Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Válás után a különélő szülő...

Válás után a különélő szülő párjával nem szeretnének közös programot a gyerekek?

Figyelt kérdés
Olyanok véleményét kérném, akik valamilyen szempontból érintettek a témában. Mi ilyenkor a teendő? Jogos a gyerekek kérése, hogy ne négyesben menjenek programokra, hanem csak apával hármasban? Havonta kb 2-3 alkalomról lenne szó.
2021. jún. 19. 19:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
61%
" de egy új párt, aki esetleg később új feleség lesz és mondjuk gyerek is lesz, nem lehet elszakítani. " Mert a felnőtt nő lelkivilága beleroppan hogy havi három napot a gyerekeivel foglakozik a pasas... Mondjuk akit ez zavar, ne kezdjen apával.
2021. jún. 19. 20:57
 32/72 anonim ***** válasza:
39%

"A gyerekhez semmi köze."

Gondolom, akkor sem, amikor hét végén a zabálnivalót elé teszi.

2021. jún. 19. 21:00
 33/72 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az oké, hogy az ilyen kisebb programokra nem megy az új pár, de egy nyaralás azért van, ahol nagyobb horderejű dolog és nem engedhetik meg, hogy a pár külön is menjen. Ebben az esetben szerintem elvárható a gyerekektől is az alkalmazkodás. Akkor főleg, ha egyébként nem ellenségesek az új párral. Ha meg azok, akkor illene abba is belegondolni, hogy ezzel a szülőnek okoznak fájdalmat. Mielőtt nekem estek, nem vagyok se elvált, se új nő. Csak szerintem alap dolog megtanítani a gyereknek, hogy vegye emberszámba a szülője társát. Ne sérüljön, ez fontos, de nem csak a gyerekek lelkivilága a fontos, talán nem kell átesni a ló túlsó oldalára, mert utána baromi nehéz lesz ám szembesülni a való élettel.
 34/72 anonim ***** válasza:
23%
nagyon jó utlosó. annyira hogy megkèrdeztem hogy ha lett volna gyerekem akkor mi lett volna. Válasza:Bocs kicsim, de akkor ha rajtam múlna nőtlen lennèl... :)
 35/72 anonim ***** válasza:
17%
*már mint a felesègemet
 36/72 anonim ***** válasza:
57%

Valamilyen szinten jogos szerintem. De ez is egy nehéz kérdés, amit számos dolog befolyásolhat egyéni esetekben.

A helyes megoldás itt is valószínűleg az arany középút, tehát 1x-1x rendben van, ha ott a nő, mert rossz lehet kirekesztve lenni, de ahogyan egy normál családban, ugyanúgy szükségesek az "apa napok".

A magam részéről utáltam az apám nőjét, már csak azért mert egyáltalán volt. Próbálkozott jó fej lenni, de ahogy írták, akkor is egy idegen. Persze sok olyat is látok, ahol teljesen jól elfogadják a gyerekek az új kapcsolatot.

2021. jún. 19. 21:01
 37/72 anonim ***** válasza:
26%
Ki beszélt itt nyalásról? Havi három napról volt szó-ami nyilván a láthatás, nem nyaralás.
2021. jún. 19. 21:02
 38/72 anonim ***** válasza:
9%
33: A tiszteletet nem kièrdemelni kell, illetve ha tesz valaki èrte akkor megadni? ha nem tesz semmit mire tiszteljem?
2021. jún. 19. 21:02
 39/72 anonim ***** válasza:
25%
Látom, megjöttek az elhagyott ex feleségek:DDDDDD
2021. jún. 19. 21:04
 40/72 anonim ***** válasza:
71%

Azért ez a "gyerekhez semmi köze", kétélű dolog.

Nálunk ez volt, én vagyon a második feleség, nagyon éreztették velem a férjem gyerekei, hogy szerintük nem tartozom ide (ő özvegy volt, szóval nem szedtem szét házasságot).

Aztán amikor a már felnőtt lánya lebabázott 1 év különbséggel kettőt, akkor már úgy gondolta, hogy majd előlépek szupernagyivá (hát nem, de ugye "senkije" vagyok, tehát ez így oké is).

2021. jún. 19. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!