Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes anyám vállalni...

Miért nem képes anyám vállalni a felelősséget, ha miatta elcsesződik valami?

Figyelt kérdés

Rendszeres probléma. Mondok neki valamit, nem hallgat rám, vagy engem akadályoz, elcsesződik az adott dolog, és rám hárítja a felelősséget, kiveri a hisztit, hogy miért őt hibáztatom. Basszus, azért mert ő kúrta el...

Pl még 18 éves korom előtt diákmunkát szerettem vállalni, de nem jött el velem számlát nyitni nekem, nélküle meg nem tehettem meg. Végül nem melóztam nyáron. Aztán elkezdett csesztetni, hogy üres szavak, hogy én dolgozni akarok, csak mondom, miért nem intéztem el magam mindent...

Vagy bizonyos indokból (nem írom le a felismerhetőség végett) egy bizonyos visszaigényelt összegnek kellett volna érkeznie a számlájára (nyilván miattam), mert szintén nem intézhettem magamnak, mert kiskorú voltam. Ő meg nem szólt, hogy amúgy kurvára nem érkezett meg, és aztán külön procedúra volt intézni újra. És még ő volt ki, hogy ő ezt nem tudta, meg miért nem kérdezgettem sűrűbben, hogy mizu... Hát basszus, mondtam neki, hogy figyeljen, ha meg rákérdeztem sűrűbben akkor mindig szájhúzás volt belőle...

Vagy amikor volt iskolai vizsgálat, és elküldtek szemészetre, én rögtön írtam anyámnak, hogy mi van, erre letudta annyival, hogy nem kéne annyit telózni. Mire fél év múlva eljutottunk oda, hogy szemüvegem lett, nagyba előadta magát mindenikek, családtagoknak, szemészeten, még nekem is, hogy én nem szóltam neki... Pedig de, rögtön a vizsgálat után, csak hát leszarta.

Vagy a fülem szintén főleg az ő ostobasága miatt van bedagadva. A porcban lévő fülbevalóm mellett megjelent egy picike dudor, ezért én ki akartam cserélni a fülbevalót orvosi fémre, de azt csak rendelni lehetett volna. Kifizettem volna én meg minden, de ő maradi ember lévén fóbiás az ilyenektől, ezért nem hagyta, rámtukmálta, hogy inkább legyen ezüst fülbevaló. Jó belementem, mert kevésbé tűnt vészesnek, mint ami előtte volt, de a helyzet rosszabb lett. Én ki akartam venni inkább még az elején, és hagyni hogy összeforrjon a lyuk, csak valaki nagyon hepciáskodott, hogy ő nem azért fizette a szúratást, hogy utána hagyjam összeforrni. Szóval a dudor rohadt nagy lett, két éve ott van, csak azért mert neki hepciáskodnia, meg okoskodnia kellett valamihez, amihez nem ért, és utána se néz. Aztán most adja a nagy aggódó szülőt, de ha mondom, hogy amúgy azt, ami ide vezetett, azt ő erőltette, akkor megsértődik, hogy mi az, hogy ő hibás ebben...

Komolyan, 50+-os felnőtt ember létére miért nem képes vállalni a felelősséget?

2021. jún. 24. 23:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
13%

Ha dolgozni akarsz, dolgozol. Szerintem ebben még senkit nem akadályozott meg a bankszámla hiánya.

Pláne, hogy egyéb pénzed is anyád számlájára megy (mondjuk érdekel, milyen visszatérítést kapsz...)

2021. jún. 25. 07:50
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
12 Pont nem, rengeteg helyen csak és kizárólag saját! szàmlára utalnak, nem lehet szülőé vagy másé. Pláne ha az a dolog munkabér.
2021. jún. 25. 07:56
 13/24 anonim ***** válasza:
13%

13, nem igaz, és nincs is joguk hozzá. Mt.

Plusz akkor megyek oda, ahol kp a fizetés.

