Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valamelyik szulod 0-24...

Ha valamelyik szulod 0-24 felugyeletre es apolasra szorulna, mikozben az orszag masik felen laksz a ferjeddel es a harom gyerekeddel mit csinalnal?

Figyelt kérdés
2021. júl. 4. 21:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Otthonba menne
2021. júl. 5. 06:21
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja tényleg 24 órás felügyeletet igényel akkot otthon. Hiába van vele otthon pl a lányom ő biztosan nem tudná feleségíteni, ha pl elesik. Az se reális opció hogy évekig ne megyünk el otthonról együtt mert akkor felügyelet nélkül marad
2021. júl. 5. 10:14
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez az odaköltöztetés vagy odaköltözés mint opció szépen hangzik, de nem reális. Ha valaki 24 órás felügyeletet igényel, akkor az azt jelenti, hogy az egyik felnőtt ott kell hogy hagyja a munkáját és ápolási díjon otthon kell hogy maradjon a szülővel. Anyagilag kb biztosan tönkremenne bele az ember, hiszen az ápolási díj semmire nem elég. Erre a stresszre rátesz egy lapáttal, hogy a házastársnak egy relatíve idegent kell kerülgetnie, a gyerekeknek is tekintettel kell lenniük egy idős emberre. Együtt élni valakivel nem egyszerű. Kb biztos, hogy rövid időn belül tönkre megy a házasság.
2021. júl. 5. 10:24
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Otthon.

Vagy akkor a gyerekeid nem esznek, ugyanis te, aki 0-24 gondozod, feladod az állásodat.

2021. júl. 5. 10:25
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

13-as minden szavával egyetértek. Szép és jó azzal jönni, hogy felnevelt, nem lehet cserben hagyni, de akkor az én gyerekeimmel mi lesz? Ők nőjenek fel úgy, hogy oda a gyerekkoruk, és az egyik szülőjéből csak annyit lát, hogy egy beteg ember gondozója? Mert ez a gondozósdi általában rövid időn belül felemészti az embert, a családot... Ráadásul a korábban kétkeresős családból így lesz egykeresős, tehát az egyik házastárs azért feszült, mert oda a régi élete, élheti a 4 fal között az életét ki tudja, meddig és nem lesz többet se nyaralás, se barátokkal kirándulás, se semmi (mert aki 24 órás felügyeletet igényel, azt nem lehet otthon hagyni félnapokra, éjszakákra!). A másik fél pedig azért lesz feszült, mert az ő vállát nyomja annak a súlya, hogy eltartson egy egész családot.

Sosem tenném ezt sem a férjemmel, sem a gyerekeimmel.

Keresnék a közelünkben egy otthont, és látogatnám minden nap.

2021. júl. 5. 12:41
 16/23 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ, hogy az a 24 órán felügyelet miért van. Ha valami mentális gond miatt (demencia pl) akkor otthon mindenképp. Tiniként együtt laktam a demens mamámmal, részben én is ápoltam, a gyerekeimnek nem akarom ezt, mert tudom milyen sz@r.

Ha amúgy lehet vele normálisan beszélgetni, és megérti azt, hogy ne induljon el sötétben valamerre, ne szarjon a szoba közepére, egye meg rendesen az ételt (még ha etetni is kell), akkor meggondolnám azt hogy hozzánk költözzön.

2021. júl. 5. 13:28
 17/23 anonim ***** válasza:
60%

16!

De az meg van, hogy ha valakinek 24 órás felügyelet kell, azt nagy eséllyel nem csak etetni kell, hanem fürdetni, mozgatni, pelenkázni is?

2021. júl. 5. 13:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17

Igen, tudom. Mint írtam, mamámat én is ápoltam, mikor már kellet.

De ha együttműködő, akkor viszonylag könnyű a dolog. De még úgy is, ha csak áll mint egy darab fa és csendben van. Nem egyszer voltunk úgy, hogy mamám úgy feszítette 2 oldalra a lábát, hogy alig tudtuk kivenni a kádból. Vagy a pelenka csere is volt hogy eltartott 10 percig, mert nem akart hassal felfeküdni az asztalra, pedig ha 2 perc ha lenne optimális esetben. Vagy nem szólt hogy fel kell ültetni a wc-székre, így a pelenkába szart. Meg mivel előzőleg az éjszaka közepén elindult valahova, s leesett, a fenekén lett egy szép seb, ami így be is gennyesedett s kezeltük vagy 2 hónapig. Az olyanokról meg már nem is beszélek, hogy sokszor nem tudtam éjszaka aludni, mert neveket kiabált, s áthallatszott... Még etetesnél se mindegy, hogy megeszi szépen amit viszel neki, vagy 20 percet kell kérlelni, hogy nyissa ki a száját, s még akkor se nyeli le amit beadogatsz, hanen pár falat után visszaköpi.

Nagyon nem mindegy, hogy valakinek csak testi gondjai vannak vagy szellemiek is, ha el kell látni az illetőt.

2021. júl. 5. 13:45
 19/23 anonim ***** válasza:
68%
Mi voltunk hasonló helyzetben, lakásában maradt, és gondozókat fogadtunk mellé. Erre olyan idősotthonok vannak, ahova az ellenségemet se vitetném, nemhogy a szeretett családtagomat. Még magán- otthonokról is olyan dolgok derültek ki, hogy hallgatni is borzasztó volt....
2021. júl. 5. 15:01
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

19!

Az átlag embernek nincs minimum 3 minimálbérnyi extra pénze ápolókat fedezni. Márpedig 7×24 az minimum napi 8 műszak.

2021. júl. 5. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!