Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább, hogy kell...

Nem bírom tovább, hogy kell az ilyen szülőt kezelni?

Figyelt kérdés

25 éves lány vagyok, sajnos anyagi okokból kifolyólag még mindig a szüleimmel vagyok kénytelen lakni...plusz fél éve nem hívnak vissza sehova dolgozni.

Az édesanyám eddig sem volt egy kellemes társaság, hogy finom legyek, de amióta kiderült a segítségemmel, hogy pajzsmirigy gyulladása van, egy nagyon torz, piszkálódó, agresszív állattá változott és itt még kedvesen írom le a helyzetet...

1 hónapja volt, hogy egy erősebb pánik roham után kinéztem neki egy helyet teljes laborvizsgálattal és virrasztottam mellette...másnap brutálisan bánt velem, azt csinálja ilyenkor, hogy gusztustalan stílusban szól hozzám és amikor már nem bírom tovább a szemétkedéseit, nem hajolok meg, nem engedem, hogy maga alà gyűrjön és rajtam gyakorlatozzon...azonnal kikel magából..meresztgeti a szemét, nem enged beszélni, hülledezik, ordít, nekem vág dolgokat...teljes terrorban vagyok ilyenkor...akkor is az volt..hogy én nem segítek neki, nem kapcsolhatom fel a lámpát kint, húzzak a lakásából, miattam rossz az élete, biztos megakarom ölni, sajnálja, hogy megszült, mentőt fog kihívni, biztos azt tervezem, hogy elvágjam a torkát meg ilyen kellemes dolgokat vág a fejemhez..gashlighting a másik.

Ha nem rendelem alá magam, ha nem kontrollálhat...ha ellent mondok neki...ha nem tetszik hogy a hátamba áll és csapkod meg sziszeg, amikor főzni merek a konyhában...ha nem a kedvét lesem..ha nem olvasok a gondolataiban...akkor nekem ugrik és megtapos. És azt mondja, hogy én bántom őt...azt gondolja, ő bármit megtehet velem.

Meg ilyen manipulátornak hív meg eltorzítja a valóságot..kigúnyolja a hangszínemet....megkérdezem, hogy le menjek e neki a közértbe, azt mondja, ne...erre ilyen állatias idegkitöréskor azt mondja, hogy nem vagyok képes lemenni a közértbe....nem bírom tovább

Nem bírom tovább...az idegrendszerem nem bírja..

A mai nap brutális volt...arra keltem, hogy csapkod meg döng a lakás a bútorhúzogatásaitól...gusztustalanúl szólt hozzám...azt mondta, elmehetek vele a közértbe, ha szeretnék..megengedi...ilyen flegma szemét módom beszélt velem..megégettem a kezem..kivágta a konyha ajtaját ès nekem esett

hogy hogy merek istenezni..terrorba tart állandóan ...durván odaszòlt, hogy meddig főzöm a levest...erre azt mondtam, amíg a répa meg nem puhul...erre teljesen elmentek neki otthonról..kikelt magából és nekem támadt...és azt mondta, hogy miattam ment fel a vérnyomása és hogy meg akarom ölni és hogy egy nyomorék vagyok és nem engedi, hogy fölé kerekedjek, semmi közöm az életéhez...még nincs itt a lakás megöröklés ideje..ha mentőbe jutattom, nagyon megkeserülöm...

Szemètkedik és a pajzsmirigy hormon gondja mögé bújik...nekem le kell nyelnem...nem bîrom...

Valaki tudna segíteni, hogy kell az ilyen embereket kezelni?

Remélem, nemsokára elkapok valami betegséget ès akkor vége lesz 🙏

2021. júl. 13. 15:21
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
56%
Egyszerű fogsz egy telefont felveszed mit csinál hogy beszél veled persze csak sunyiba aztán be kell dugni egy pszhiátriára. Ha tényleg ilyen durva a helyzet és ez meg van felvételen ott a bizonyíték nyert ügyed van.
2021. júl. 13. 17:16
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

Azt azért nem hiszem, hogy gyárba ne vennének fel, na mindegy, most nem ez a lényeg.

