Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért járatja le a gyerekét?

Miért járatja le a gyerekét?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy sok családba előfordul, hogy a szülő valamilyen módon lejáratja, kellemetlen helyzetbe hozza a gyerekét. Ez lehet közvetve hogy a gyerekének mond olyan dolgokat amitől az rosszul fogja érezni magát, vagy másoknak mondja el rossznak vagy utalnak rá, hogy az milyen semmirekellő. Miből erednek ezek a dolgok, honnantól számít patológiásnak, vagy ennek lehet valamilyen pozitív eredménye vagy teljesen gondolkodásmódbeli defekt? Mi ennek a célja vagy oka?
2021. jún. 14. 13:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Na, erre én is kíváncsi lennék.

Én ezt is abba a kategóriába sorolom, mint az érzelmi zsarolást, amikor a szülő csak azért is telebeszéli a gyerek fejét hülyeségekkel, hogy rosszul érezze magát utána még egy ideig.

2021. jún. 14. 14:01
 2/17 anonymousreview60 ***** válasza:
96%

1. A szülő nem túl intelligens. Emiatt neki édesnek tűnő - 1-2 évesen bekakilós stb. - sztorikat oszt meg másokkal, mert valamivel ő is be akar csatlakozni a beszélgetésbe vagy csak klassz sztorinak tartja.

2. A szülő irígy a gyerekre, és nem akarja, hogy a figyelem a gyereken maradjon annyira, amennyire ráterelődött.

3. A szülő kontrolláló, a megszégyenítéssel gyengíti a gyerek önbizalmát, védelmi pozícióját.

Patológiás az eset, ha 3 négyszemközti vagy főleg nyilvános kérés ellenére sem maad abba.

2021. jún. 14. 14:08
 3/17 anonim ***** válasza:
96%

Saját tapasztalat:

A szüleim nagyon (tényleg nagyon) büszkék voltak arra, hogy korszülöttként érkeztem a világra, ennek ellenére jó nagy darab embert "neveltek belőlem", és még főiskolát is végeztem.

Mindenhol úgy mutattak be: A koraszülött kicsi fiam.

Nem esett jól. Mindig kivertem a balhét. Egy darabig négyszemközt, egy idő után akkor ott helyben. Erre mindig az volta válasz, hogy még büszkék sem lehetünk arra, hogy ekkora ember lett belőled?

Húszon sok éves voltam amikor aput a kollégái nevették ki egy ilyen után (már vettem a levegőt a balhézáshoz). Akkor már szánalmas volt, nagyon.

Sajnos mindenkinek vannak az életében olyan esetek, amikor csak a saját szempontjait látja, az empátia teljesen hiányzik.

2021. jún. 14. 14:51
 4/17 anonim ***** válasza:
99%
Akkor még csak anyós jelöltem talán a második találkozás során, ebéd közben részletesen elmesélte, hogyan született a párom. Olyan részletesen, ahogy senkinek se mesélném el a szülésemet, a legintimebb dolgokkal együtt, amolyan véres-cuppogós módon. Még ma is hányingerem van, ha rágondolok, pedig nem vagyok egy prűd, sőt, inkább túl laza is vagyok ilyen dolokban (is).
2021. jún. 14. 15:15
 5/17 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk apámra jellemző velem szemben úgyhogy szeretnék feliratkozni a válaszokra. Szerintem nem szeret engem, talán nem is akart de érdekel milyen okai lehetnek még.
2021. jún. 14. 15:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

4-es azt a k.... :O ez kemény.

Velem apám csinálta azt, hogy felemlgette mások előtt, hogy szerinte balfsz vagyok, bezzeg a xy lánya az apuka vállalkozásában dolgozik, nem olyan nyomorék, mint én. Stb. Amúgy ő csak a saját apja-alkesz nagypapám-mintáját követte. Emiatt sem lesz gyerekem, egyre jobban hasonlítok rá, apámra. :/

2021. jún. 14. 17:01
 7/17 anonymousreview60 ***** válasza:
74%
#6: Ennyire ne legyél negatív, b@szod! :-) Ha már felismerted, félig nyertél. Innentől magadtól vagy terapeutával simán lehetsz apádnál 100-szor jobb szülő. Gyereket nem vállalni ennyi miatt még nem érdemes.
2021. jún. 14. 17:07
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Erre nem lehet mit mondani, csak amit már roskadásig ismételgettem. Mert sz@r emberek. Csak ezt nehéz sokszor elfogadni. Én már 10-12 évesen azt hallgattam a családi összejöveteleken, hogy mekkora sz@r vagyok, egy semmirekellő, aki nem csinál otthon semmit, es szegény anyám nem tudja, hol rontotta el a nevelést, hogy ilyen mihaszna kölyke van. Ilyenkor nagy lelkesen mindenki megveregette a vállát, én meg ott ültem mellette összeroskadva. Természetesen ezt nem csak mások előtt játszotta el, hanem otthon is. Sose lesz munkám, sose lesz családom, sose lesz belőlem semmi, ezt hallgattam folyton. Még a menstruációmat is körbe kürtölte, holott kb halálra voltam rémülve. 13 évesen csak egy normális anyát akartam, aki tud titkot tartani, és nem ordít, meg hord le másoknak, hanem szeret. Ezt tűrtem még évekig, amíg el nem mentem koliba, majd el is költöztem. Több mint 10 év távlatából sem látja be, hogy sz@r ember, akit mindenki csak megtűr. Szerinte mindenki más a hibás.
2021. jún. 14. 20:15
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez szarul hangzik, de jó ezeket a sorokat olvasni, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Engem anyám nagyon sokat vert, feszt elégedetlen volt velem, mindentől eltiltott amit szerettem, stb. Alig vártam, hogy le tudjak lépni otthonról. Sose hiányoztak, mindig utáltam otthon lenni, egyetlen egy szép emlékem sincs, ami velük kapcsolatos. Aztán ahogy nőttem, rájöttem, hogy egy írígy dög. Mondjuk apám se százas. Az öcsém buta, mint az ólajtó, de kvázi ő a család esze... Elképesztő família.
2021. jún. 14. 20:57
 10/17 anonim ***** válasza:
51%
Sokszor szerintem utólag meg is bánják maguk a szülők is mikor látszika gyereken hogy kínos neki.
2021. jún. 14. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!