Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Anyukámról és rólam lenne szó. Lehet, hogy a fogyókúrába kellet volna tenni de mindegy. Szóval az van, hogy régebben én olyan "majdnem" anorexiás voltam, és azóta próbálok ebből úgymond kigyógyulni. Egyedül..Szerintem anyukám észre se vette mit éltem át akkor. De most próbálkozok,hogy legyek már elégedett a testemmel. Sportolok és szerintem egész jól haladok. Tegnap teljesen elégedetten néztem a tükörbe és tényleg végre boldog voltam. A suliban is mindig azt hallom, hogy "hú, de vékony vagy" . Az égvilágon senki nem mondta még rám azt, hogy dagadt és igazából mostmár én se gondolom. Lapos a hasam, kint vannak a bordáim. A combjaimmal nem vagyok túlságosan elégedett de azt is kezdem elfogadni. A -110 szerint híznom kéne. Tényleg végre boldog lennék..amikor anya beszól. Van köztünk 20 cm még így ís kevesebb kg vagyok, és bár ő nem dagi de azért eléggé olyan dundi. És komolyan nem értem miért de mondja, hogy "sokat eszel, meg fog látszani rajtad". Istenem, egy ilyen beszólással a napomat elrontja.. Ő az egyedüli aki bánt, sért ezzel kapcsolatban. Mellesleg mindig úgy mondja, hogy fog, meg majd de én ezt totál jelen időnek veszem. Ráadásul sokat se eszek, totál normál mennyiséget nem falok semmit...De mégis minden harmadik nap megkapom ezt a "el fogsz hízni"-t. Beleőrülök. Tényleg ez a dolog, ami a legjobban fáj. Nyomaszt. És nem vagyok elég erős ahhoz, hogy semmibe vegyem. Valahol vékonynak,csinosnak találom magam, de ezek miatt mindig rám jön, hogy fogyóznom kell, hánytatni magam...Nála vékonyabb vagyok. Nem lehet, hogy irigységből mondja? Vagy nem tudom...miért jó ez neki? Miért kell engem sértegetni? És...komolyan mondja vagy csak hogy szar legyen nekem..? Mert nem túl jóindulatú ember, sértésekből neki sose elég... Hogy vegyem semmibe? Nektek nem volt ilyen?
2021. máj. 24. 10:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
55%
Azért kérdezz körbe akár a fészen, tud-e valaki jó pszichológust, aki vállal új ügyfelet. Hátha bejön.
2021. máj. 24. 14:48
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám anno nekem is mondta, hogy nagy a seggem, és valóban combra, fenékre hízó alkat vagyok, de szintén 168 cm-hez soha nem voltam több 55 kg-nál (most kb olyasmi vagyok mint te, 48-50 kg). Aztán a stressz miatt jópárszor volt hogy napokig nem tudtam enni, vagy alig, akkor leszokott erről.

Szerintem amúgy a saját frusztrációját tölti ki rajtad. Neki nincs problémája a testképével? Nem látja magát kövérnek? Elégedett magával? Szerintem próbálj meg vele beszélni, hogy ez neked mennyire rosszul esik. Vagy vágj vissza, hogy neki hogy esne, ha közölnéd, hogy mennyire kövér? Remélem sikerül megbeszélnetek, és nem taszít evészavarba a helyzet.

