Jogos párom elvárása?

Figyelt kérdés

Párom felnőtt gyerekkel érkezett házasságunkba. Igaz sosem laktunk együtt. Nem is alakult ki köztünk szorosabb kapcsolat a kötelező udvariasságon túl. Gyereke és párja egy kisebb építkezésbe fogott bele, emiatt párom sok szabadidejét náluk tölti. Sérelmezi hogy én miért nem megyek, hiszen a meny-elölt szülei ugyanúgy rendszeresen segítenek.

Nem érti párom hogy ők a saját gyereküknek segítenek ahogy ő is.

Én nem érzem közelállónak magamhoz egyiküket sem, minimálisan tartjuk a kapcsolatot.

Igaza van páromnak amiért elvárja hogy én is menjek?

2021. jún. 1. 14:46
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
95%
Maximum udvariasságból mehetnél, de egyébként így, hogy egyáltalán nincsen köztetek szoros kapcsolat nem kötelességed elmenni.
2021. jún. 1. 14:50
 2/33 anonim ***** válasza:
90%
Ha a párod gyerekének segítesz, akkor a párodnak is segítesz (neki is kevesebb/könnyebb lesz a dolga). E mellé bevonódsz a családba, mert eddig kívülálló voltál (nem számít, hogy nem a te gyereked, a párodhoz hozzá tartozik. Ha jön majd az unoka, azzal se fogsz foglalkozni, mert nem a tiéd vér szerint?). Harmadrészt a pároddal vagy, élmény is lehet belőle, közösen töltött idő. Néha elmész, segítesz, néha nem, mert más dolgod van. Ennyi.
2021. jún. 1. 14:53
 3/33 anonim ***** válasza:
97%
ha nincs mas dolgod, es szeretnel kicsit segiteni (ha masert nem a parod kedveert), akkor neha neha elmehetsz, de nem kotelezo
2021. jún. 1. 14:56
 4/33 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem igaza van.

Ha igy folytatod, egy megkeseredett 50-60 eves ember leszel aki azon nyavalyog, hogy ot senki nem szereti, unatkozik, es nem lesz kivel beszelned, mert epp most marsz el magd mellol mindenkit, es azt, aki ha oreg leszel melletted lehet, es segithet, ha te mar nem birsz megoldani egyes feladatokat.

2021. jún. 1. 14:57
 5/33 anonim ***** válasza:
85%

Számomra ilyenkor magától érthet{dő h megyek

A férjem keresztfia költözött. Egyértelmű volt h megyek segítek én is, ha nem is hurcibálni, a végén felmosni, stb.

Kb 4x láttam a srácot.

De ez én vagyok.

Elvárni semmi képp sem kéne

2021. jún. 1. 14:58
 6/33 anonim ***** válasza:
89%
Tök mindegy hogy mi kívülállók mit gondolunk erről, ha a párod abba a táborba tartozik, akik szerint menni kéne segíteni. Nem fog megváltozni a véleménye, azért mert X% inkább veled ért egyet. Ne azért menj, mert a gyereknek segíteni akarsz, hanem azért hogy a pároddal legyél.
2021. jún. 1. 15:11
 7/33 anonim ***** válasza:
14%
Lusta malacka vagy.
2021. jún. 1. 15:38
 8/33 anonim ***** válasza:
0%
Haha, nem is vagytok összeházasodva.
2021. jún. 1. 15:46
 9/33 A kérdező kommentje:
Házasok vagyunk. Nem tudtam megszeretni párom gyerekét, biztos hogy nem fogok odajárkálni segíteni. Van életem és dolgom. Miért kell ezt erőltetni párom részéről azt nem értem.
2021. jún. 1. 16:08
 10/33 anonim ***** válasza:
35%
akkor ezt mondd meg neki. viszont te se vard el, hogy segitsen a szuleidet orvoshoz vinni, bevasarloni nekik stb ha kelleni fog es te nem ersz ra vagy tobb ember kell hozza
2021. jún. 1. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!