Mennyire igaz ez a meme?

Figyelt kérdés

A meme-t nem találtam meg, de itt van a szövege:

Szülők: Tanulj fiam, hogy neked könnyebb legyen!

Én: *Tanultam az iskolában és nem

követtem el a szüleim hibáit, ezért könnyebb lett az életem*

Szülők: A könnyebbet nem úgy értettük, hogy könnyebb, hanem ugyanolyan sz*r, csak legyen 1-2 diplomád, meg beszélj idegen nyelveket!

2021. jún. 28. 13:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én jóval többre vittem, mint a szüleim, és most gyakorlatilag irigyek rám.
2021. jún. 28. 19:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezt általában a büfészakosoknak szokták mondogatni.
2021. jún. 28. 21:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Micsoda?
2021. jún. 28. 21:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én könnyebbségnek érzem, hogy lehetőségem van/volt/lesz a képességeimnek megfelelő végzettséget szerezni és olyan munkát végezni, ami legalább érdekel és szívesen foglalkozom vele, még ha nincs is megbecsülve (egészségügy).

Apám mondta nekem mindig, hogy azért támogatja a továbbtanulásom, hogy nekem könnyebb legyen az élet, mint neki. Ő is okos, értelmes ember, de nem tanult tovább, érettségije és szakmái vannak. Számomra "negatív példakép" a munkáját tekintve, mert 50 éves korára kiégett, morgós vénemberként viselkedik, egy pillanat alatt az egekig felbaxxa magát apróságokon, vérnyomásproblémái vannak, gyomorgörccsel, hányingerrel jár be a munkahelyére nap, mint nap és csak a nyugdíjról álmodozik (aztán elkeseredik, mert szerinte úgysem éri meg...), csak mert olyan munkát kell végeznie, aminél sokkal többre is képes lenne (vagy amire egy nála nagyságrendekkel rosszabb képességekkel rendelkező ember is képes lenne).

2021. jún. 29. 09:08
 15/15 anonim ***** válasza:

És most ez a meme hogy jön az általad felvázolt problémához? Mert te arról beszélsz hogy azt akarják gyerek mellett csináld az egyetemet, te meg nem ezt tennéd. Amúgy meg miért is volt nekik szar? Mindketten lediplomáztak, fiatalon lett gyerek minden jól ment. Neked most mi bajod van? Az eszedbe sem jut, hogy jó volt nekik így? Most meg utazgathatnak majd ha már téged nem kell eltartani, mindenki jól járt.

Én semmi rosszindulatot nem látok abban hogy szerintük máshogy kéne élned az életedet, meghallgatod, közlöd, hogy te nem így gondolod, téma lezárva. Nem hiszem hogy rosszat akarnának neked, csak nem értik meg az álláspontodat. A meme egyáltalán nem erre a helyzetre vonatkozik.

2021. jún. 29. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!