Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hátráltat a...

Szerintetek hátráltat a fejlődésben, ha sokat vagyok otthon a családomnál ennyi idősen?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, és home officeban dolgozom. Van saját lakásom (kaptam), de mivel nincs barátnőm és lakótársam egyelőre, ezért nagyon nyomasztónak érzem, hogy egész héten ott legyek úgy, hogy nem bejárós munkát végzek. Problémáim vannak amúgy a leválással, a pszichológusom is tanácsolta, hogy költözzek külön, amit meg is tettem, csak hétvégente járok haza, de mostanában van, hogy több időt töltök a családi házban mindenféle okokra hivatkozva, de leginkább asszem az egyedülléttől menekülve.
2021. jún. 6. 19:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
8: Tudom, és ebben igazad van, csak az én életem úgy alakult, hogy szinte állandóan egyedül vagy otthon voltam. Úgyhogy nekem az a megoldandó feladat, hogy minél inkább eltávolodjak most tőlük.
2021. jún. 6. 22:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rossz irányból közelíted meg a problémát. Azt kell érezned egy ponton, hogy el akarod engedni a szüleidet, hogy kicsit terhes, hogy hazamész vagy mert időd nincs rá, vagy mert kedved nincs hozzá és AKKOR nem szabad hazamenni.

Ehhez az kell, hogy legyenek más programjaid. Szervezz barátokkal programokat, keress valami hobbit és ne hagyd, hogy a szüleid erről lebeszéljenek. De csak azért ritkítani a találkozásokat a szülőkkel (akikkel amúgy jó a kapcsolat), mert a könyvek szerint nem egészséges a kapcsolattartás, szerintem butaság.

Ne a célt akard elérni, hanem az okozatokat előidézni, ami hozza magával a célt.

2021. jún. 7. 11:37
 13/14 anonim ***** válasza:
25%
Hétvégente pont bulizni kellene elmenni, nem hazajárni. :))
2021. jún. 8. 15:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem nagyon van kivel :(
2021. jún. 8. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!