Mennyire igaz ez a meme?
A meme-t nem találtam meg, de itt van a szövege:
Szülők: Tanulj fiam, hogy neked könnyebb legyen!
Én: *Tanultam az iskolában és nem
követtem el a szüleim hibáit, ezért könnyebb lett az életem*
Szülők: A könnyebbet nem úgy értettük, hogy könnyebb, hanem ugyanolyan sz*r, csak legyen 1-2 diplomád, meg beszélj idegen nyelveket!
Egyetertek #3-sal
Aki a mémet csinálta, annak van egy komoly sértődése a szüleivel szemben, egyatalan nem általános ez a felfogas. Melyuk szulo nem orul annak, hogy a gyereke iskolázott vagy sikeres?
Csak azokbol a szülőkből néznék ki ilyet, akik nagyon gyakran használjak a "Na ha te is lettel volna katona, akkor tudnád, hogy..."
Nálam is volt egy ilyen. Anyáméknak becsúszott gyerek voltam, anya csak gyerek mellett végezhette el az egyetemet. Úgy osztották fel, hogy apa otthagyta az egyetemet és elment dolgozni, anya gyerek mellett tanult, aztán apámon volt a sor hogy meló mellett tanuljon. Anyám kitalálta, hogy én is babázzak le húszéves, mert milyen jó dolog fiatal anyukának lenni, meg az egyetemisták csak buliznak meg gyerek mellett is lehet tanulni. De
miért szivassam magam és maradjak ki mindenből?
#5-re reagálva:
A szüleidnek ez az egy tapasztalata van a fiatalkorról, ezt az utat ismerik, azért bátorítanak erre, mert ezt biztosan ismerik, és nem is ismernek másik utat -- vagy ismernek, de meg nem tapasztaltak azt.
Nem ismerem a szuleidet, viszont az emberi irigység típusait igen. Van az úgymond fehér irigység:
"De jo neked, fiam/lányom, hogy fiatal vagy es tobb lehetoseged van mint ami nekem volt, barcsak nekem is ilyen lett volna"
Es az ugymond fekete irigyseg (Amire szep peldat nem is lehet mondani):
"Marpedig itt maradsz a faluban es te is a foldet fogod turni, mit neked egyetem, en sem jartam egyetemre es megis ember lettem"
De a "Lettel volna katona..." példa a legjobb. Az egyik fele szülő örül, hogy békeidőben nem kell a gyereket államilag megnyomorítani másfél éven keresztul, mig a masik tipus meg flegman pikkel, hogy "Katona se voltal, de ha lettel volna..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!