2021. jún. 25. 08:00
 14/24 A kérdező kommentje:

Jó, és szerintetek hogy a retekbe találtam volna diákmunkát, úgy, hogy kp-ban kapom a fizetést? Mert én ilyen lehetőséget anno nem találtam. (Lévén, ez manapság amúgy is eléggé ritka) Úgy meg valahogy nem akartam, hogy anyu számlájára menjen a fizetésem, lévén, hogy a rokonoktól kapott szülinapra és egyéb alkalmakra kapott összegyűjtött pénzem egyszer random elrakta több évre... És nem egy ilyen alkalom volt, hogy kvázi meglopott a saját anyám. (Egyébként nem az a fő baj, hogy elvette a pénzem, hanem az, hogy szó nélkül, és utána magát adta be áldozatnak, amikor jeleztem, hogy feltűnt... Mert amúgy, ha képes lenne szólni, hogy gond van, akkor persze, simán, nem erről van szó... De szerintem nem normális, hogy konkrétan meglop.)

Az meg, hogy milyen pénznek kellett volna az ő számlájára érkeznie (amikor még kiskorú voltam!!!), az szerintem itt nem tartozik senkire. Már bocs, de abból nagyon sok minden kiderülne, akár az is, hogy melyik suli, melyik osztályába járok, ha most belemennék a részletekbe, és nem szeretném felfedni a személyazonosságom. Nyugi, tök legális és ártalmatlan dologról van szó. :)

2021. jún. 25. 08:27
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
iskolából jöhet ösztöndíj, de visszatérítés nem...
2021. jún. 25. 09:06
 16/24 A kérdező kommentje:

#16 egy szóval sem mondtam, hogy az iskolától jött. Hol írtam ilyet? Szerintem sehol. :) Azt mondtam, hogy ha leírom érthető részletességgel, hogy miről van szó, akkor abból lehet kikövetkeztetni elég egyszerűen, hogy hova járok. :)

De továbbra sem az volt a kérdés, hogy mi hogy volt... :)

2021. jún. 25. 09:21
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Én csak annyit kérdeztem, minden visszatérítés. Ha abból kiderül az iskola, akkor bizony onnan jött

Egy kiskorúnak senki nem térít vissza semmit. Ha tandíj, azt a szülő fizette, neki jár vissza. Adó nem lehet.

2021. jún. 25. 09:38
 18/24 A kérdező kommentje:

Nem iskolai tandíj, és nem, nem az iskolából jött, hanem úgymond az iskolán keresztül kellett intézkedni. És igen, pontosan nem térítenek vissza semmit kiskorúnak, ezt én is tudom, ezért érkezett anyám számlájára, nem vagyok hülye. Egyébként azt az összeget a suli javaslata szerint kellett volna megadott dologra felhasználni.

Csak azért nem írtam le, hogy miről van itt konkrétan szó, mert nem ez a lényeg a kérdésben. Nem erről szól a kérdés.

Most én leírhatom, hogy a lényegtelen dolgokon okoskodó, szövegértésre és a kérdés értelmezésére képtelen egyedeknek itt legyen ennyi lelki kielégülése. Csak mi értelme leírnom, ha a kérdés szempontból irreleváns? Azon kívül, hogy az eddiginél is nagyobb lesz a személyeskedés az irányomba, meg esetleg kiderül, hogy konkrétan ki a fene vagyok, semmi érdemleges nem fog történni.

2021. jún. 25. 10:13
 19/24 anonim ***** válasza:
96%

Anyád rohadt felelőtlen, neked van igazad, ez van. A szemészetnél én például felmutattam volna neki az üzenetet, bár nem tudom, mennyire jó megoldás. Egyszerűen dokumentálnám a dolgokat, majd utólag felmutatnám, a hangfelvételt visszajátszanám.

De szerencsére mostmár 18éves elmúltál, innentről teljes mértékben tudod magad intézni a dolgaid, használd ki!

2021. jún. 25. 11:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyam hasonlo mint a tied :D kicsikent ilyen 10 evesen szemeszeti vizsgalatokra se vitt, jovana az ugy, aztan mostanra nagy lett a dioptriam. De aztan igazabol sose beszeltem meg vele semmit. Kiskorukent se. Most 21 evesen plane nem :D minden megcsinalok meg elintezek en, aztan ennyi.
2021. jún. 25. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!