Szülőként illetlenség megkérdezni kiváncsiságból a lányodtól, hogy lefeküdtek-e már a barátjával?
Figyelt kérdés
2021. jún. 18. 18:56
11/20 anonim válasza:
Alapvetően szerintem sem illik ezt előhozni, főleg ha nem az első komolyabb párjáról van szó. Ha az első baráttal van együtt, akkor pedig remélhetőleg már tudja, hogy mikre kell figyelni ilyen esetben, tehát ezt sem kell nagyon magyarázni. Kíváncsiságból pedig igen, mindig illetlenség megkérdezni. Ha annyira beszélni szeretne erről a szülőkkel, akkor magától fel fogja hozni. A szülőnek pedig illik ezt tiszteletben tartania, ha nem szeretne keresztülmenni egy kimondottan kínos vagy akár ingerült beszélgetésen.
12/20 anonim válasza:
Szerintem ez a kapcsolat milyenségétől függ. Ha teljesen közvetlen és a lány is szívesen beavat mindenbe, akkor miért ne, lehet kérdezni se kell mert mondani fogja. Ha viszont a kapcsolat kevésbé közvetlen, nem osztotok meg egymással mindent, akkor illetlenség.
13/20 anonim válasza:
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Mire anyós leszel, csúnya vén szipirtyó lesz belőled.
Te örültél volna, ha a lányod a gimnazista osztálykirándulásról hazajövet megkjérdezi tőled: - Na, dugtatok, míg kirándulni voltam?
Baromi illetlenség efelől kíváncsiskodni!!!
14/20 anonim válasza:
Kerdes menyni idös, ha tizenéves be elhet csomagolni úgy, hogy védekeznek-e stb, de ha idösebb akkor azért már elég emredek ezzel si elöhozakodni, mert normál esetben gondolnak iylesmire.
15/20 anonim válasza:
Attól függ, hogy miért érdekli. Ha csak kíváncsi, esetleg pletykálni akar, akkor illetlenség. Ha szexuális felvilágosítást akar tartani, akkor szerintem akkor lenne érdemes, mikor még a közelében sincs a gyereke a nemi életnek, nem akkor, amikor már maga is űzi az ipart. Ha a tini gyerekének szeretne segíteni a fogamzásgátlásban, akkor viszont semmi problémát nem látok benne (bár nyilván kevésbé lenne illetlen, ha nem így direktben kérdezne rá, hanem mondjuk megkérdezné, hogy szeretné-e, hogy elkísérje nőgyógyászhoz, kell-e plusz zsebpénz, kiváltsa-e neki a gyógyszert). A húgomnak pl. 15-16 éves kora óta volt barátja, anyám nyilván rákérdezett, hogy élnek-e szexuális életet, mert ha igen, akkor mindenképpen fogamzásgátlót akart felíratni neki. Nekem csak huszonévesen lett először párkapcsolatom, nyilván nálunk ez már nem volt téma, feltételezi rólam, hogy elég idős vagyok már ahhoz, hogy segítség nélkül is meg tudjam oldani a dolgot.
16/20 anonim válasza:
Nem illetlenség, de nem kell megsértődni, ha nem válaszol.
18/20 anonim válasza:
Jó esetben..., te megkérdeznéd a legjobb barátodtól ugyanezt ha érdekelne?
Kérdezd csak meg. Ha normális vagy, megmondja mi a helyzet, beszélgetés lesz. Ha nem, akkor meg tanulj abból ami lesz.
19/20 anonim válasza:
Van ahol illetlenség. Ahol az emberek annyira primitívek, hogy nem illik melléjük egy egy átlagos kérdés sem. De a jobb helyeken illik.
20/20 anonim válasza:
Én nagyon cikin érezném magam a lányod és a te helyedben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!