Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyek lehetnek azok a jellemh...

Melyek lehetnek azok a jellemhibái egy szülőnek, amelyekkel szerinted nem alkalmas a gyermekének a nevelésére?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 09:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
91%
Másik szülőt nem tiszteli.
2021. jún. 30. 11:25
 22/30 anonim ***** válasza:
88%
ha kiteszi a gyerekét vmi kísérleti szernek
2021. jún. 30. 11:52
 23/30 anonim ***** válasza:
89%

20- olvastam. Számomra felületesek az általa javasolt kapcsolattartási formák.

Ugy látszik, te az ajánló fülszövegnél nem olvastál többet belőle.

2021. jún. 30. 11:56
 24/30 anonim ***** válasza:
89%
Ha önző, felelőtlen, figyelmetlen (ha nem tud/akar figyelni arra amit a gyereke akar mondani), lenéző (amikor mondja hogy miért nem vagy olyan mint ő? Ő legalább megcsinálja ezt, meg ő megcsinálja azt, stb), nárcisztikus, és a legrosszabb, ha nem ért meg minket (ez olyankor a legrosszabb ha esetleg a gyerek depressziós, és nem segít rajta, vagy észre se veszi hogy az)
2021. jún. 30. 12:34
 25/30 anonim ***** válasza:
90%

A legfontosabb problémák közé sorolnám az olyan embereket is,akik még saját magukért sem tudnak felelősséget vállalni.

Nem képesek önmagukról gondoskodni.

Nincsenek szocializálódva.

Nem ismerik az alapvető szabályokat sem a társadalmba való beilleszkedéshez.

Nem ismernek fel ok-okzat összefüggéseket sem.

2021. jún. 30. 12:48
 26/30 anonim ***** válasza:
84%
Szenvedélybetegségek.
2021. jún. 30. 20:51
 27/30 anonim ***** válasza:
82%
"végre nem csak én találom ostobának azt a könyvet. Nekem használhatatlan volt. Az én habitusomhoz nem passzol az a sok semmitmondó tanács" Egyetértek. Felületes. igazából nem nyújt segítséget-maximum önigazolást egyeseknek.
2021. jún. 30. 21:08
 28/30 anonim ***** válasza:
86%
Ez függ a környezettől is. Manapság olyan lehetőségeink vannak, amik miatt az emberek 99,99% ának nem adnék jogosítványt gyerekre.
2021. júl. 1. 11:59
 29/30 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagy Hátrány a türelmetlenség. Bármikor adódhatnak kellemetlen szituációk az életben, amit Csak higgadtsággal lehet megoldani. Sokan hajlamosak hamar felkapni a vizet.

Értelemszerűen nagyon veszélyes lehet a gyakori alkoholfogyasztás.

Sokan panaszkodnak emellett arról, hogy a szülő uralkodni akar rajtuk valamilyen formában. Sőt mondok durvábbat, a gyerek helyett akar élni. Elsőre úgy csinál, hogy "ő mennyire segíteni akar", csak közben megtiltja a gyereknek, hogy máshogyan intézze az ügyeit (tegyük fel a szülő javaslata ellenére) és ott már kibukik a dolog, hogy bizony a szülőnek is lehet kőkemény uralkodási vágya.

Szerintem sok szülőnek arra kell még ügyelnie, hogy a gyereknek megfelelő mértékben adjon szabadságot, és beleszólási jogot a döntéseibe.

2021. júl. 6. 21:30
 30/30 anonim válasza:
100%

Az én rossz szülőm, rátapad a gyerekre, folyamatosan követi, figyelmezteti, fenyegeti

Agresszív, hangulat-ingadozásai vannak. Nem türelmes.

Nem segít neki. Tart a gyerektől, nem felnőttként viselkedik vele. Hülyét csinál magából a gyerek előtt.

Nem világosítja fel. De úgy szexel, hogy a gyerek ha süket lenne is hallaná.

Nem őszinte, nem megbízható, nem tartja be amit mond, nem lehet rá számítani. Egoista.

Nem azt fogja nezni hogy a gyerek mit akar. Hanem mindig magat es masokat

Mindig a masik gyereke lesz a jobb. Meg akkor is ha az ove az evfolyamelso. Stb...

:(

2021. júl. 11. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!