Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiús vagy lányos szülőként...

Fiús vagy lányos szülőként tudod, tudnád nagyobb nyugalomban, biztonságban felnőtt korában gyermeked?

Figyelt kérdés
A fiúkért vagy a lányokért aggódunk jobban, melyik felől vagyunk nyugodtabbak, hogy minden rendben lesz vele, nem lesz nehéz élete? stb
2021. jún. 16. 02:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzem olyan hatalmasnak a két nem közti különbséget felnőtt korban. Munkakeresésben - bár részben különböző munkakörökben előnyt élvezhetnek egymással szemben - ugyanúgy maradhatnak hoppon. Párkeresésben ugyanúgy éri őket kudarc, lehet, hogy nem találják meg a társukat. A családalapítás sikere kettőn áll. Az anyagi bukás és a lelki fájdalmak veszélyei mindkettőjükre ugyanúgy leselkednek.

A fizikai erőszak szerintem nem tartozik a felnőtt élet alapvető veszélyei közé, de ha már felhozták: a nők könnyebb célpontok, a férfiakat viszont jóval gyakrabban verik meg, ölik meg - más férfiak. Biztos nőket is lehet néha látni az utcán, ahogy jól behúznak nekik, de én még egyszer sem láttam ilyet, férfiakat viszont számos alkalommal. De ez főleg kocsmatöltelék körökben jellemző, remélhetőleg a fiam nem ilyen körökben mozog majd.

Talán attól félteném a gyerekemet, hogy egyedül marad egy vagy több gyerekkel (ez férfival is megeshet, de lássuk be, az a felállás kevésbé jellemző), mert neki ez nem csak anyagi megterhelés, mint a gyerektartást fizető félnek, hanem oda az ideje, és azzal együtt a munka- és párkeresési lehetőségeinek a nagy része is. De ezen ráérek akkor aggódni, ha családos, és rossznak tűnik a kapcsolata.

Alapvetően nem szándékozom mindenféle katasztrófákról fantáziálni, és azokon szorongani, amikre ugyan van statisztikai esély, de semmi jele annak, hogy közvetlenül fenyegetnének. Majd aggódom akkor, ha lesz min.

2021. jún. 16. 08:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szerintem kategórikusan kijelenteni, hogy a lányért vagy a fiúért jobban elég nehéz.

Teszem fel, akinek nincs mondjuk lánya, ő biztos fiút mond és fordítva.

Persze ha általánosítani szeretnénk, akkor a lányok kerülhetnek ki győztesen, őket jobban szokták félteni.

De szerintem ez tényleg egyénfüggő.

2021. jún. 16. 08:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mástól félteném a kettőt. A lányokat gyakrabban használják ki, a fiúk könnyebben züllenek el.
2021. jún. 16. 08:21
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
A lányokat alapvetően jobban féltik.
2021. jún. 16. 09:24
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Lányom van, nagyon-nagyon féltettem mindig.

Amióta rendes, normális, megbízható férfi van az oldalán, azóta kezdtem el kevésbé félteni.

2021. jún. 16. 09:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyébként személyiségfüggő is, csajok között is nagyon sok a karakán egyéniség, de fiúk közt is ismerek sok tutyimutyit.
2021. jún. 16. 11:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyikneknek van proja és kontrája is,ellenérveé s érve is.Mindegyik gyerekrét lehet aggodni,nem aggodni.fiuérté sl ányért.mind kettőért aggodnék.szülő és neveltetés függő
2021. jún. 16. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a bolygón a fiúkért kevésbé kell aggódni.
2021. júl. 5. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!