Melyek lehetnek azok a jellemhibái egy szülőnek, amelyekkel szerinted nem alkalmas a gyermekének a nevelésére?
20- olvastam. Számomra felületesek az általa javasolt kapcsolattartási formák.
Ugy látszik, te az ajánló fülszövegnél nem olvastál többet belőle.
A legfontosabb problémák közé sorolnám az olyan embereket is,akik még saját magukért sem tudnak felelősséget vállalni.
Nem képesek önmagukról gondoskodni.
Nincsenek szocializálódva.
Nem ismerik az alapvető szabályokat sem a társadalmba való beilleszkedéshez.
Nem ismernek fel ok-okzat összefüggéseket sem.
Szerintem nagy Hátrány a türelmetlenség. Bármikor adódhatnak kellemetlen szituációk az életben, amit Csak higgadtsággal lehet megoldani. Sokan hajlamosak hamar felkapni a vizet.
Értelemszerűen nagyon veszélyes lehet a gyakori alkoholfogyasztás.
Sokan panaszkodnak emellett arról, hogy a szülő uralkodni akar rajtuk valamilyen formában. Sőt mondok durvábbat, a gyerek helyett akar élni. Elsőre úgy csinál, hogy "ő mennyire segíteni akar", csak közben megtiltja a gyereknek, hogy máshogyan intézze az ügyeit (tegyük fel a szülő javaslata ellenére) és ott már kibukik a dolog, hogy bizony a szülőnek is lehet kőkemény uralkodási vágya.
Szerintem sok szülőnek arra kell még ügyelnie, hogy a gyereknek megfelelő mértékben adjon szabadságot, és beleszólási jogot a döntéseibe.
Az én rossz szülőm, rátapad a gyerekre, folyamatosan követi, figyelmezteti, fenyegeti
Agresszív, hangulat-ingadozásai vannak. Nem türelmes.
Nem segít neki. Tart a gyerektől, nem felnőttként viselkedik vele. Hülyét csinál magából a gyerek előtt.
Nem világosítja fel. De úgy szexel, hogy a gyerek ha süket lenne is hallaná.
Nem őszinte, nem megbízható, nem tartja be amit mond, nem lehet rá számítani. Egoista.
Nem azt fogja nezni hogy a gyerek mit akar. Hanem mindig magat es masokat
Mindig a masik gyereke lesz a jobb. Meg akkor is ha az ove az evfolyamelso. Stb...
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!