Lehet, hogy anyukádnak pajzsmirigy gondjai vannak, de a mentális problémái súlyosabbak annál. Valahogyan egy pszichiáternek látnia kellene őt, mert ez orvosi eset

2021. júl. 13. 17:35
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos az van, ha be töltöted már a 18. élet évedet, és a 18. élet éved be töltése után be fejezted az első sulit például le érteségiztél. Akkor tovább nem köteles el tartani. Erre szokták mondeni fel is út, le is út. Vagyis ha nem tetszik valami el lehet menni. Ha egészséges vagy, be töltöted a 18. élet évet, és a 18. élet év be töltése után meg szerezted az első szak vizsgát vagy érteségit. Akkor igen is illik el menni dolgozni. Hisz 18 évig fel nevelt. Tehát ha egszséges vagy és van érteségid vagy valamilyen szakmád tesék el menni dolgozni. Hogy hol lakj? Albéretben, vagy szállón.
2021. júl. 13. 17:49
 14/24 anonim ***** válasza:
45%

Azt írod, 25 éves vagy. Anyád erősen klimax közeli korban lehet. Emellé még ezek szerint társult egy pajzsmirigy probléma. Utóbbira (vagy akár klimaxra is) kapott/szed valami gyógyszert? Gondolom igen. Nem ártana elolvasni a tájékoztóját és sürgősen jelezni az orvosnak, hogy mentális/neurológiai problémák jelentkeztek. Főleg ha netán külön még szed valami vény nélküli akármit a klimaxos tünetekre, lehet összeférhetetlen a két szer. De ha csak pajzsmirigy gyógyszert szed, akkor is azonnal jelezni kéne az orvosnak, mielőtt még valami visszafordíthatatlan baj lesz.

A leírásod alapján eléggé egyértelmű összefüggést látok a hormonális probléma kiderülése és a személyiségében bekövetkezett durva változás között.

Furcsának tartom, hogy ez senkinek nem szúrt szemet. Azt még furcsábbnak, hogy neked is elsősorban a hiszti jut eszedbe, ahelyett, hogy elgondolkodnál és meglátnád az összefüggéseket.

2021. júl. 13. 20:04
 15/24 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es!

Mielőtt kioktatásban részesítenél és ezzel magadat hozznád kellemetlen helyzetbe, olvasd el újra a kiírásom és próbáld meg értelmezni az ott megfogalmazott szöveget.

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a hormon betegség még pluszban rátett erre az indulatos, lekezelő viselkedésére...nem egy alkalommal írtam le, hogy sajnos pajzsmirigy gyulladást állapítottak meg nála...még szerencse volt, hogy a tünetei alapján helyes irányba "küldtem el" a kivizsgálást illetően.

Semmilyen gyógyszert nem szed, megírtam volna máskülönben.

Arra szerettem volna választ kapni, hogy hogyan lehet kezelni, ha valaki ennyire idegbeteg a környezetével...a mai őrjöngés nagyon megviselt.

A többi hozzászólónak, akik jobban tudják még nálam is, hogy hova adtam be ténylegesen a jelentkezésem...mosolyogni való, nem tartozom magyarázkodással, majdhogynem összeköttetés kérdése a legtöbb helyen az elhelyezkedés, nem ok nélkül vagyok elkeseredve...nem egy gyárba küldtem be az önéletrajzom visszajelzés nélkül...bár igazatok lenne és csak kitalálnám, akkor könnyebb lenne elviselni ezt a kilátástalanságot...a többieknek köszönöm, megnéztem a munkalehetőségeket!

2021. júl. 13. 20:17
 16/24 anonim ***** válasza:
71%

Klimex mindenképpen befigyel (már korábban is simán, nem írtad anyukád korát), az - ezek szerint - kezeletlen pajzsmirigy betegség sem hinném hogy segít a hormonok normális működésén. Igen, okozhatnak a hormonok mentális problémákat.

Nincs tapasztalatod ilyesmiben, ezért te őrjöngést látsz, én meg eü. problémát... Nyugodtan kérhetnél orvosi tanácsot háziorvostól is akár. Akár még hasznos is lehetne. Csak hát akkor még a végén megoldódna a gond és nem lenne miért hisztizni.

2021. júl. 13. 20:24
 17/24 anonim ***** válasza:
63%
Erre valo a doki.
2021. júl. 13. 21:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Van valamilyen szakmád kérdező?
2021. júl. 14. 08:41
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Tokmindegy, hogy van e szakmaja. Gyarba felveszik nem is egybe, csak akarni kellene.
2021. júl. 14. 10:24
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Adj anyugádnak Zopigent!
2021. júl. 14. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!