Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyek lehetnek azok a jellemh...

Melyek lehetnek azok a jellemhibái egy szülőnek, amelyekkel szerinted nem alkalmas a gyermekének a nevelésére?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 09:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
5%
Elvétve találni olyan kérdést ahol nem jön valaki ezzel a könyvvel. Kilencvenkilenc százalékuk nem olvasta, tenném hozzá azoknak aki ajánlgatja. Vagyis nem a személyednek szólt a megjegyzés, hanem a könyvnek.
2021. jún. 30. 10:39
 12/30 anonim ***** válasza:
92%
Maximalizmus, empátia hiánya.Stb. Sok van sajnos.
2021. jún. 30. 10:40
 13/30 anonim ***** válasza:
91%
végre nem csak én találom ostobának azt a könyvet. Nekem használhatatlan volt. Az én habitusomhoz nem passzol az a sok semmitmondó tanács.A vezérelve az, hogy légy okosabb, fogadd el, hogy ilyenek,stb. Nekem nem megy.Arra tanít, hogyan tarts fenn egy felületes kapcsolatot. Nekem ez nem kell. Legyen jó, vagy ne legyen semmi. De a jó kapcsolathoz sajna a másik félnek is akarni kell, én kevés vagyok egyedül.
2021. jún. 30. 10:52
 14/30 anonim ***** válasza:
88%
Következetlenség
2021. jún. 30. 11:00
 15/30 anonim ***** válasza:
90%
Nekem mártírkodós anyám van robbanékony és multkor valami leesett a földre én elfelejtettem felvenni és sírva ordibált nekem. Na neki nem kellett volna gyereket vállalni
2021. jún. 30. 11:01
 16/30 anonim ***** válasza:
90%
14-én következetlen voltam, de 3 gyerek mellett az lettem.Ebben tudsz változtatni.
2021. jún. 30. 11:02
 17/30 anonim ***** válasza:
93%

"Arra tanít, hogyan tarts fenn egy felületes kapcsolatot."

Én arra emlékszem inkább, hogy keressen az ember egy neki megfelelő terapaeutát ha úgy gondolja, nem tisztem védeni az írót meg már meg sincs a könyv, de ilyen felüleletes kapcsolattartásra nem emlékszem, konfrontálódásra megfelelő segítséggel igen, de te tudod, nekem mindegy,volt egy szakasz az életemben amikor segítettek az ilyen könyvek megérteni a dolgokat, a gyakorlati részek nekem sem jöttek be annyiara, valószínűleg a kultúrális különbségek miatt, nem tudom pontosan.

2021. jún. 30. 11:05
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
A Mérgező szülők (Susan Forward) annyiban jó könyv, hogy aki maga nem képes belátni, hogy nem benne van a hiba, hanem a szüleiben, annak felnyitja a szemét. A tanácsok a végén valóban ostobák, az, hogy szembesítsd a szülőt a hibájával, az csak átkozódós-sikítozós, erőszakosabb természetű szülő esetén esetleg megkéselős-megölős bosszúhoz fog vezetni, ezt a szerző láthatóan nem tudja. Neki magának jó szülei voltak, másoktól gyűjtött infókat a könyvhöz, de a javasolt megoldás csak súlyosbít a helyzeten, ez az igazság.
2021. jún. 30. 11:09
 19/30 anonim ***** válasza:
93%

Kontrollmánia és csökönyösség a nevelési elvek tekintetében. (Pl. tekintélyelvű nevelés erőltetése, mert “Há’ minket is vertek otthon, meg apám szava volt a szent, mégis embörök lettünk!”)

Hihetetlenül red flag mindkettő.

2021. jún. 30. 11:13
 20/30 anonim ***** válasza:
90%

"Arra tanít, hogyan tarts fenn egy felületes kapcsolatot"

Látszik, hogy nem olvastad a könyvet, ugyanis pont arról szól, hogy nem vagy köteles megbocsátani és tartani a kapcsolatot.

2021. jún. 30. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!