2021. máj. 25. 17:35
 23/26 A kérdező kommentje:
Nem, nem hinném,hogy elégedett magával, rengeteget mondogatja, hogy csak hízik és hízik. Megjegyzem ellene meg semmit nem tesz. És tényleg ez fáj annyira, hogy nem csak ebben bánt, hanem még sok-sok dologban. Kicsi korom óta sérteget folyamatosan és tényleg olyan boldog lennék a beszólásai nélkül. Egy ilyen odaköpés,és lőttek a napomnak rosszabb esetben a hetemnek. Soha senkinek nem mondtam el, hogyan töri össze folyamatosan a szívem (ha ez drámaian hangzik, akkoris így érzem). És a legrosszab,hogy ő szerintem tudja mekkora fájdalmat okoz nekem. Szándékosan mondja, veszekvéseb mindig ezt hozza elő, ilyenkor leblokkolok. Sokszor gondolom, hogy nincs valóság alapja a mondandójának, és inkább a tükörnek, a méreteimnek, az osztálytársaimnak kéne hinnem, csak az a baj, hogy bizonygathatja 50 ember is, hogy k.rva vékony vagy, ha egy meg ellent mond ennek. Mert akkor csak arra figyelsz. Akkor is ha legbelül nem gondolod úgy. Rohadtul elegem van belőle, mert tényleg boldogan néznék tükörbe meg minden amikor már megint odaszól egyet. Ráadásul és tegnap is egész nap bicikliztem azelőtti napon túráztam...Annyira elegem van belőle, folyton csak köpi a sértegetéseit mindennel kapcsolatban, önbizalmam meg majd megkeresem valahol...A suliban töltött idő nekem olyan luxus. Komolyan sokakkal ellentétben nekem az a boldogság, a barátokkal együtt akik jó fejek nem bántanak hanem dicsérnek. Ahj, mindegy nehéz ügy ez. Nem akarok senkit fárasztani. Majd lesz valahogy, vagy nem tudom
2021. máj. 25. 21:08
 24/26 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kerdezo! En magam is bulimias es anorexias voltam tinedzser koromban.

Engem is allandoan anyukam bantott a hizassal, mar gyermekkoromban is, hogy ne egyek ezt vagy azt, sot a C vitaminra is azt mondta gyermekkoromban, hogy hizlal es ne egyek....pedig atlagos alkatu gyerek voltam, nem voltam kover.Kesobb fiatal nokent is szamtalanszor mondta, hogy ne hordjak ilyen olyan ruhat mert narancsboros a combom szerinte...pedig nem voltam duci.

Azt tudom mondani, hogy irdatlan feltekeny ram, sajnos sok anyuka verseng a sajat lanyaval, es nem tud anyakent hozzaallni, hanem affele versenytarsnak, konkurencianak tekinti. Sajat magaval van problemaja valojaban. De ettol jo lenne akkor is minnel hamarabb megszabadulni, elkoltozni stb. es eltavolodni ettol. En semmi ertelmet nem latom a vele valo beszelgetesnek, mivel ezek az emberek sosem latjak be a hibajukat.

Egyebkent az anorexia es a bulimia szinte minden esetben az edesanyaval valo rossz kapcaolatbol alakul ki, ezt egy pszichologustol tudom. Pszichologushoz, ha mas nem iskolapszichologushoz jo lenne jarni, vedonovel, iskolaorvossal szoros kontaktba lenni.

Komoly hosszutavu egeszsegkarosodast okozhatnak am ezek a dolgok ugye tudod? En 30 folott vagyok, de a gyomrom sosem heveri ki a bulimiat, igaz en evekig voltam benne.

Ja! Es a legfontosabb! Ki lehet ebbol jonni ep lelekkel is, itt vagyok ra en elo pelda!

2021. máj. 26. 22:08
 25/26 anonim ***** válasza:
87%

Szia.Ez a legnagyobb hiba amit egy szülő elkövethet!A gyerekét bantja,sértegeti,miközben a Te egészségeddel szandékosan nem törődik.Ne haragudj,de nagyon sovany vagy,anyaddal ne foglalkozz mit mond,egyel rendesen,ne csak gyumolcsot.

Ha jol sejtem az o hibaja is lehet,hogy nalad kialakult egy testkep-zavar,a bantasai miatt.

2021. máj. 26. 22:37
 26/26 kovpet ***** válasza:
81%

A gyümölcsökben nincs sok fehérje, ha főleg azt eszel, akkor konzultálj dietetikussal. Vagy csak simán olvass utána a testépítők étrendjének (nem, nem azért írtam ezt, hogy legyél testépítő, csak ők értenek a legjobban a táplálkozástudományhoz a dietetikusokon kívül, nehogy valami női magazin hülyeségeit (mint léböjt"kúra" meg magvak evése) fogadd el igazságnak).

Amúgy a vékonyság szép, a zsír nem szép, de a legszebb az egészség, akár így, akár úgy. A lényeg, hogy érezd jól magad a testedben.

2021. máj. 27. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!