogok dögleni,nagyon beteg vagyok.

Nem tudom ezt elvégezni,nem tudom azt elvégezni.

Nagyon rosszak lettek az eredményeim,nem tudom meddig fogok élni még.De jó lenne ha már megdöglenék.

Az igazság az hogy évek óta semmi nem változik,persze amikor alkoholt kell fogyasztani semmi baja.

Akkor nem beteg.

Engem ez olyan szinten lehúz,hogy elmondhatatlan.

Jelenleg itthon vagyok,sokat járunk a lányaimmal strandra és csak nézek hogy tőle 15-20 évvel idősebbek unokáznak.

Komolyan ilyen szép,es értelmes unokáim lennènek minden időmet nekik szentelném.

Ő meg folyamatosan csak nyomja hogy itt fáj ott fáj megdöglök.

Bármilyen orvoshoz megy,nála mindig daganatot találnak,de “érdemben” semmi nem történik.

Legutóbb én vittem hasi uh-ra,minden negatív lett,majd később már azt mondta félreolvastam a leletet,mindenhol találtak eltérést.

Sajnos rohadt patt helyzet ez,de bármikor keresem nyomja a pofàmba a sz@rt,ami már úgy érzem megfojt,és lenyom.

2021. júl. 19. 06:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha te bírod, akkor csináld.
2021. júl. 19. 07:44
 12/24 anonymousreview60 ***** válasza:
0%

#7:+1

"Nárcisztikus személyiségzavar tipikus esete. Pszichológusnál van a helye." Kérdező, olvass utána mit kell az ilyenekkel tenni. És kész.

2021. júl. 19. 07:54
 13/24 A kérdező kommentje:

12

Köszönöm

Én nem akarok semmit tenni.

Csak valahogy leépiteni.

2021. júl. 19. 07:56
 14/24 anonymousreview60 ***** válasza:
84%

Akkor segítek. A nárcisztikus emberrel szemben elsődlegesen anyagi függetlenséget és némi bátorságot kell felépíteni, utána elköltözni. Ez pipa. Utána el kell dönteni, hogy van-e bármi haszna (nagyobb haszna, mint amennyi kárt okoz neked) a nárcisztikusanak. Ettől függően minimalizálod a kapcsolatot (kevés infó, objektív, tárgyilagos, ami nem ad, nem ad sok támadási felületet) vagy elvágod. A nárcisztikusnak nem rád van szüksége, hanem a figyelmedre. Az, hogy ez a személy a párod utáni legközelebbi felnőtt - szülőanyád - az pech. Nem kötelező szeretni őt (sem), főleg, ha ő nem teszi.

A MEGOLDÁS: Ezzel a problémával elmész pszichológushoz (ez a helyzet gyakori, alapos metodológia van rá), aki segít neked kideríteni magadban, hogy mi a neked - és a gyerekeidnek - megfelelő megoldás. Utána azt végrehajtod. Ennyi.

2021. júl. 19. 08:04
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ő nem fog megváltozni. A pia és a nyugtató ilyenné teszi. Lusta bármibe is belefogni, és ezért is hajtogatja, hogy milyen beteg. Nem akar segíteni, ő elvan a saját megszokott életével.

Pedig milyen jó lenne, ha igazi nagymama lenne, megértelek.

2021. júl. 19. 08:08
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem, manapság miért nárcisztikusoznak le mindenkit, aki egy kicsit is önző módon viselkedik. Nem csak virológus az ország, hanem pszichológus/pszichiáter itt mindenki.

Kérdezőnek: Anyád mártírkodik. Úgy érzi, csak azzal tud figyelmet kicsikarni magának, ha panaszkodik. A szereteted azzal érzi, hogy ha látja, hogy aggódsz érte. Anyu is szerette ezt csinálni, az állította le, hogy nem azt kapta tőlem rá, amit várt. Sokszor csak annyit kérdeztem vissza, hogy "Mit szeretnél, mit tegyek, hogy jobb legyen neked?" Erre nyilván nem tudott válaszolni, én meg mondtam, hogy ha nem tudok, akkor ne terheljen vele állandóan engem is, mert mérgez vele, beleülteti a gondolatot a fejembe és az nekem nagyon rossz, szenvedek tőle. Aztán jött a lezárás: "Ugye nem akarod, hogy szenvedjek?"

Érzelmi zsarolással az érzelmi zsarolásra. Működött.

2021. júl. 19. 08:52
 17/24 anonim ***** válasza:
36%
Nem sikerült időben és egészségesen leválni anyádról, most ennek iszod a levét.
2021. júl. 19. 09:26
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem inted le, amikor rákezd a baromságokra? Minek veszed fel a telefont?
2021. júl. 19. 09:48
 19/24 anonim ***** válasza:
35%
#17 jól írta, miért pontoztátok le? A kérdező nem tanulta meg meghúzni a határait, nyilván azért, mert az anyja öklömnyi kora óta manipulálta.
2021. júl. 19. 09:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a folyamatos meghalok, beteg vagyok történettel hogy ha egyszer az lesz akkor nem hisztek neki. Sajnos így jártunk mi is a férjem nagymamájával. Évek óta hallgatjuk a panaszt, most tényleg nagy gáz van és nem hittük el neki.
2021. júl. 19. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!