Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Anyukámról és rólam lenne szó. Lehet, hogy a fogyókúrába kellet volna tenni de mindegy. Szóval az van, hogy régebben én olyan "majdnem" anorexiás voltam, és azóta próbálok ebből úgymond kigyógyulni. Egyedül..Szerintem anyukám észre se vette mit éltem át akkor. De most próbálkozok,hogy legyek már elégedett a testemmel. Sportolok és szerintem egész jól haladok. Tegnap teljesen elégedetten néztem a tükörbe és tényleg végre boldog voltam. A suliban is mindig azt hallom, hogy "hú, de vékony vagy" . Az égvilágon senki nem mondta még rám azt, hogy dagadt és igazából mostmár én se gondolom. Lapos a hasam, kint vannak a bordáim. A combjaimmal nem vagyok túlságosan elégedett de azt is kezdem elfogadni. A -110 szerint híznom kéne. Tényleg végre boldog lennék..amikor anya beszól. Van köztünk 20 cm még így ís kevesebb kg vagyok, és bár ő nem dagi de azért eléggé olyan dundi. És komolyan nem értem miért de mondja, hogy "sokat eszel, meg fog látszani rajtad". Istenem, egy ilyen beszólással a napomat elrontja.. Ő az egyedüli aki bánt, sért ezzel kapcsolatban. Mellesleg mindig úgy mondja, hogy fog, meg majd de én ezt totál jelen időnek veszem. Ráadásul sokat se eszek, totál normál mennyiséget nem falok semmit...De mégis minden harmadik nap megkapom ezt a "el fogsz hízni"-t. Beleőrülök. Tényleg ez a dolog, ami a legjobban fáj. Nyomaszt. És nem vagyok elég erős ahhoz, hogy semmibe vegyem. Valahol vékonynak,csinosnak találom magam, de ezek miatt mindig rám jön, hogy fogyóznom kell, hánytatni magam...Nála vékonyabb vagyok. Nem lehet, hogy irigységből mondja? Vagy nem tudom...miért jó ez neki? Miért kell engem sértegetni? És...komolyan mondja vagy csak hogy szar legyen nekem..? Mert nem túl jóindulatú ember, sértésekből neki sose elég... Hogy vegyem semmibe? Nektek nem volt ilyen?
2021. máj. 24. 10:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%
#9, egyáltalán nem kórosan sovány, az nem itt kezdődik.
2021. máj. 24. 10:48
 12/26 anonim ***** válasza:
64%

Még legalább 5-6 kg elfér rajtad.

Én 169/52-vel még épp az alsó BMI-ben vagyok. Már nem kórosan, de még sovány.

2021. máj. 24. 10:57
 13/26 anonim ***** válasza:
81%
Anyukád valószínűleg a saját komplexusait vetíti rád. Ne hagyd magad!
2021. máj. 24. 12:55
 14/26 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Kérdező!

Őszintén sajnálom,hogy így érzel.Igenis vékonynak számítasz,ha pedig továbbra is sportolsz szép izmos leszel. /azért ne vidd túlzásba :)/

Anyukáddal pedig ülj le beszélni. Leírtad vadidegen embereknek a gondodat,anyukádnak is mond el. Valószínűleg megérti majd.

Szép napot és sok sikert kívánok!

2021. máj. 24. 13:18
 15/26 anonim ***** válasza:
68%
Anyád nem azért bánt, mert "észre sem veszi", hanem mert sajnos gonosz. Nincs értelme, hogy mentegesd magad előtt, ezzel egy nő a gyerekét halálba tudja hajszolni. Anyád valahol a pusztulásodra tör. Szakirodalom: M. Scott Peck: Hazug emberek, a gonoszság lélektana; Susan Forward: Mérgező szülők. Ha kéred privátban, és írsz emilcímet, el tudom küldeni neked őket pdf-ben. Gmail-es címre megy csak el, mert nagy terjedelmű, a többi levelező visszautasítja a mérete miatt.
2021. máj. 24. 14:07
 16/26 anonim ***** válasza:
82%
Valószínűleg alapból se magától alakult ki nálad anorexia, hanem akkor is anyukád hathatós közbenjárásával. Tudom írtad, hogy nem érzed magad elég erősnek, hogy figyelmen kívül hagyd a megjegyzéseit, de szerintem az az egyetlen mód, ha tudatosítod magadban, hogy anyád hülyeségeket beszél, rosszindulatú és egyszerűen semmi alapja, vagyis nem is kell komolyan venni.
2021. máj. 24. 14:21
 17/26 anonim ***** válasza:
62%
16-os, NEM LEHET figyelmen kívül hagynia a gyereknek a szülő kínzását. Nem működik. Sajnos a mi családunkban is volt ilyen gonosz szülő. Kisbabakortól mérgezi a gyerek lelkét, hogy akinek a legjobban kéne őt szeretnie, így bántja. Lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Attól ilyen hatásosan romboló. El kell jutni odáig, hogy a gonosz szülőt annak lássa, ami, mert amíg mentegeti, hogy "de szeret ő" (dehogy szereti, legszívesebben megölné, csak "nem illik", meg büntetőjogi kategóriába esik...), addig egyre romlani fog a bántalmazott gyerek állapota. A gonosz szavak ugyanúgy bántalmaznak, mint a fakanál meg az ostor.
2021. máj. 24. 14:26
 18/26 anonim ***** válasza:
#17-es Ezért írtam, hogy tudatosítania kell magában a valóságot (kb azt, amit te is leírtál). De válaszolj csak caps lock-kal egész nyugodtan, ANÉLKÜL, HOGY ÉRTELMEZNÉD AMIT ÍRTAM.
2021. máj. 24. 14:31
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
18-as, itt nem rólad van szó, hanem a kérdező problémájáról.
2021. máj. 24. 14:37
 20/26 anonim ***** válasza:
84%
Jó lenne, ha tudnál erről szakemberrel beszélni, de sajnos túl drága, másrészt a személyes beszélgetés még mindig rizikós járványszempontból, harmadrészt otthonról, online az anyád jelenléte miatt nem kivitelezhető, nyilván nem engedné, hogy a tudomása nélkül hosszan Skype-olj egy pszichológussal, ha még az ajtó bezárását is tiltja.
2021. máj. 24. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!