Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtudnátok bocsájtani a...

Megtudnátok bocsájtani a gyereketeknek ha börtönbe kerülne?

Figyelt kérdés
Nem erőszakos bűncselekmény miatt hanem mondjuk adócsalás,sikkasztás,kábítószer-kereskedelem vagy valamely kiberbűncselekmény miatt 3 év börtönt kapna fiatalkorában. Megbocsájtanátok ha megváltozna, vagypedig mehet amerre lát?
2021. júl. 16. 02:42
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Kérdés, hogy kinek árt vele. Adócsalás pl olyan dolog, hogy persze nem örül neki az ember, de számomra még mindig kevésbé súlyos mintha valaki pl kirabol az utcán egy embert.

Szóval ez volna a döntő, hogy ki a szenvedő fél.

Kábszer kereskedelemnél pl az, hogy ki tudja mi lesz azokal akiknek eladta.

2021. júl. 16. 03:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk csak kertészkedne, könnyűdrogokat árulna ami megterem otthon
2021. júl. 16. 03:23
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Ott a fentebb írt része, hogy azokat sajnálnám akiknek eladja, ki tudja mi történik velük.
2021. júl. 16. 04:01
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Amíg nem ártatlan emberek ellen tesz valamit, addig talán meg. (Drogos vesz mástól, szóval neki mindegy.)

De ha pl kirabol, meglop valakit, esetleg erőfölényét kihasználva ok nélkül bánt gyengébbeket, akkor nem, de legjobban magamnak nem, hogy mit rontottam el a nevelése alatt.

2021. júl. 16. 07:56
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Én feltétel nélkül szeretem a gyerekemet, bármit megbocsájtanék neki, akár súlyosabb bűncselekményeket is. Mellette állnék, segítenék visszailleszkedni, pszichológust, munkalehetőséget találni. Talán egy kivétel, ha nagyon erőszakos, pszichopata, visszaeső lenne megbánás nélkül, akkor a többi családtag érdekében megszakítanám a kapcsolatot.
2021. júl. 16. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Igen meg tudnek. De szomoru lennek hogy minden igyekezetem ellenere az apjara utott.
2021. júl. 16. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Igen.
2021. júl. 16. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:
87%
Meg tudnám bocsátani
2021. júl. 16. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
70%

Mit kell ezeken megbocsájtani?? Én is sikkasztabék, adócsalnék ha tudnék, és ezzel egyet ért minden nem agymositt tudatos ember is, aki ismeri a rendszert ami körülveszi. Ez olyan mintha arabszolgatartódtól lopnál. Isten szemében pozitív.

Nem kell megváktoznia. Örülnék, hogy értelmes embert neveltem, csak sajnálnám, hogy lebukott.

2021. júl. 25. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!