Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet az oka hogy így...

Mi lehet az oka hogy így érzek a fiatalokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem problémával fordulok hozzátok, inkább szeretném megérteni magamat.

Van egy felnőtt lányom, aki fiújával albérletben lakik.

Második férjemnek (aki nem a lányom apja) van egy felnőtt fia és egy felnőtt lánya.

Tulajdonképpen nekem a férjem gyermekei és lányom fiúja idegen.

Hogy lehetséges hogy amíg lányom párját szívesen segítem, sőt örülök ha sikerül neki valami, addig férjem gyerekei teljesen hidegen hagynak.

Szégyen leírni de nem érdekel mi van velük.

Ha jönnek főzöm nekik mert muszáj, de csomagolni nem szoktam, inkább magamnak teszem el ami marad.

Ellentétben lányom párjával, akinek már küldtem olyan ételt amit szeretek, inkább nem ettem, csak ilyen módon is segítsem őt.

Ezek nem rendszeres alkalmak egyik irányban sem, férjemmel külön élünk kettesben.

Szóval nem értem lányom fiúját miért szeretem jobban, miért örülök ha segítek neki, míg férjem gyermekei egyszerűen nem érdekelnek.

Holott egyik sem adott okot ilyen irányú érzéseimre.

Segítenétek megérteni magamat?

2021. jún. 29. 13:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%

Ugyan azért amiért a többi fórumodat is indítottad.

Képtelen vagy elfogadni szeretni őket. Pedig részben félig ők a férjed.

Mindig is vetélytársnak fogod őket tekinteni, férjednek te csak egy lecserélhető feleség vagy, míg ők mindig is az élete részei lesznek. Te irigyled azt az időt pénzt amit férjed rájuk fordít és ez igazán gusztustalan.

Lányod párját meg csak a lányod miatt fogadod el.

2021. jún. 29. 13:21
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Simán csak szimpatikus, ennyi
2021. jún. 29. 13:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Mi van 1 válaszoló??? Milyen fórumot? Lecserélhető feleség hogy jön ide, mi jól megvagyunk férjemmel.

Az érdekelt volna miért nem érdekelnek férjem gyermekei, míg lányom párjával mi történik az érdekel. Neki szívesen is segitek.

2 válaszoló biztosan igazad van, a kérdés az, miért szimpatikusabb?

Úgy érzem valami több van mögötte, mivel férjem egyik gyereke kifejezetten rendes.

2021. jún. 29. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
44%

Hm.. Biztosan nem az az anyuka vagy aki folyton nehezteli hogy a férje folyton segití a 2 felnőtt gyerekét míg az ő lányát nem?

Nem te vagy az anyuka aki múltkor azon hepajozott, hogy a férje az örökség utáni pénzt a 2 gyerekének akarja adni ahelyett, hogy megvenné a nyaralót?

2021. jún. 29. 14:08
 5/14 A kérdező kommentje:
??? 4 ha mondandóddal nem tudsz segíteni, akkor legalább azokat ne zavard össze akik tudnának. Köszönöm.
2021. jún. 29. 14:13
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Na hogy normális válasz is legyen, a férjed 2 felnőtt gyerekéhez relatíve semmi közöd, nem vetted ki a részed a nevelésben, hanem kaptad őket "készen" a férjeddel együtt, gondolom én a leírásból. Ergó nagyon nincs miért kötődj hozzájuk.

Te dolgod, ha nem törekszel egy jobb viszonyra velük, azért egy alap jó viszonyt nem árt ápolni. Szerintem az is érthető, hogy a lányod párja jobban érdekel, mégis vele tervezi a vér szerinti gyereked a jövőjét, hozzá azért "több közöd" van.

2021. jún. 29. 14:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm 6. Igazad lehet, így a logikus is.

Én irigylem azokat akik meg tudják szeretni készen kapott úgymond gyerekeiket. Mi nem is vagyunk egy szép nagy család az tény.

Van én és a párom. Van a lányom és fiúja. Plusz vannak férjem gyerekei.

Így külön.

2021. jún. 29. 14:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

7-es, nincs ezzel semmi baj, hogy nem vagytok egymás seggében a fiatalokkal.

6-os jól írta szerintem.

Amúgy én is így vagyok, férjem gyerekeivel semmi bajom, de úgy igazán tök közömbös, hogy mi történik velük. Ebben benne van szakma, karrier, egészség, betegség, lényegében tökmindegy nekem. Gondolataik, örömeik, bánataik soha nem jutottak el hozzám, így nincs is alapja az összehasonlítgatásnak a lányommal és vejemmel. Férjemnek már van két kisunokája is, de velük is úgy vagyok, hogy ha hazajön unokázásból, és meséli a sztorikat, meghallgatom, mosolygok, de amúgy olyan kedélyes lesz....rom formán vagyok. Kb. mintha a szomszéd fiatalasszony gyerekei lennének.

Míg lányommal, vejemmel ha történik bármi (jó vagy rossz), az húsba vág. Vejemmel való történések is, mert a lányomhoz tartozik.

Ennek csak ennyi a titka. (És természetesen nem utálom őket, - férj gyerekeit - nem vagyok irigy, nem vagyok féltékeny, csak szimplán nem érik el az ingerküszöbömet.

2021. jún. 29. 15:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normalis ahogy erzel szerintem. Mondjuk lehet segítene ha a ferjed nem rad passzolna a vendegul latast ha jonnek.
2021. jún. 29. 16:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is normális. Ahogy előttem írták a férjed gyerekei valamilyen szinten idegenek neked mert nem te nevelted őket, már nem voltak gyerekek mikor megismerted őket, nem éltek veled.

A lányodat te szülted, te nevelted, ezért természetes higy minden vele kapcsolatos dolog beleértve a barátját is jobban érdekel. Mert őt szereted.

2021. jún. 29. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!