Mennyire igaz ez a meme?

Figyelt kérdés

A meme-t nem találtam meg, de itt van a szövege:

Szülők: Tanulj fiam, hogy neked könnyebb legyen!

Én: *Tanultam az iskolában és nem

követtem el a szüleim hibáit, ezért könnyebb lett az életem*

Szülők: A könnyebbet nem úgy értettük, hogy könnyebb, hanem ugyanolyan sz*r, csak legyen 1-2 diplomád, meg beszélj idegen nyelveket!

2021. jún. 28. 13:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem minden esetben. Van aki kitudja használni a lehetőségeket, de van olyan aki alapból annyira életképtelen, hogy bármit tanulhat nem tud jobb életet csinálni magának(ismerek ilyet)
2021. jún. 28. 13:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Pár szülőre igaz, de nem wz osszesre
2021. jún. 28. 13:35
 3/15 kovpet ***** válasza:
81%
Ez egy baromság, ahogy a wannabe-bölcs meme-ek túlnyomó többsége.
2021. jún. 28. 13:36
 4/15 anonim válasza:
90%

Egyetertek #3-sal

Aki a mémet csinálta, annak van egy komoly sértődése a szüleivel szemben, egyatalan nem általános ez a felfogas. Melyuk szulo nem orul annak, hogy a gyereke iskolázott vagy sikeres?

Csak azokbol a szülőkből néznék ki ilyet, akik nagyon gyakran használjak a "Na ha te is lettel volna katona, akkor tudnád, hogy..."

2021. jún. 28. 13:41
 5/15 A kérdező kommentje:

Nálam is volt egy ilyen. Anyáméknak becsúszott gyerek voltam, anya csak gyerek mellett végezhette el az egyetemet. Úgy osztották fel, hogy apa otthagyta az egyetemet és elment dolgozni, anya gyerek mellett tanult, aztán apámon volt a sor hogy meló mellett tanuljon. Anyám kitalálta, hogy én is babázzak le húszéves, mert milyen jó dolog fiatal anyukának lenni, meg az egyetemisták csak buliznak meg gyerek mellett is lehet tanulni. De

miért szivassam magam és maradjak ki mindenből?

2021. jún. 28. 13:47
 6/15 anonim válasza:
100%

#5-re reagálva:

A szüleidnek ez az egy tapasztalata van a fiatalkorról, ezt az utat ismerik, azért bátorítanak erre, mert ezt biztosan ismerik, és nem is ismernek másik utat -- vagy ismernek, de meg nem tapasztaltak azt.

Nem ismerem a szuleidet, viszont az emberi irigység típusait igen. Van az úgymond fehér irigység:

"De jo neked, fiam/lányom, hogy fiatal vagy es tobb lehetoseged van mint ami nekem volt, barcsak nekem is ilyen lett volna"

Es az ugymond fekete irigyseg (Amire szep peldat nem is lehet mondani):

"Marpedig itt maradsz a faluban es te is a foldet fogod turni, mit neked egyetem, en sem jartam egyetemre es megis ember lettem"

De a "Lettel volna katona..." példa a legjobb. Az egyik fele szülő örül, hogy békeidőben nem kell a gyereket államilag megnyomorítani másfél éven keresztul, mig a masik tipus meg flegman pikkel, hogy "Katona se voltal, de ha lettel volna..."

2021. jún. 28. 14:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
1-es, illetve vannak olyan szakok, amik alul fizetettek, mert túljekentjezés van, vagy csak simán nem becsülik, Pl tanár, jogász,ilyesmi
2021. jún. 28. 14:22
 8/15 A kérdező kommentje:
Én azért szívesebben diákmunkáztam húszévesen, meg utazgattam, meg vettem kocsit. Ráérek babázni harmoncévesen
2021. jún. 28. 14:22
 9/15 anonymousreview60 ***** válasza:
85%
Munka vagy gyerek mellett is lehet tanulni, de nem annyit mintha szinte más dolgod sem lenne. Tanultam nappalin majd utána levelezőn is ezért tapasztaltam az egyik felét, kisgyereknevelő osztálytárson meg láttam a másikat. Az a 20+-os kor a nagyon nagy tanulásra, bulizásra és önismeretszerzésre való, hogy aztán fele annyi hibát kövessen el az ember később - pl. munkahelyen vagy gyereknevelés közben - mint amúgy elkövetne.
2021. jún. 28. 14:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az embereket most, a meme-ben nem a gyerek és szülő közti párbeszéd a lényeg, ez csak annyit akar mondani, hogy nem a diplomától, stb. leszel boldog és ez már pedig tagadhatatlanul igaz. Ismerek nem egy olyan embert, akinek ilyen meg olyan diplomája meg nyelv vizsgája van, jól keres és mégis boldogtalan, nincs szabadsága, nincs nője, egy csomó problémája van, miközben olyat is ismerek, akinek ezek nincsenek meg és mégis boldogan él a családjával, anyagi gondjuk sincs.
2021. jún. 28. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!