Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes anyám vállalni...

Miért nem képes anyám vállalni a felelősséget, ha miatta elcsesződik valami?

Figyelt kérdés

Rendszeres probléma. Mondok neki valamit, nem hallgat rám, vagy engem akadályoz, elcsesződik az adott dolog, és rám hárítja a felelősséget, kiveri a hisztit, hogy miért őt hibáztatom. Basszus, azért mert ő kúrta el...

Pl még 18 éves korom előtt diákmunkát szerettem vállalni, de nem jött el velem számlát nyitni nekem, nélküle meg nem tehettem meg. Végül nem melóztam nyáron. Aztán elkezdett csesztetni, hogy üres szavak, hogy én dolgozni akarok, csak mondom, miért nem intéztem el magam mindent...

Vagy bizonyos indokból (nem írom le a felismerhetőség végett) egy bizonyos visszaigényelt összegnek kellett volna érkeznie a számlájára (nyilván miattam), mert szintén nem intézhettem magamnak, mert kiskorú voltam. Ő meg nem szólt, hogy amúgy kurvára nem érkezett meg, és aztán külön procedúra volt intézni újra. És még ő volt ki, hogy ő ezt nem tudta, meg miért nem kérdezgettem sűrűbben, hogy mizu... Hát basszus, mondtam neki, hogy figyeljen, ha meg rákérdeztem sűrűbben akkor mindig szájhúzás volt belőle...

Vagy amikor volt iskolai vizsgálat, és elküldtek szemészetre, én rögtön írtam anyámnak, hogy mi van, erre letudta annyival, hogy nem kéne annyit telózni. Mire fél év múlva eljutottunk oda, hogy szemüvegem lett, nagyba előadta magát mindenikek, családtagoknak, szemészeten, még nekem is, hogy én nem szóltam neki... Pedig de, rögtön a vizsgálat után, csak hát leszarta.

Vagy a fülem szintén főleg az ő ostobasága miatt van bedagadva. A porcban lévő fülbevalóm mellett megjelent egy picike dudor, ezért én ki akartam cserélni a fülbevalót orvosi fémre, de azt csak rendelni lehetett volna. Kifizettem volna én meg minden, de ő maradi ember lévén fóbiás az ilyenektől, ezért nem hagyta, rámtukmálta, hogy inkább legyen ezüst fülbevaló. Jó belementem, mert kevésbé tűnt vészesnek, mint ami előtte volt, de a helyzet rosszabb lett. Én ki akartam venni inkább még az elején, és hagyni hogy összeforrjon a lyuk, csak valaki nagyon hepciáskodott, hogy ő nem azért fizette a szúratást, hogy utána hagyjam összeforrni. Szóval a dudor rohadt nagy lett, két éve ott van, csak azért mert neki hepciáskodnia, meg okoskodnia kellett valamihez, amihez nem ért, és utána se néz. Aztán most adja a nagy aggódó szülőt, de ha mondom, hogy amúgy azt, ami ide vezetett, azt ő erőltette, akkor megsértődik, hogy mi az, hogy ő hibás ebben...

Komolyan, 50+-os felnőtt ember létére miért nem képes vállalni a felelősséget?

2021. jún. 24. 23:34
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#22 lévén, hogy minden alkalommal, amikor észlelte, hogy kivenném a fülbevalót, elkezdett velem ordibálni, hogy ő nem ezért fizette ki a füllyukasztást... Valahogy nem mondanám, hogy ebben egyáltalán nem hibás...

Kösz, hogy remekül megragadtad a lényeget. :)

2021. jún. 25. 12:41
 22/24 A kérdező kommentje:

Végülis a fülbevalós eset az, amiben egy picit is hibás vagyok a felsoroltak közül. Mondhattam volna, hogy kiveszem, max évekig fel lesz hánytorgatva, hogy én kivettem. Végülis ez teljesen rendben van, ez egy király szülői hozzáállás.

De jó, akkor teljesen én hibám, miért is akartam elkerülni egy évekig tartó vitát egy ilyen semmin? Végülis tök normális ordibálni a gyerekünkkel, ha ki akarja venni a fülbevalóját, mert be van dagadva tőle a füle. Gratulálok a hozzáállásodhoz. :)

2021. jún. 25. 13:05
 23/24 A kérdező kommentje:

Egyébként örülök, hogy a 18 válaszból kb öten reagáltak a témával kapcsolatban, nekik nagyon köszönöm.

A többi 13 válasz tulajdonosának meg gratulálok, hogy a felhozott példákat próbálták boncolgatni, hitelteleníteni, de a személyeskedésnek is nagyon örültem. Tényleg jó tudni, hogy a kérésem arról szólt, hogy dolgozhattam volna 18 alatt saját számla nélkül is, vagy épp arról, hogy szánalmas vagyok-e. Örülök, hogy itt automatikusan a szülőnek van igaza, mert miért hallgattam rá és stb, meg nem is úgy van az a konkrét részlet nélkül leírt valami, ahogy én körülírtam, hisz végtére is random idegenek sokkal jobban tudják, mint én. Rohadt hasznos volt a válaszotok, kár, hogy semmi köze nem volt az alap kérdéshez, és csak felesleges okoskodás és személyeskedés volt szinte minden. De azért nektek is mondanám, hogy köszönöm, dehát a nagy büdös semmin kívül semmit nem adtak hozzá ezek az írások a témához.....

2021. jún. 25. 13:14
 24/24 anonim ***** válasza:
Es mi miylen megoldást tudok erre csinalnI?
2021. jún. 25. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!