Szülőként kiadnád albérletbe a régi házadat ha lenne esélyed rá?
Ha a Kérdező tudja, hogy az apja nem fogadna el pénzt (mivel megmondta neki), ennek ellenére odaköltözne, az kihasználás lenne, akkor is, ha a "de én fizetnék" köntösbe bújtatja.
Megkérdezte,nemet mondott, tovább kell lépni.
"Mi ebben a logika?"
Az a logika, hogy az albérlőt ismered annyira, mint albérlő, tudod, hogy jól elvan, fizet és nincs vele gond.
A családtagját meg ismeri az ember mint családtag, és nem szívesen adja ki pont neki az ingatlanját.
Köszi a válaszokat. Megértem édesapámat is teljesen. Az érvágásra visszatérve azért írtam idézőjelbe mert nem nagyon lenne nekik gond ha kiesne. Persze pénz az pénz ezt meg is értem. Kicsi is több mint a semmi, és igazából pont ezért adták ki az ingatlant mert üresen állt, és úgy voltak vele hogy akkor jöjjön plusz profit abból is.
Lehet rosszul jött le a kérdés, miután megtörtént ez a beszélgetés apukámmal akkor nem nagyon hánytorgattuk neki a témát. Elég régóta már albérleteket keresünk, csak annyi a probléma hogy mivel ez a lakás téma nem jött össze így másik városba fogunk költözni (munka,több lehetőség miatt) és így azért nem 5 perc lesz beugrani hozzájuk. Igazából csak nem tudtam megérteni apám látószögét azért íródott ki a kérdés. Kissé zavart ez a helyzet mivel nagypapám annó nekik is biztosított 2 ingatlant (ketten vannak testvérek apukám és a bátyja) és sokszor szóba jött hogy sokat segített ez nekik. Úgy gondoltam talán ő is követni szeretné ezt a példát mivel volt erről már szó régebben csak a bérlő beelőzött :P. De egy szó mint 100, a mi szívünk is az albérlet felé húz már (több ok miatt is).
A szobás válaszon nagyon megakadt a szemem :D Tényleg kicsit hülyén hangzott, de mivel én csak ezt a kis szobát mondhatom magaménak úgy akartam érvelni azzal hogy megbecsülöm , hogy azt írtam "rendben tartom".
Mégegyszer köszi a válaszokat, így már kicsit jobban belátom édesapám logikáját is. :)
Hasonló helyzetben voltunk, szüleimnek megvan még a régi házunk, évek óta hirdetik eladásra, de nem jelentkezett senki. Mi meg párommal össze akartunk költözni albérletbe, de úgy tűnik lehetetlen dolgot találtunk ki, ugyanis 2 kutyával, kertes házat kerestünk a környéken a munkahely miatt. Miután hónapokig keresgéltünk, ismerősöket is belevontunk, és nem fogadott így minket senki, felvetettem szüleimnek, hogy esetleg a régi házba mehetnénk-e, természetesen mindent fizetve. Egyhangúan nemet mondtak, viszont nemrég anyumat egy gyerekkori ismerőse kereste meg, hogy a párja 2 gyerekkel kirakta őt, és hadd menjen albérletbe a házba. Neki bezzeg egyből kiadták.
Mi meg párommal azon agyalunk, melyik kis eldugott faluban találunk majd olyan felújítandó, de lakható családi házat, amihez max 20 évig kell fizetnünk a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!