Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyenkor mi a helyes? Vagy,...

Ilyenkor mi a helyes? Vagy, hogy kell(ene) egy ilyen viszonyt kezelni?

Figyelt kérdés
Sokszor szomorú gyerekkorom volt. Szerencsere nem volt se apa, se anya alkoholista, se drogos, nem is molesztáltak stb, viszont anya rengeteget ütött amikor kicsi voltam és minden apró kis dologért leüvöltötte a fejemet (csak hogy egy példát mondjak amikor pl suliban kaptam egy hármast akkor mindig azzal jött, hogy kivesz az iskolából és beírat egy fogyatékosokkal foglalkozó iskolába), soha de soha nem hallottam azt anyámtól, hogy 'szeretlek' vagy hogy 'büszke vagyok rád'. Ha valami problémám volt akkor sose kaptam tőlük támogatást. Az egyetemet úgy csináltam meg, hogy éjjel jártam diákmelózni a Tesco-ba hogy ki tudjam fizetni a tandíjamat (erre se kaptam sose egy 'ügyes vagy'-ot), csinálhattam bármit akkor se voltam sose elég jó.Volt olyan is amikor beszéltünk és mondtam hogy 'tökre büszke vagyok magamra' erre mi volt a reakció? Semmi, csak egy gunyoros mosoly és kis bólogatás és egy gyors témaváltás. Jelenleg külföldön élek, és most a vírus miatt nem tudtam hazautazni már majdnem egy éve, de ezalatt tartottuk a kapcsolatot Viber-en és olyan beszélgetéseink vannak mint pl 'no hali, mi újság? jól vagy? erre nem történik semmi, nagyon meleg van. további szép napot', halljátok elmondani nem tudom mennyire falnak megyek az ilyen semmilyen tartalommal nem bíró izéktől. Próbáltam megértő lenni és az érem másik oldalát nézni így próbáltam tényleg normális beszélgetést folytatni de arra nem kaptam választ vagy ha igen, akkor egy szavasat és ennyi. Összefoglalva nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel, telis tele ilyen udvariaskodásokkal, ilyen felesleges körökkel. Gondoltam arra is, hogy na mostmár ebből elég, lezárom ezt a kapcsolatot, mert megbetegít ez a képmutatás ezekkel az udvariaskodásokkal. Tesómat meg mindig körbe ugrálják, ő a kincsük, a mindenük. Neki tudták/tudják mondani hogy büszkék rá, hogy szeretik stb...tudom, nem vagyok tökéletes, de pl amikor kicsi voltam és szomjaztam a szeretetükre akkor komolyan már kicsiként se érdemeltem volna pár kedves szót? És ha ciki, ha nem, de bennem ezek ilyen lelki nyomokat hagytak és nem tudom hogy mi lenne a legjobb megoldás? Udvariasságból beszélgetni velük továbbra is hisz felneveltek és mert adósuk vagyok ezzel és ilyen kötelezettséget érzek ezzel kapcsolatban. Vagy pedig akkor kiszállni ebből és azokra fordítani az energiát és időt akik tényleg szeretnek és kíváncsiak rám? Ti voltatok már ilyen helyzetben és ha igen, akkor hogy oldottátok meg? Hogyan lehet egy ilyen kapcsolatot kezelni? Hogyan érdemes?

2021. jún. 8. 16:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én nem de az anyám igen ő kb 20 évesen egyszerüen fogta magát és elköltözött az apja miatt (alkoholista agresszív főleg lelkileg stb) utána a szülei elváltak az anyjával jó maradt a kapcsolta az apjával meg konkrétan semmilyen volt nem is beszéltek soha aztán évekkel később anyám gondolta ad még egy esélyt az apjának hátha lesz valami nem igazán élt vele nem is érdekelte a dolog így annyiban hagyták. Neked is ezt javaslom hagyd őket ha érdekled pket keresnek ha nem nem akkor úgyis jó.
2021. jún. 8. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyet jegyezz meg: nem vagy adósuk semmivel azért, mert felneveltek. Nem te kérted tőlük, hogy megszülethess, ők akartak gyereket, kutya kötelességük volt felneveli téged. Az, hogy utána ebből mit kapnak vissza, az kizárólag azon múlik, hogy ők milyen szülők voltak. Amit adtak, azt kapják vissza. Ha te rosszul érzed magad a társaságukban, akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot. Nem vagy rájuk utalva, neked most már a saját életedet kell rendezni, te legyél az első saját magad számára, hiszen senki másnak nem leszel az. Magadat kell szeretned. Nekem se volt igazi családom, úgy is állok hozzájuk, nem is tudnék másként, mivel ez belülről jön.
2021. jún. 8. 17:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Gusztustalan mikor a szülők ugymond elvárnak cserébe iylesmit. Normál esetben ez ugy is kölcsönös, de mikor úgymond " ragaszkodnak " hozzá, az már nem épp normális.
2021. jún. 8. 21:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!