Melyik az az életkor, amikor az ember már nem túl fiatal berúgni a szülők szerint?
Azért kérdezem, mert az enyémek már nagyon korán engedtek inni (10 éves korom alatt), de sosem addig, hogy lerészegedjek, csak mindent megkóstolhattam. Aztán 16 évesen véletlen leitattak (belém tukmáltak 3 féle bort és egy pohár pezsgőt a sör és pálinka mellé). Majd ezután kiakadtam rajta, hogy 17 évesen vettem a kisboltban egy üveg likőrt. Aztán 18 (1 hónap híján 19) évesen ittam, elég sokat egy szép délutáni napon, mikor fagyizni szerettem volna, de az amúgy szende barátnőm kitalálta, hogy igyunk inkább ma, mert a szülei prűdek és jobb, ha nincsenek ott, mikor csináljuk. Aztán hánytam, a másik lánynak kutya baja nem volt (azt mondja, megnézett mindent és nem hányt össze semmit)
Még vele kitaláltuk, hogy meg kéne ünnepelni az érettséginket, de sajnos közben történt egy haláleset, ami miatt nagyon sokat tologattam ezt a találkát, de már rosszul kezdtem érezni magam attól, hogy itthon vagyok és nem találkozom senki korombelivel, aztán kitláltuk, hogy találkozunk, de félek, hogy anya nem fog örülni ennek, pedig valamiért igényem lenne rá, hogy igyak, lazítsak, nevessek, beszélgessek, társasozzak, kicsit hülyét csinálhassak magamból, de ne égjek be nyilvánosan, mintha valami nagy osztálybulira mennék el. A szülei szerintem otthon lesznek a lánynak, szóval ezzel most nem lesz gond, lesz, aki felügyel minket, az alkohol fajtája és mennyisége más lesz, mint a múltkor, hogy ne végezzem ugyanúgy.
Szerintetek nem hipokrit dolog anyától, hogy kiakadt azon, hogy én ittam, mikor ő és apa korábban ezt az ő házunkban és másoknál vendégségben megengedték, míg, ha nincs ott, akkor ellenzi? Főleg úgy, hogy ő is volt padlórészeg, mikor fiatalabb volt, mint én, kipróbálta a füvet, sőt, már gyereke is volt 19 évesen.
Apát szerintem nem érdekelné ez annyira, anya el se mondta neki, mi történt velem, nehogy véletlenül valakinek eldicsekedjen vele (azóta persze anya is úton-útfélen minden felnőttnek felhozza, micsoda problémás gyerek vagyok🙄)
Egyébként ezeken kívül, amiket mondtam, 0 ivós élményem volt, sosem jártam klubba, fesztiválra, rendesen nagy házibuliba, nem füveztem, jók a jegyeim, nem vagyok erőszakos, törekszem rá, hogy jó testvére legyek az öcsémnek és szeretek más gyerekekre vigyázni, bár lusta vagyok, de el tudok végezni mindenféle házimunkát, ha kell, szót fogadok a szüleimnek, egyetlen egy kihágásom volt (elmentem valahova és azt hazudtam máshol vagyok), az is félelemből, hogy nem engednek az adott emberrel találkozni, ez 3 éve történt.
Tudom, szánalmas, hogy még itt tartok, de szeretném valahogy "élőnek" és "fiatalnak" érezni magam és nem ilyen nyugdíjas és 12 éves hibridnek, mint amilyennek a mostani életvitelem mellett érzem magam.
Szerintetek normális ez az ivási és szórakozási vágy ebben a korban? Én mindenhol ezt látom, a szüleimtől is ezt hallom, hogy ők is csinálták, de a nagyobb testvéreim egyáltalán nem rúgtak be soha, én vagyok az 1., így eléggé tabusítva és stigmatizálva van itthon ez az egész. Ha öcsém is elkezd majd mondjuk részeges lenni (mondjuk sört már iszik rendszeresen, apa meg ő maga rászoktatta), akkor az is "az én hibám" lesz, amiért nem mutattam neki jó példát és én nem szeretném magam bűnösnek érezni amiatt, ha esetleg a jövőben egy lecsúszott alkesz lesz.
Bocsánat, ez messzire ment, de itthagynám ezt a káoszt, ha már kikívánkozott belőlem.
Szerintetek normális ez az ivási és szórakozási vágy ebben a korban?
nem, nem gond, ha valaki szórakozik, és lecsúszik közben valami. De nálad az a gond, hogy el se tudod képzelni pl pia nélkül az ünneplést, és eleve azt tervezed, hogy részegre idd magad... Ez meg nevetséges és szánalmas.
Köszi neked is!
Végülis túl vagyunk rajta. Elég kevés alkoholt figyasztottunk végül, szülői felügyelet is volt. Inkább nevezném ottalvásnak, mint lerészegedéanek vagy bulinak. Én nagyon fel voltam pörögve (már így pia nélkül is), aztán ezen az ivás csak fokozott, ők viszont nagyon nyugisak voltak és mikor barátnőm ivott, attól csak fáradtabb lett. Így az lett, hogy egy ideig pattogtam és harsánykodtam, majd mikor láttam, mennyire kimerült, akkor visszafogtam magam, majd egy kb fél óra múlva már az alváshoz készülődtünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!